Monthly Archives:

toukokuu 2021

Häät

Mun polttarit: hattaraa ja ihania ystäviä luksushuvilassa

Jos koronaa ei olisi, niin tänään olisi ollut aika jännä päivä. Nimittäin meidän häät. Mutta koska tilanne on mikä on, jouduttiin siirtämään tärkeä päivä heinäkuulle. Onneks tuo uusi päiväkään ei ole enää kovin kaukana!

Vaikka häät siirtyi, niin polttarit ei! Niitä oltiinkin odoteltu kuin kuuta nousevaa, mutta siitä huolimatta mun ihanat ystävät onnistui yllättämään mut aivan täydellisesti – en odottanut yhtään, että mun polttarit olisi kyseisenä viikonloppuna! Aiheutin kaiken lisäksi vähän muuttujia matkaan menemällä edellisenä päivänä vanhempien luo Jyväskylään. Onneksi kaasoni asuvat Jyväskylässä, joten he yllättivät minut sitten Helsingin sijaan siellä paukkaamalla yhtäkkiä sisään Anssi Kelan Milla-biisin tahtiin! Olo oli todella hämmentynyt – varmaan muut polttarisankarit tietää fiiliksen? 😄

Sain ylleni Bride to Be -nauhan sekä käteen pakkauslistan, banaanin ja Eetun naamoilla päällystetyn juomatölkin – ja eikun matkaan kohti Helsinkiä! Pääsin hetkeksi kotiin pakkaamaan tarvittavat jutut mukaan ja sitten hypättiinkin taas auton kyytiin. Jossain välissä matkaa silmäni sidottiin ja tässä vaiheessa jännitys todellakin tuntui vatsan pohjassa…

Autosta mut talutettiin edelleen silmät sidottuna sisälle. Sitten sain vihdoin luvan riisua silmälaput “Tervetuloa sun polttareihin” -huudahduksen saattelemana! Ensimmäisenä näin lisää ihania ystäviä ja aivan valtavat ikkunat, joista oli mieletön näkymä suoraan merelle. Kävi ilmi, että olimme Kirkkonummella kunnon luksushuvilassa! Paikka oli koristeltu ihanasti ja pienetkin yksityiskohdat oli mietitty viimeisen päälle.

Sain Instagramissa ihan hurjan määrän kyselyitä tästä huvilasta. Eikä ihme, sillä paikka oli aivan upea ja täydellinen juurikin polttareille. Kyseessä on VillaGo, josta voi käydä kurkkaamassa lisätietoa täältä.

polttarit polttarit

Kokonaan vegaaniset polttarit

Mun polttareissa kaikki oli viinejä ja kasvonaamioita myöten vegaanista, mikä oli aivan ihanasti ajateltu. Perjantai-illan menussa oli aasialaisia tacoja + nuudelisalaattia ja jälkkärinä herkuteltiin Oreo-juustokakulla. Lauantaiaamu alkoi brunssilla ja tarjolla oli vaikka mitä herkkuja tofukokkelista kuppikakkuihin ja vihersmoothiesta pannareihin. Tytöt kattoivat pöytään myös mimosabaarin, josta jokainen sai valita kuohuvan joukkoon haluamaansa mehua ja koristella juoman marjoilla.

Lauantai-iltana oli tarjolla puolestaan kolmen ruokalajin illallinen: alkuruoaksi kermaista kukkakaali-cashewpähkinäkeittoa, pääruuaksi parsarisottoa ja jälkkäriksi valkosuklaa-maapähkinävoimoussea. Ruokajuomana toimi tietysti kylmä valkkari. Arvatkaa vaan, kuinka ihanaa oli istua valmiiseen pöytään tällaisen kattauksen äärelle!

