Monthly Archives:

lokakuu 2020

Häät

Meidän Save the Date -kortit esittelyssä

Save the Date -kortit

Nyt vihdoin saan julkaista tämän postauksen häidemme Save the Date -korteista, sillä uskoisin kaikkien vieraiden saaneen nämä tähän mennessä jo käsiinsä! Eli tässä ne ovat – meidän ihanat Save the Date -kortit eli varaa päivä -ilmoitukset, joihin olen enemmän kuin tyytyväinen 😍

Mikä Save the Date?

Ulkomailta Suomeen vasta viime vuosina rantautunut Save the Date on tapa kertoa vieraille hyvissä ajoin, ennen virallisen kutsun lähettämistä tuleva hääpäivä sekä -paikka. Etenkin kesäisin (paitsi tietysti nyt korona-aikaan) ihmiset matkustavat paljon, jolloin tieto häiden ajankohdasta auttaa suunnittelemaan esimerkiksi reissut niin, ettei päällekkäisyyksiä häiden kanssa tule. Tällöin myös kauempaa tulevilla juhlavierailla on enemmän aikaa vaikkapa varailla hotelleja ja sumplia omia työvuoroja.

Etiketin mukaan Save the Date -kortit lähetetään vieraille 6-12 kk ennen juhlapäivää. Itse annoimme kortteja kavereille ja sukulaisille aina nähdessä ja osan postitimme kauempana asuville. Kortit jaoimme n. 8-10 kk ennen häitä.

Mitä Save the Date -korttiin laitetaan?

  • Hääparin nimet ja/tai kuva
  • Häiden päivämäärä
  • Kaupunki
  • Maininta siitä, että virallinen kutsu seuraa lähempänä

Save the Date -kortit

Näin meidän Save the Date -kortit syntyivät

Löysin kauniin vihreän ja kullan sävyisen hääprintin Etsystä, jossa on aivan valtava määrä erilaisia printtejä jokaiseen tyyliin. Itsekin taisin selailla satoja sivuja ennen kuin se täydellinen osui kohdalle. Oikeat tekstit oli helppo sommitella printin mukana tulleella ohjelmalla, jonne ne myös tallentuivat muokkauksia ja myöhempää käyttöä varten. Myös muut häidemme paperituotteet (kutsut, menukortit, paikkakortit..) toteutamme samalla printillä.

Painatuksen hoidimme Granon kautta ja olin lopputulokseen 100 % tyytyväinen. Toimitus oli nopea ja laatu aivan loistava. Voin ehdottomasti suositella Granoa häiden paperituotteiden painatukseen – kaikki onnistui superhelposti netin kautta.

Kauniit, vaaleanpunaiseen taittavat ja helmiäistä hohtavat kuoret löytyivät puolestaan Papershopista. Henkilökohtaisesti jaettavat kortit annoimme kuitenkin ilman kuoria ja säästimme samalla ainakin hieman luontoa.

Save the Date -kortitItselleni Save the Date -kortit olivat ensimmäinen konkreettinen asia hääjärjestelyissä, jonka vuoksi halusin puuhastella niiden parissa ja toteuttaa ne perinteisenä paperisena versiona. Vieraatkin ovat selkeästi tykänneet – on ollut ihana bongailla näitä jääkaapin ovista tai hyllyjen päältä! Save the Date on toki näppärä, edullinen ja ekologinen lähettää myös sähköisenä, esim. Whatsapp-viestinä.

Mitäs tykkäätte meidän korteista?

Treeni

Barebells Vegan -patukat testissä

Barebells vegan

*mainoslinkki

Vegaaniset proteiinipatukat ovat tähän mennessä olleet pettymyksiä toisensa jälkeen. Pahvin makuisia, liian vähän proteiinia, liikaa sokeria, liian “terveellisen” makuisia. Mutta sitten tuli Barebells mahtavaan markkinarakoon ja lanseerasi Barebells Vegan –proteiinipatukoita kolmessa herkullisessa eri maussa: Hazelnut & Nougat, Salty Peanut ja Chocolate Dough. Näistä kaksi ensimmäistä tulivat juuri myyntiin Suomeen, joten pakkohan niitä oli päästä heti testaamaan.

Metsästin patukoita ensin tuloksetta K-kaupoista, kunnes sain vinkin, että Fitnesstukusta löytyy. Poikkesin heidän myymälässään ja sain vihdoin näitä uutuuksia käsiini. Myyjän mukaan patukoita sai koko ajan olla täyttämässä hyllyyn lisää – olivat siis todellakin haluttua tavaraa! Hintaa patukoilla oli yksittäin ostettuna n. 2,70 €, eli saman verran kuin muillakin Barebells-patukoilla.

Vinkkinä, että Fitnesstukun verkkokaupasta Barebells Vegan -patukoita saa tällä hetkellä tilattua -26 % alella, jolloin yhdelle patukalle jää hinnaksi alle 2 euroa!*.

Barebells vegan

Miltä Barebells Vegan -patukat maistuivat?

