Minulla oli tulevalle häälaukulleni kolme kriteeriä: vegaaninen, ekologinen ja ehkä vähän luksus. Sellainen, jota ei tule joka toisella morsiamella vastaan ja sellainen, jota voisin pitää myös häiden jälkeen vaikka farkkujen kanssa kaupungilla. Eräänä iltana puhelinta selaillessa Vestiaire-appini piippasi hakuehtoihini vastaavasta yksilöstä. Koska second hand -ostoksilla nopeus on valttia, alle minuutissa unelmieni häälaukku löytyi jo ostoskoristani. Seuraavassa hetkessä se olikin jo lähtenyt matkaan Italiasta kohti Helsinkiä.
Lähetin ovelle asti kiikuttamasta paketista paljastui Stella McCartneyn upea Beckett Clutch vaaleanpunaisessa värissään ja kultaisissa yksityiskohdissaan. Laukku oli lähes uudenveroisessa kunnossa ja täydellisen kokoinen – menisi kiinni vaikka hääpäivänä kantaisikin varmuuden vuoksi mukana vähän ekstraa.
Beckett Clutchin on voinut bongata myös George Clooneyn vaimon Amalin häätyylistä ja on se nähty prinsessa Victoriankin käsipuolessa. Ihanan ajaton clutch-laukku, joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Ja minulle täydellinen, koska se on tietysti myös vegaaninen.
Minulla on ennestään tämä ihanuus Stella McCartneylta, joka on ahkerassa käytössä useita kertoja viikossa. Vaikka käytetytkin designer-laukut maksavatkin enemmän kuin perus pikamuotilaukut, huomaan tykkääväni merkkilaukuistani edelleen vuosi toisensa jälkeen. Parinkympin investoinnit puolestaan jäävät kaapin pohjalle pölyttymään tai ratkeilevat liitoksistaan jo parin käyttökerran jälkeen. Siispä uskon käyttäväni myös tätä Beckett Clutchia vielä pitkään häiden jälkeenkin.
Monet hypistelemistäni häälaukuista ovat olleet pikkuisia ja kovia – kuin koruja, joiden tehtävä on vain näyttää kivalta. Häälaukun valinnassa kannattaakin siis ulkonäon lisäksi ottaa huomioon, että päivä on pitkä ja mukaan saattaa tarvita enemmän tarpeellisia juttuja, mitä pieni ja sievä häälaukku mahduttaa sisäänsä. On myös kätevää, että kaiken tarpeellisen löytää päivän aikana samasta paikasta.
Mitä pakata häälaukkuun?
- Puhelin
- Huulipuna ja puuteri
- Nenäliinoja (onnenkyynelille)
- Tarvittavat lääkkeet (itselleni migreenin tai ylävatsakramppien varalta)
- Pieni eväs, esim. proteiinipatukka (oon varma, että nälkä iskee heti vihkimisen jälkeen, kun jännitys on purkautunut)
- Rakkolaastareita kaiken varalta (jotta jaksaa tanssia myöhään!)
Vielä täytyy odotella, että täydelliset hääkengät, huntu ja korut tulisivat vastaan käytettyinä. Jos ekologisten häiden suunnittelu kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan tämän postauksen siitä, millä muulla tavoin ympäristöystävällisyys tulee näkymään meidän häissämme.
4 Kommenttia
Veera
20/01/2021 at 14:38Tosi kaunis laukku! <3 Onko sun kaikki laukut, kengät jne. muuten vegaanisia, vai ostatko nahkaa tms. esim. käytettynä?
Minna
21/01/2021 at 20:53Kiitos kovasti! 😊 Kaikki mitä ostan uutena on aina vegaanista, mutta omistan esim. pari laukkua joissa on nahkahihnat ja ne kyllä käytän loppuun, koska olen ne hankkinut jo ennen vegaaniksi ryhtymistä. Jotain nahkaa sisältävää saattaisin ostaa käytettynäkin, mutta pyrin siihen että kaikki second hand -ostoksetkin ovat mahdollisuuksien mukaan vegaanisia. Yhdet nahkakengät olen tässä vegaaniaikana tainnut ostaa käytettynä 😊
Veera
21/01/2021 at 22:45Kiitos vastauksesta! <3 Itse teen ton asian suhteen tosi samalla lailla kun sä. Lähiaikoina oon pohtinut jonkin verran sitä, haluanko ostaa nahkaa edes käytettynä. Yleensä suosin myös käytettynä ei-nahkaisia juttuja, mutta joitain nahkaisia juttuja oon ostanut käytettynä. Tää on kuitenkin ainakin mun omasta mielestä lopulta suht pieni kysymys verrattuna siihen, että syön täysin vegaanisesti enkä osta nahkaa uutena. 🙂
Minna
25/01/2021 at 11:42Jep just näin! Niillä valinnoilla joita tekee päivittäin esim. ruuan ja kosmetiikan suhteen on ihan merkittävästi isompi vaikutus kun sillä, että ostaako joskus kirppikseltä vaikka käytetyt nahkahanskat tai villalapaset. Tietysti ymmärrän hyvin myös sen, miksi osa vegaaneista ei halua pukeutua edes käytettyyn eläinperäiseen materiaaliin. 😊