Juhlajuomina meillä oli kuohuviiniä hattaralla, ginidrinksuja, viiniä sekä erilaisia siidereitä ja hard seltzereitä. Ainiin ja aika tujuja mustikkashotteja kermavaahdolla 😄

vegaaniset polttarit

Polttariohjelmaa morsiamen tyyliin

Ohjelmaa polttareissani oli sopivasti ja se oli juuri sellaista, mistä olin haaveillutkin. Hassuun asuun pukeutuminen ja kaupungilla kiertäminen avioliittoneuvoja keräillein ei olisi ollut ollenkaan minun juttuni ja tottakai ystäväni sen sanomattakin tiesivät. Polttareideni ohjelma oli todellakin minun näköistä! Ohjelmassa oli muun muassa nämä:

Muistopurkki: Pöydältä löytyi lasipurkki, johon jokainen oli kirjoittanut yhteisiä muistoja matkan varrelta. Sain aina sopivan hetken tullen napata purkista lappusen ja selittää kaikille mikä oli tarina lappuun rustatun sanan takaa. Näitä oli superhauska kertoa ja osa oli kyllä niin hulvattomia, että saatiin aina kunnon naurut!

Vaimokoe: Sillä välin kun muut puuhastelivat ruokien kanssa keittiössä, sain pieniä tehtäviä vaimokokeen muodossa. Kokeessa oli siis tarkoitus selvittää, osaanko suorittaa kunnon vaimolle kuuluvia tehtäviä, kuten napin ompelua, kravatin solmimista, veden kantamista ja pöydän kattamista. Muut sitten antoivat arvionsa näistä suorituksista ja lopuksi sain kuulla läpäisseeni kokeen erinomaisin arvosanoin!

Viinijooga: Rakastan joogaa ja sen tiesivät tytötkin – nyt vain tehtiin asanat pienellä twistillä, viinilasi kädessä. Välissä otettiin tietty aina huikka lasista!

Kukkaseppelepaja: Lauantaina oli vuorossa kukkaseppeleiden tekoa hattaraskumpan kera. Seppeleistä tuli ihan mielettömän kauniit ja oli ihanaa, kun kaikilla oli kukkakruunujen lisäksi valkoista päällä. Kukkaseppeleet muuten askarreltiin huvilan koristeluihin käytetyistä kukista, jolloin ne saivat ekologisesti uuden elämän vielä eri muodossa.

Tietovisa: Kaasot olivat kysyneet Eetulta etukäteen kysymyksiä meihin liittyen ja minun piti sitten arvata, että mitä Eetu oli kysymyksiin vastannut. Tämä oli aika piece of cake, sillä taisin saada kaikki oikein 😄

Morsiussauna: Suomalaisiin polttariperinteisiin kuuluu morsiussauna ja se lämpeni myös minun polttareissani. Rituaalit alkoivat jo huvilalta rantasaunalle siirryttäessä kattilankansia kolistellen ja pahoja henkiä karkottaen. Saunassa sain istua ruusujen ja havujen päälle, koska ei avioliittokaan aina niin miellyttävältä tunnu. Saunassa sain päälleni kylmää vettä, suolaa ja sokeria, jonka jälkeen vanhat suolat huuhdeltiin pois – missäpä muuallakaan kuin hyisevän kylmässä huhtikuun merivedessä.

vegaaniset polttarit

vegaaniset polttarit

Ohjelmanumeroiden lisäksi polttarit pitivät sisällään porealtaassa hengailua, saunomista, tanssimista ja rentoa yhdessäoloa. Kameranrullaan tallentui myös paljon kuvamateriaalia, jonka avulla on ihana muistella tätä tärkeää päivää vielä vuosienkin päästä. En olisi voinut toivoa kyllä mitään enempää, paikalla oli mahtava polttarijengi ja hengessä mukana vielä kaksi ihanaa tyyppiä!

polttarit

ISO ISO ISO KIITOS vielä ihanat kaasot ja polttarijengi, teitte mun viikonlopusta täydellisen ja ikimuistoisen! ❤️

Kauneus

Kaunis kesäiho luonnollisesti – kurkkaa Luonnonkosmetiikkapäivien parhaat tarjoukset!

House of Organic Luonnonkosmetiikkapäivät

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, *mainoslinkki

Kesä on pian täällä – on siis taas korkea aika ottaa suojakertoimet ja itseruskettavat käyttöön! House of Organicin verkkokaupasta löydät huikeita luonnonkosmetiikan etuja 12.-16.5., keskiviikosta sunnuntaihin. Nyt kannattaa siis tilata kesää varten aurinkotuotteet sekä muut loppumaan päässeet suosikit alehinnoin! Tarjoukset vaihtuvat päivittäin, joten kannattaa olla nopea ja tutustua hyvissä ajoin päiväkohtaisiin tarjouksiin. Luonnonkosmetiikkapäivien kuvastoa pääset selaamaan tästä.

