Kauneus

The Body Shop Sleep -sarja auttaa stressaantuneen unille

The Body Shop Sleep

*mainoslinkki, tuotteet pr-näytteitä

Kukapa meistä ei joskus olisi pyörinyt sängyssä liian pitkään höyhensaarimatkaa odotellen. Toisinaan taas uni on katkonaista ja aamulla tuntuu, ettei olisi nukkunut sekuntiakaan. Itsekin kuulun juuri niihin, joiden unenlahjoissa ei liioin ole kehumista. Kun tähän yhtälöön lisää vielä kiireisen kaupunkilaisen elämäntyylin ja stressin, on noidankehä valmis. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että 52 % milleniaaleista kärsii stressin aiheuttamasta unettomuudesta?

Viime aikoina olen oppinut paremmin kuuntelemaan itseäni ja pysähtymään esimerkiksi joogan avulla. Silläkin on ollut iso vaikutus, että olen tarttunut puhelimen sijaan mieluummin kirjaan ennen nukkumaanmenoa. Osaksi iltarutiiniani on tullut myös hiljattain lanseerattu The Body Shop Sleep -tuotesarja*, jonka on kliinisesti todettu lyhentävän nukahtamisaikaa ja parantavan unenlaatua.

The Body Shop Sleep -sarjan tehona eteeriset öljyt

Sleep-sarjaan kuuluu mm. suihkugeeli, vartalovoi, eteerinen öljy sekä tyynysuihke, joita kaikkia yhdistää rentouttavat ja rauhoittavat laventelin ja vetiveriaheinän eteeriset öljyt. Tuotteiden unta parantava teho on vieläpä todistettu European Sleep Centerissä eli Euroopan Unikeskuksessa! Kaikki The Body Shop Sleep -sarjan tuotteet ovat myös vegaanisia ja pakattu kierrätettäviin lasi- ja alumiinipakkauksiin. Tiesitkö muuten, että The Body Shop tulee olemaan kokonaan vegaaninen ensi vuoden 2023 loppuun mennessä? 😍

Olen aiemminkin kertonut täällä, että vaikka tuoksuista tykkäänkin, niin voimakkaasti hajustetut kosmetiikkatuotteet eivät ole omaan makuuni ollenkaan. Sleep-sarjan tuoksut tulevat 100 % luonnollisista eteerisistä öljyistä, joten itse melko hajusteherkkänä näiden kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa – päin vastoin, tuoksut ovat aivan ihania ja siedän niitä loistavasti!

Valmistautuminen unille alkaa jo suihkussa

Lämmin suihku kuuluu ehdottomasti suosikki iltarutiineihini, sillä se rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Sleep-sarjan Relaxing Hair & Body Wash* on ihana laventelin tuoksuinen suihkugeeli, joka sopii myös hiustenpesuun. Pullo on alumiinia, joten sen voi kierrättää helposti metallinkeräykseen.

Suihkun jälkeen rutiinin toisessa vaiheessa levitän iholle, erityisesti säärille, Sleep-sarjan Balmy Body Cream -vartalovoidetta*, joka on koostumukseltaan ihanan paksua. Voide kosteuttaa ihoa mm. shea- ja kaakaovoin avulla ja tuoksuu niin ikään rauhoittavalta laventelilta ja vetiverialta.

the body shop sleep -vartalovoi

Makuuhuoneessa leijailee laventeli

Sleep-sarjasta löytyy eteerinen öljysekoitus, jota voi käyttää suoraan iholle. Normaalisti eteeriset öljyt eivät sellaisenaan sovi käytettäväksi iholla, mutta tässä Essential Oil Blendissä* eteeriset öljyt on sekoitettu valmiiksi manteliöljypohjaan. Tippa tai pari ranteeseen ja rentoutuminen voi alkaa.

Yksi mielenkiintoisimmista näistä neljästä tuotteesta on ehdottomasti Calming Pillow Mist -tyynysuihke*. Tuotetta suihkutetaan sänkyyn ennen nukkumaanmenoa, jolloin sen laventeli- ja vetiveriatuoksut pääsevät luomaan rauhallisen tilan yöunille. 1-2 suihkausta riittää hyvin ja tuoksu haihtuu nopeasti hyvin hienovaraiseksi.

Sattumaa vai oikeasti tiedettä?

No toimiiko tuotteet oikeasti? Uskallan kyllä väittää, että toimii! Niinä päivinä kun olen käyttänyt kaikkia neljää tuotetta, olen nukahtanut selkeästi aiempaa nopeammin ja unenlaatu on myös tuntunut paremmalta – aamulla olo on ollut paljon levänneemmän tuntuinen. Itseasiassa tuntuu, että pelkkä tyynysuihkekin on avittanut unen tuloa huomattavasti. En sinänsä ihmettele yhtään, sillä onhan esimerkiksi laventelin rauhoittava vaikutus ihan yleisesti tiedossa ja tieteellisesti todistettu.

Varmasti lisääntyneellä valon määrällä on tähän myös oma vaikutuksensa, mutta olen myös herännyt tavallista aikaisemmin, enkä ole aamuisin tuntenut samanlaista väsymystä kuin ennen. Jatkan siis ehdottomasti näiden käyttöä myös jatkossa. Essential Oil Blendistä olen huomannut olevan apua myös silloin, kun hermosto on kaivannut pikaista palautumista esim. stressaavan tilanteen jäljiltä.

the body shop sleep pillow mist -tyynysuihkeHuom! Eläimet saattavat olla herkkiä eteerisille öljyille, joten tuoksuja kannattaa lemmikkikodeissa käyttää maltilla. Paikallisesti ja pienissä määrin käytettynä tuotteiden kanssa ei ole ongelmaa, ellei esimerkiksi koira tai kissa nuku aivan ihoa vasten. Sleep-sarjan tuotteissa eteeriset öljyt ovat laimennettuja, minkä vuoksi ne ovat turvallisempia käyttää 100 % eteerisiin öljyihin verrattuna. Esim. diffuusereiden kanssa kannattaa olla varovainen ja käyttää niitä vain sellaisissa huoneissa, joihin lemmikillä ei ole pääsyä. 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti