Monthly Archives:

joulukuu 2020

Ruoka

Vegaaninen sitruuna-posset

Vegaaninen sitruuna-posset

Hyvää itsenäisyyspäivää! Näin juhlapäivinä on ihana panostaa ruoanlaittoon ja loihtia vähän parempi illallinen jälkkäreineen. Mikäs olisikaan herkullisempi jälkiruoka juhlaillalliselle kuin kermaisen kirpeä, vegaaninen sitruuna-posset, jonka valmistamisen ei uskoisi olevan näin helppoa! Tämä jälkiruoka sopii täyteläisyytensä ansiosta mahtavasti talvisten illallisten makeaan päätökseen.

Sitruuna-posset on alun perin Briteistä lähtöisin oleva jälkkäri, joka syntyy todella yksinkertaisista ainesosista: kermasta, sokerista ja sitruunasta. Parhaiten tätä herkkua voisi kuvailla ehkäpä sitruunavanukkaaksi. Koska maitoa sisältävässä reseptissä sitruunan ja kerman yhdistelmä “leikkaa kiinni” tehden hyytelömäisen koostumuksen, täytyy vegaanisessa versiossa käyttää muuta hyydyttävää ainesosaa. Olen testaillut vegaanisen sitruuna-possetin tekemistä jo muutamia kertoja ja parhaiten saanut sen onnistumaan Vegegelin avulla. Liivatteen korvaamiseen tarkoitettua Vegegeliä löytyy ihan perusmarkettien leivontaosastolta.

Vegaaninen sitruuna-posset

Vegaaninen sitruuna-posset (2 annosta)

2,5 dl soijavispikermaa (Alpro)
1 dl sokeria
3/4 dl sitruunamehua
1 pss Vegegeliä

1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja Vegegel. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kermaseoksen joukkoon vielä sitruunamehu koko ajan sekoittaen.
3. Kaada seos kuumana jälkiruoka-astioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä ainakin 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

Vegaaninen sitruuna-possetSitruuna-posset on helppo tehdä valmiiksi jääkaappiin jo vaikka aamulla tai edellisenä iltana, eikä sen valmistaminen vie hyytymistä lukuunottamatta 10 minuuttia kauempaa. Niin hyvää vähällä vaivalla, nam!