Häät

Tee itse sukkanauha häihin

Tee itse sukkanauha häihin

Nyt kun on ollut hyvin aikaa puuhastella kotona, olen saanut yliviivattua häälistaltakin taas yhden asian – nimittäin sukkanauhan! Rakastan kaikkia DIY-juttuja, joten tee itse sukkanauha oli hauska väsätä ja se valmistui myös yllättävän helposti. Haluankin siis jakaa teille myös ohjeen tähän ihanaan DIY-sukkanauhaan.

Kaikki tarvikkeet sukkanauhaan löysin anopin vanhoista askartelutarvikkeista, joten itse tehty sukkanauha valmistui 100 % kierrätysmateriaalista. Koska haluan häidemme olevan suurilta osin ekologiset, olen iloinen tällaisista pienistäkin jutuista, mitkä voi toteuttaa ympäristöä säästäen. Ja säästäähän itse tekemällä vähän rahaakin, mitä saa häihin palamaan muutenkin jo ihan tarpeeksi 😄

Sukkanauhan tekemiseen tarvitset ompelukoneen, mutta ompelu ei vaadi monimutkaista osaamista – DIY sukkanauha onnistuu siis aloittelijaltakin. Ompelussa tarvitsee käyttää vain suoraa ommelta ja hieman siksakkia. Ja kauniisti rypyttyvä pitsi antaa kyllä anteeksi vinoon menneen tikin jos toisenkin, joten rohkeasti vaan tekemään!

Tee itse sukkanauha – ohje

Tarvikkeet:

Pitsinauhaa
Kuminauhaa
Sakset
Nuppineuloja
Hakaneula
Ompeluneula
Lankaa
Koristeeksi esim. rusetteja, strasseja, helmiä…

DIY sukkanauha häihin

Tee näin: 

1. Mittaa reiden ympärys siitä kohdasta, jossa aiot sukkanauhaa pitää ja kerro se 1,3:lla. Leikkaa pitsinauhasta kaksi tämän pituista palaa. Oman reiteni ympärysmitta on 55 cm ja 55 cm x 1,3 = 72, joten leikkasin nauhasta kaksi 72 cm pituista palaa.

2. Aseta nauhat vastakkain ja kohdista tarpeen mukaan myös pitsikuvio. Kiinnitä nauhat toisiinsa nuppineuloilla.

3. Seuraavaksi pitsinauhaan ommellaan kuminauhalle kuja ompelukoneella. Ompele suoralla ompeleella pari millimetriä kuminauhaa leveämpi kuminauhakuja siten, että se jää pitsinauhan keskelle.

4. Mittaa kuminauhasta sopivan pituinen pätkä (omassani kuminauhan pituus n. 45 cm) ja pujota se hakaneulaa apuna käyttäen kuminauhakujan läpi. Jätä kuminauhaa molemmista päistä ainakin sentin verran näkyville.

5. Aseta pitsinauha kaksinkerroin ja ompele sauma kiinni suoralla ompeleella pariin – kolmeen kertaan, jotta sukkanauha kestää varmasti venytystä.

6. Leikkaa ylimääräiset kuminauhan päät pois ja päättele sauma siistiksi vielä siksakilla. Käännä sukkanauha oikein päin, jotta sauma jää sisäpuolelle.

7. Ompele sukkanauhaan vielä käsin haluamasi koristeet ja valmista tuli!

DIY sukkanauha häihinVaikka en olekaan se kaikista perinteisin morsian, päätyi sukkanauhaan silti jotain sinistä. Ensin halusin ehdottomasti suosikkiväriäni vaaleanpunaista, mutta jotenkin tuo vaaleansininen kapea pitsinauha vaan näytti kaikista upeimmalta yhdistettynä pieneen helmisydämeen.

Tee itse sukkanauha häihin

Mitäs pidätte? 😊

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti