Monthly Archives:

huhtikuu 2022

Matkustus

Lontoon parhaat vegaaniravintolat

Lontoon vegaaniravintolat

Vietimme ihanan neljän päivän loman Lontoossa upeita rakennuksia ihaillen, museoita kierrellen sekä tietysti vegaanitarjonnasta nautiskellen. Lontoo osoittautui oikein vegaanin unelmakohteeksi kaikessa ravintolapaljoudessaan! Lontoossa on niin paljon vegaaniravintoloita, että niiden joukosta pystyi helposti poimimaan itselleen mieluisimmat paikat niin brunssille, nopealle kahvihetkelle kuin ilallisellekin. Lähes kaikki ravintolat joissa söimme olivat kokonaan vegaanisia, mutta myös muissa paikoissa näytti vegaanisia vaihtoehtoja olevan todella hyvin tarjolla. Tässä postauksessa esitellyt ravintolat ovat kaikki 100 % vegaanisia.

Mildreds Soho

1. Mildreds

Heti ensimmäisenä aamuna Lontoossa suuntasimme kohti Sohoa ja Mildreds-ravintolaa. Koska oli viikonloppubrunssin aika, valitsimme listalta klassisen English Breakfastin, toastin sekä kasan banaani-butterscotch-pannukakkuja. Annokset oli herkullisia, kauniisti laitettuja ja nälkä lähti helposti kahdelta ihmiseltä. Mildredsistä löytyy aamupalan ja brunssin lisäksi myös lounasta, illallista, jälkkäreitä ja cocktaileja – kannattaa poiketa siis mihin aikaan tahansa! Ainakin Sohon ravintola oli lauantaiaamuna todella täynnä, joten suosittelen tekemään pöytävarauksen hyvissä ajoin.

Useita sijainteja mm. Sohossa, Covent Gardenissa ja Camdenissa

Neat Burger

2. Neat Burger

Lewis Hamiltonin omistama supertrendikäs burgeriketju Neat Burger oli to do -listalla jo hyvissä ajoin ennen reissua. Neat Burgerista saa pikaruokaa, jossa ei ole kaloreja turhaan säästelty! Olipa sitten sekaani tai vegaani, Neat Burger maistuu aivan kaikille, sillä tuotteiden maku, rakenne ja koostumus ovat todellakin kohdillaan. Ja mikä parasta, listalta löytyy myös Jenkeistä tuttuja Tater Totseja! Suosittelen ehdottomasti maistamaan, parhaita perunapalleroita ikinä! Maisteltiin myös lihaa muistuttava juustoinen Smash-burgeri, Filet-no-fish -“kala”burgeri sekä nugetteja – kaikki taivaallisen hyviä!

Useita sijainteja mm. Sohossa, Oxford Circuksella ja Camdenissa

Holy Carrot

3. Holy Carrot

Koska oltiin Lontoossa, piti tietysti päästä kokemaan aito brittiläinen kello viiden tee. Paikaksi valikoitui Holy Carrot -niminen vegaaniravintola, jonka Afternoon Tea -menusta unelmoin jo viikkoja aikaisemmin. Afternoon Tea oli aivan ihana jo pelkästään elämyksenä, mutta toki sen kruunasi mahtavat vegaaniset herkut ja Holy Carrotin upea miljöö. Menuun kuului kuusi makeaa ja neljä suolaista suupalaa sekä pieni pannullinen teetä ja se kustansi £40 henkilöä kohden. Holy Carrotin annokset ovat myös gluteenittomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria, mitä ei kyllä maun puolesta olisi voinut päätellä. Tänne täytyy ensi kerralla tulla illalliselle, sillä sushiannokset näyttivät todella houkuttelevilta! Pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä ravintola on erittäin suosittu etenkin viikonloppuisin.

Osoite: Urban Retreat, 2-4 Hans Crescent, Knightsbridge

Humble London

4. Humble London

Humble Londonista löytyy kaikkea pizzasta leivonnaisiin. Ravintolassa on muutama pöytä, mutta se on selkeästi enemmän takeaway-tyylinen paikka. Suunnattiin Humbleen aurinkoisena aamuna ja napattiin mukaan kahvit, smoothie, burrito, wrap ja sokerikuorrutettu donitsi. Mentiin herkuttelemaan aamupalaa läheiseen puistoon ja saatiin samalla nauttia auringon lämmöstä. Pizzat näyttivät todella herkullisilta, joten ne lähtevät varmasti testiin ensi kerralla!

Osoite: 342 King’s Road, Chelsea

Wave - We are vegan everything

5. WAVE – we are vegan everything

WAVE sijaitsee hieman kauempana keskustan vilskeestä Hackneyssä, jonne pääsee kuitenkin helposti metrolla. Meitä houkutti erityisesti paikan brunssimenu, tarkemmin ottaen aamupalamuffinssit tofuscramblella ja hollandaise-kastikkeella. Annosten lisäksi maisteltiin superhyvää sitruunakakkua ja tuorepuristettuja mehuja. WAVE:ssa on paikkoja sekä sisällä että ulkoterassilla, joten sinne mahtui helposti istumaan ilman mitään varauksia. Hackeyssä on myös paljon vintage-liikkeitä ja kirppiksiä, joten ne kannattaa katsastaa samalla!

Osoite: 11 Dispensary Lane, Mare Street, Hackney


Hintataso Lontoon ravintoloissa on Suomeakin korkeampi, minkä lisäksi laskuun lisätään useimmissa paikoissa automaattisesti vielä 15-20 % tippiä laskun loppusummasta. Kahden hengen ravintolakäyntiin kului yleensä vähintään £40-60 ja pikaruokapaikoissakin £20-30. Kannattaa siis varautua käyttämään matkabudjetista hieman isompi siivu ruokaan, jos haluaa syödä ulkona 😊