Monthly Archives:

lokakuu 2021

Ruoka

Vegaaninen brunssi Gossip Girl -tyyliin

vegaanibrunssi

Mikä olisikaan parempaa syksyisenä sunnuntaina kuin kutsua ystävät koolle ja fiilistellä macaronseja, hiuspantoja ja ruutukuosia? Täytin elokuussa pyöreät 30-vuotta, mutta koska samaan aikaan oli päällä vielä häiden jälkeinen väsymys ja remonttirumpa, päätin suosiolla jättää synttäreiden juhlimisen syksymmälle. Samalla oli hyvä tilaisuus asettaa remontille deadline ja pitää tuparit. Siispä kolmekymppisten ja uuden kodin kunniaksi järjestyi vegaaninen brunssi Upper East Side -tyyliin, Gossip Girl -teemalla!

Gossip Girl on yksi suosikkisarjoistani ja rakastan siinä about kaikkea: New Yorkia, mielettämiä asukokonaisuuksia ja tietysti upeita hahmoja. Oli ihana pukeutua itsekin Waldorfien ja Van der Woodsenien inspiroimana ja kattaa pöytään astetta tyylikkäämmät brunssiherkut!

Brunssilla oli tarjolla tofu-perunasalaattia, pesto-pastasalaattia, oliivifocacciaa, skagen-toasteja, “lohi”-ruistoasteja, kroissantteja, siemennäkkäriä, hummusta sekä tapenadea eli oliivitahnaa. Makealta puolelta löytyi kolmea eri makuista macaronsia, suklaamansikoita, mangoleivoksia, brownieseja (resepti täällä) ja hedelmiä. Juomina toimivat shamppanja, kahvi, appelsiinimehu ja tyrni-inkiväärishotit.

Toastien tekemiseen käytin valmiita YiPin skagen- ja “lohi”tahnoja, jotka on todella autenttisen makuisia ja herkullisia! Niitä löytyy esim. isoimmista Cittareista, Vegekaupasta ja Ekolosta. Vegaaniset kroissantit löytyivät Kampin K-Supermarketin paistopisteeltä ja focacciaa leivoin tällä useaan kertaan hyväksi todetulla Anniina’s Kitchenin ohjeella. Macaronsit tilasin Outrun Cafesta ja mangoleivokset olivat Sorttiinasta.

vegaaninen brunssivegaaninen brunssimenuvegaanibrunssivegaaninen brunssivegaanibrunssigossip girl brunssigossip girl brunssivegaanibrunssiTeemajuhlia (ja juhlia ylipäätään) on aina yhtä ihana järjestää! Onneksi kaikkea ei tarvinnut tehdä ihan yksin, sillä olihan minulla oma Dorota auttamassa 😄 Vegaaninen brunssi taitaa olla yksi suosikeistani, sillä tarjottavien kanssa voi heittäytyä kunnolla luovaksi ja asetella ruuat esille kauniisti. Oh, the aesthetics!