Patukat on kuorrutettu suklaalla ja pähkinöillä, joten jo ulkopuoli näyttää herkulliselta. Rakastan hasselpähkinää, joten odotukset oli todella korkealla kun ekan kerran haukkasin palan vihreästä Hazelnut & Nougat -patukasta. Rakenne oli melko tiivis ja proteiinipatukalle tyypillisesti hieman jauhoinen, mutta suklainen maku yllätti positiivisesti. Maku muistutti etäisesti entisen elämän suosikkiani, Tuplaa!

Toisen patukan, Salty Peanutin, maku oli myös iloinen yllätys, vaikka se maistuikin melko paljon samalta kuin Hazelnut & Nougat.  Sen koostumuksessa oli pieniä suklaapalleroita, jotka olivat kiva lisä muuten aika tiiviiseen patukkaan. Salty Peanut ei kuitenkaan mielestäni maistunut lainkaan suolaiselta mitä nimi lupaili, vaan ihan tavalliselta maapähkinältä. Hazelnut & Nougat -patukasta tykkäsin himpun verran enemmän, vaikka molemmat ovat kyllä ehdottomasti parhaita maistamiani vegaanisia proteiinipatukoita. (Barebellsin epävegaanisia patukoita en koskaan maistanut, joten näitä vegaanisia en osaa niihin verrata.)

Miten nämä Barebellsin patukat sitten eroavat muista vegaanisista patukoista, joita olen aiemmin testannut? No ensinnäkin näissä on kunnolla proteiinia, 15 g per patukka, joten ne pitävät hyvin nälkää vaikkapa välipalana nautittuna. Patukat on makeutettu maltitolilla (sokerialkoholi) ja sukraloosilla (makeutusaine), joten ne sisältävät sokeria ainostaan alle 1 g per patukka. Olen yleensä vähän makeutusaineita vastaan (en käytä ollenkaan esim. light-limuja enkä varsinkaan aspartaamia), mutta tällaisena satunnaisena herkkuna en pistä pahakseni sitä, että saan helpon ja hyvältä maistuvan välipalan ilman turhaa sokeria.

Barebells veganOstaisinko uudestaan? Todellakin! 😍 Näistä tulee varmasti vakkarieväs laukkuun pitkäksi venyvien päivien tai makeaa huutavan mielen varalle. Toivottavasti saataisiin se kolmaskin maku pian Suomeen!

Barebells Vegan -patukoita myyvät ainakin:

Fitnesstukku
Verkkokauppa.com
K-kaupat

Häät

Löysin unelmieni hääpuvun! + kokemukset Helsingin hääpukuliikkeistä

Hääpukuliikkeet Helsinki

Kuusi hääpukuliikettä ja ainakin 40 sovitettua hääpukua myöhemmin voin vihdoin kertoa, että I SAID YES TO THE DRESS! Hääpuku on varmasti yksi elämän tärkeimmistä asuista – itselleni jopa se kaikista tärkein. Se, josta on haaveillut lapsesta saakka ja jossa haluaa näyttää tyrmäävän upealta tuona elämän parhaana päivänä. Tällainen ajattelu aiheuttaa kylmähermoisimmallekin pientä stressiä, eikös?

Jännitin ja lykkäsin hääpuvun sovitusta. Jännitin ja lykkäsin. Kunnes enää ei ollut aikaa odottaa, vaan oli tartuttava luuriin ja varailtava aikoja sovitukseen Helsingin lukuisiin hääpukuliikkeisiin. Tavallisesti hääpukua kannattaa alkaa etsimään 12 kuukautta ennen hääpäivää, sillä pukujen toimitusajat ja korjausompeluun kuluva aika saattavat olla kuukausia. Asetin takarajaksi syyskuun, johon mennessä puku olisi saatava tilaukseen – tuolloin häihin olisi aikaa enää alle kahdeksan kuukautta. Ja kuinkas kävikään, ostin pukuni 30.9. klo 20:30 – ihan ajallaan siis!

En halua kertoa liikaa yksityiskohtia puvustani, mutta hieman voi paljastaa: se on valkoinen, hyvin naisellinen ja siinä on pitkä laahus! 😉

Hääpukuliikkeet HelsinkiHääpukuliikkeet Helsingissä (+ ekstrana Lahden hääpukuliike) ovat tasokkaita ja suosittelen käymään vaikka kaikissa – sovittelu on ihanaa kun vauhtiin pääsee eikä ainakaan jää harmittamaan, olisiko käymättä jääneessä liikkeessä ollutkin odottamassa se the puku.

Tässä listattuna sovituskokemukseni kaikista kuudesta hääpukuliikkeestä, joissa kävin ja tietysti myös liike, josta löysin oman ihanuuteni:

Niinatar

Niinattaressa minut otti vastaan jo entuudestaan minulle tuttu ihana Jenni, joka sai ammattitaidollaan oloni heti paljon rennommaksi. Jennin johdolla keräsimme mieluisia pukuja sovitukseen ja koska oli kyseessä ensimmäinen sovituskerta, olin vielä hyvin avoimin mielin pukujen suhteen, vaikka pieni aavistus unelmien puvusta jo mielessä pyörikin.

