Monthly Archives:

helmikuu 2021

Häät

4 kk häihin – ja kaikki nämä vielä tekemättä!

4 kk häihin

Ei voi tähän alkuun taaskaan muuta todeta kuin että kylläpäs aika rientää. Enää 4 kk häihin – tai itseasiassa vähän alle! Vallitseva koronatilanne kyllä jännittää ja valehtelisin jos väittäisin etten sitä jatkuvasti miettisi. Vielä kuitenkin uskotaan, että kesää kohti tartunnat lähtee laskuun ja rajoituksia pystytään ainakin sen verran purkamaan, että päästäisiin suunnitelmien mukaan juhlimaan. Ei siis auta kun katsoa viikko kerrallaan mitä tapahtuu.

Viimeisen kuukauden aikana ollaan edetty hääsuunnittelussa ihan huimasti ja voisinkin nopeasti kerrata mitä kaikkea on tehty, ennen kun mennään to do -listan pariin. Isoimpia asioita suunnittelupöydällä ovat olleet catering, videokuvaaja sekä kukat – ja ne on nyt lyöty lukkoon! Kaikista onnellisin oon meidän catering-valinnasta, mutta valitettavasti en halua sitä ennen häitä täällä paljastaa. Myös paljon pienempiä taskeja on tullut suoritettua ja alkaa tuntua etteivät ne ainakaan ihan heti tekemällä lopu 😄

Nämä hommat on nyt hoidossa tai ainakin laitettu käyntiin:

✔ Catering varattu
✔ Valokuvaajat varattu
✔ Videokuvaaja varattu
Save the Date lähetetty
✔ Kukat suunnittelu
✔ Häänettisivujen rakentaminen aloitettu
✔ Kaasot ja bestmanit pyydetty
✔ DJ varattu
Hääpuku tilattu
✔ Huntu, laukku ja sukkanauha ostettu/tehty
✔ Meikkaaja ja kampaaja varattu
✔ Koristeita haalittu kierrätyskeskuksesta ja nettikirppiksiltä
✔ Pellavalautasliinat ommeltu
✔ Somistuspalvelu varattu
✔ Juomien suunnittelu aloitettu
✔ Kyltit, menu ja ohjelma alustavasti suunniteltu meidän häätemplalla
✔ Vessakorien kasaaminen aloitettu
✔ Alustava aikataulu mietitty

4 kk häihinKutsujen lähettämistä ollaan vielä odoteltu, mutta toisaalta häänettisivujen olemassaolo mahdollistaa muutokset pikaisellakin aikataululla. Seuraavaksi pitäisi ehdottomasti päättää hotellit edelliseksi yöksi ja hääyöksi sekä tilata hääkakku ja iltapala. Asusteita, koristeita ja muuta pienempää sälää ehtii onneksi hankkimaan vielä lähempänäkin.

4 kk häihin – to do:

❏ Kutsujen tilaaminen ja lähettäminen
❏ Hotellien varaaminen
❏ Hääkakun tilaaminen
❏ Juomien ostaminen
❏ Iltapalan valitseminen ja tilaaminen
❏ Avioliiton esteiden tutkinta
❏ Sulhasen puvun hankinta
❏ Hääkenkien hankinta
❏ Venetaksin varaaminen
❏ Koristeiden ja muutamien astioiden vuokraaminen
❏ Soittolistojen väsääminen
❏ Kaasojen ja bestmanien asut
❏ Pöytäliinojen ostaminen/ompelu

Koska oon tosi huono pyytämään apua keneltäkään, on hääsuunnittelu melkeinpä kokonaan minun vastuulla. Tuleva sulhanen kyllä auttaa minkä pystyy, mutta varmaan ainakin osa morsiamista voi samaistua siihen, että välillä miekkosella ei ole hajuakaan mitä kaikkea naimisiin meno vaatii 😄 Onneksi hääsuunnittelu on (ainakin suurimmaksi osaksi) kivaa ja teen sitä tosi mielelläni. Hääpäivänä sitten chillaan ja muut saavat huolehtia, että kaikki sujuu!