Koodilla YHDISTÄ saat ilmaiset toimitukset kaikkiin tilauksiin. Jos teet tilauksia eri päivinä, käytä koodia ja tilauksesi yhdistetään automaattisesti!

Itse valitsin House of Organicilta suosikkejani kesäkeleille: itseruskettavia, aurinkosuojia sekä ihon- ja kasvojenhoitotuotteita. Tässä omat poimintani Luonnonkosmetiikkapäivien parhaista tarjouksista sekä vinkit heleään kesäihoon:

Keskiviikko

Zuii Organic Flora Gradual Tan Body Lotion* – Asteittain ruskettava kosteusvoide, 250 ml – 26 € (norm. 34,90 €)

Alga Maris Self Tanning Lotion* – Itseruskettava voide, 150 ml – 19 € (norm. 25,90 €)

Flow Cosmetics CocoLemon* – Aromaterapia vartalokuorinta, 200 ml – 20 € (norm 27 €)

Torstai

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille* – SPF30, 50 ml – 16 € (norm. 21,90 €)

Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics* – Syväkosteuttava seerumi, 30 ml – 33 € (norm. 45 €)

Perjantai

P’URE Papayacare Papaya Renew Cream* – Uudistava voide, 100 ml – 22 € (norm. 28,90 €)

Zuii Organic Flora Self Tanning Foam* – Itseruskettava vaahto, 200 ml – 29 € (norm. 39,90 €)

Sunnuntai

100% Pure Mattifying Primer* – Pohjustusaine, 30 ml – 33 € (norm. 44,90 €)

Flow Cosmetics Cocolemon ja Pure Papayacare Renew

Kosteuta ja kuori aina ennen itseruskettavaa

Mielestäni kaikista tärkein asia itseruskettavan käytössä on huolellinen pohjatyö: rusketus levittyy kauniisti ja tasaisesti hyvin hoidetulle ja kosteutetulle iholle. Ennen itseruskettavan levittämistä on tärkeää kuoria iho suihkussa. Tähän sopii erinomaisesti esimerkiksi kotimainen Flow Cosmetics Cocolemon -vartalokuorinta*, joka tuoksuu ihan sitruunajuustokakulta! Ehdottomasti herkullisimman tuoksuinen kuorinta, johon olen koskaan törmännyt. Cocolemon tekee ihosta silkkisen pehmeän sheavoin, kookosöljyn ja himalajanvuorisuolan vaikutuksesta.

Kuorinnan ohella myös ihon kosteutus on tärkeää. Levitä kosteusvoidetta niinä päivinä, kun et käytä itseruskettavaa, jolloin iho ei pääse kuivumaan ja rusketuksen lopputuloksesta tulee paljon tasaisempi. Sain testattavaksi P’URE Papayacare Renew -voiteen*, joka on suunniteltu erityisesti arpien ja raskausarpien vaalentamiseen ja erityisen kuivien kohtien, kuten kyynärpäiden ja polvien kosteuttamiseen. Kävin muutama kuukausi sitten laserluomenpoistossa ja ihoon jäi muistoksi todella ikävän näköiset punottavat läikät. Testaan, josko tästä tuotteesta olisi apua noiden arpien haalentamiseen (ja siihen laserkäsittelyyn en muuten mene enää ikinä).

Zuii itseruskettavat

Vaahtoa vai voidetta?