Tunnissa ehdin sovittaa melkein kymmenen pukua, joista kolme jäi erityisesti mieleen. Samalla myös ajatus tulevasta hääpuvusta alkoi muovautua entistä selkeämmäksi. Niinattaresta sain todella lämmintä ja asiantuntevaa palvelua ja valikoimaakin riitti yllin kyllin. Liikkeen suosion vuoksi ympärillä oli pientä hälinää ja muita morsiamia, joten isommalla porukalla kannattaa ehdottomasti varata maksullinen lounge-tila sovitteluun.

+ Asiakaspalvelu
+ Maltilliset hinnat
+ Viihtyisä liike
+ Reilusti valikoimaa eri tyylisille morsiamille
– Hieman ruuhkainen (viereisessä sovituskopissa oli toinen morsian)

Josefiina (Lahdessa)

Seuraavaksi matkustin Lahteen etsimään sitä oikeaa kuuluisasta Josefiinasta, jonne todellakin kannatti tulla Helsingistä asti. Rekit notkuivat toinen toistaan upeampia pukuja, joista oikeen huokui glamour ja ylellisyys. Täältä mieleeni jäi eräs upea puku, mutta se ei vaan sitten ollutkaan se oikea. Joka tapauksessa sain todella hyvää palvelua ja asiantuntijan näkökulmaa myös käytännön asioihin, kuten istumiseen ja puvun laahuksen kiinnittämiseen (näitä tärkeitä juttuja ei kyllä oikeasti tule itse ajateltua siinä pukuja ihastellessa!).

+ Asiantunteva palvelu
+ Upea pukuvalikoima
+ Viihtyisät tilat
+ Koko liike varattu vain sinulle
+ Korjaukset kuuluvat puvun hintaan
– Korkea hintataso

White Dress

Varasin vähän kokeilumielessä ajan Stockmannin yläkerrassa sijaitsevaan White Dressiin, sillä ajan sai jo samalle illalle. White Dress ei aikaisemmin ollut edes hääpukuliikelistallani, mutta arvatkaa mitä? Löysin täältä unelmien hääpukuni ❤️ Yksi puku vaan kolahti, mutta päätöstä en tietenkään osannut tehdä heti. Joka päivä (okei, monta kertaa päivässä) katselin kuvia tuosta puvusta ja ihastuin koko ajan lisää. Lopulta en vaan saanut sitä mielestäni ja kun menin sovittamaan sitä uudestaan, oli se vielä täydellisempi mitä muistin.

+ Asiakaspalvelu
+ Paljon valikoimaa eri tyylisille morsiamille
+ Maltilliset hinnat

Hääpukuliikkeet Helsinki

Vieno

Minulla oli todella kovat odotukset Runeberginkadulla sijaitsevalle Vienolle, mutta jouduin ikävä kyllä pettymään. Pukuvalikoima oli todella rajattu, enkä löytänyt yhtään pukua, joka olisi ollut mieleeni. Lisäksi palvelu oli muihin liikkeisiin nähden aika passiivista, eikä siitä välittynyt sellainen olo, että olen etsimässä elämäni tärkeintä asua.

+ Viihtyisä liike
– Asiakaspalvelu
– Suppea pukuvalikoima

Glamour Helsinki

Ihastuttava hääpukuliike Glamour Helsinki Museokadulla oli käymistäni liikkeistä ainoa, jossa pukujen sovitus maksoi. Täytyy kyllä sanoa, että kokemus oli todellakin koko 35 euron arvoinen, sillä palvelu Glamourissa oli ihan vertaansa vailla. Myyjä oli ihan mieletön asiakaspalvelija eikä sovitukseen liittyviä asioita ja pieniä yksityiskohtia olisi voinut paremmin hoitaa. Lisäksi liike oli varattu puoleksitoista tunniksi pelkästään meille ja hintaan kuului myös pientä tarjoilua.

+ Asiakaspalvelu
+ Upea valikoima pukuja
+ Viihtyisät tilat
+ Koko liike varattu vain sinulle
+ Maltilliset hinnat

Seremonia

Seremoniaa pidin “viimeisenä oljenkortena” ennen vaikeaa päätöstä. Selailin netissä pukuvalikoimaa ja poikkesin Pohjoisella Makasiinikadulla sijaitsevaan liikkeeseen työpäivän jälkeen. Seremonia olikin liikkeistä ainoa, jonne sai mennä sovittamaan hääpukuja ilman ajanvarausta. Sovitin paria upeaa pukua, mutta en edelleenkään päässyt yli mielessä pyörivästä White Dressin puvusta. Seremoniassa sain asiantuntevaa palvelua ja pukuvalikoima oli hyvin paljon mieleeni – ei vain löytynyt sitä täydellistä.

+ Asiakaspalvelu
+ Pukuvalikoima
+ Maltilliset hinnat

Helsingin hääpukuliikkeetOlo on todella huojentunut ja helpottunut, kun yksi isoimmista häihin liittyvistä päätöksistä on nyt tehty. En voisi olla valintaan tyytyväisempi! Miten maltan odottaa ensi vuoteen, että pääsen taas sujahtamaan tuohon upeaan pukuun?

Huom! Mikään postauksessa näkyvistä puvuista ei ole minun hääpukuni 😉