Seuraavaksi päästään itseruskettavan valintaan. Ikisuosikkejani ovat Zuiin itseruskettavat, sillä ne antavat kauniin hehkun ilman itseruskettavalle tyypillistä voimakasta hajua ja oranssia sävyä. Zuiin itseruskettavan vaahdon* hyviä puolia ovat helppo levitettävyys karttavärin ansiosta, tasainen lopputulos sekä todella kaunis sävy. Itselleni sopiva vaahdon vaikutusaika on 8-10 tuntia pakkauksessa lukevan 2-6 tunnin sijaan. Siispä nukunkin yön yli väri ylläni (kannattaa huomioida, että tuote värjää lakanat – väri lähtee kyllä onneksi pesussa). Myös sävyn valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota: itselläni on luonnostaan hyvin vaalea iho, mutta Dark-sävyn lopputulos ei siltikään ole yhtään tumma. Light ja Medium -sävyt ovat siis todennäköisesti hyvin vaaleita lopputulokseltaan. Vaahdon levityksessä ihan ykkönen on Zuiin itseruskettavan levityskinnas, jota ilman en suosittele tuotetta lähteä testaamaan.

Jos haluat kevyemmän lopputuloksen ilman sottaisia lakanoita, kannattaa kokeilla Zuiin itseruskettavaa vartalovoidetta*. Myös tämä tuote kannattaa levittää kintaalla ja olla tarkkana, että voidetta levittyy joka kohtaan. Lopputulos on kosteutettu, hehkuva ja tasainen ilman oransseja sävyjä. Kuiviin kohtiin tämäkin tuote muiden itseruskettavien tapaan nappaa helposti, joten muista huolellinen kuorinta ennen tuotteen käyttöä. Itseruskettava levitetään myös aina puhtaalle iholle, jossa ei ole alla muita tuotteita (kuten kosteusvoidetta).

Algamaris itseruskettavat

Kolmas suosikkituotteeni itseruskettavien joukosta on Alga Mariksen itseruskettava kosteusvoide*, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle. Tuote on hyvin samantyyppinen kuin Zuiin vastaava voide, mutta tässä on ihana kookoksinen tuoksu. Levitän Alga Mariksen itseruskettavaa iltaisin suihkun jälkeen ja aamulla herätessä iho on kauniin ruskettunut. Lopputulos on tasainen eikä ollenkaan oranssi.

Alga Marikselta löytyy myös kasvoille tarkoitettu sävyttävä voide*, jossa on suojakerroin 30. Kyseessä ei siis ole itseruskettava, vaan aurinkosuoja ihon sävyä tasoittavalla vaikutuksella. Tämä on siis täydellinen tuote niille kesäpäiville, kun meikkivoide tuntuu liian raskaalta, mutta iholle haluaa silti pientä peittävyyttä ja tasaisuutta. Itselläni tuote on sävyssä Beige, joka sopii hyvin jo vähän ruskettuneelle iholle. Sävyjä on yhteensä kolme, Beigen lisäksi vaaleampi Ivory ja tummempi Golden.

Flow Cosmetics -seerumi ja 100 % pure -primeri

Kosteutusta kasvojen iholle

Kasvojen ihoa on tärkeää kosteuttaa myös kesällä ja siihen sopiikin ihanasti Flow Cosmeticsin Hyaluron & Probiotics -seerumi*. Seerumi sisältää sekä pienempi että suurempi molekyylistä hyaluronihappoa, jotka yhdessä vaikuttavat silottaen juonteita ja kosteuttaen ihon pintakerrosta. Seerumin sisältämät probiootit puolestaan vahvistavat ihon pintaa ja torjuvat haitallisia mikrobeja.

Tykkään varsinkin kesäisin käyttää meikin alla primeria, jotta meikki pysyisi nättinä lämpimässäkin säässä. Tälle kesälle onkin tiedossa paljon juhlia, joten hyvä pohjustustuote tulee todella tarpeeseen. Tämä 100 % PURE Mattifying Primer* on silikoniton, mattapinnan antava pohjustusvoide, joka sisältää myös merileväkollageenia, aloe veraa ja eukalyptusta. Primeri tuntuu iholla todella kevyeltä ja levittyy iholle samettisesti – meikistä tulee todella tasainen ja pysyvä tämän tuotteen ansiosta.


Muista kurkata myös muut Luonnonkosmetiikkapäivien tarjoustuotteet House of Organicin valikoimista – löydät tutut tuotteet tuntuvilla alennuksilla ja ehkä myös uusia suosikkeja edullisemmin!