Ruoka

Kukkakaalia chili-inkiväärikastikkeessa

Kukkakaalia chili-inkiväärikastikkeessa

Kukkakaali kuuluu niihin kasviksiin, joista ennen vegaaniksi ryhtymistä en paljoa piitannut, mutta nykyään se maistuu niin wokeissa, curryissa, wingseissä kuin sellaisenaankin dipattuna. Tällä kertaa valmistin kukkakaalista tahmeaa, aavistuksen makeaa, chilillä ja inkiväärillä maustettua kastiketta. Vaikka kastike tehdäänkin alusta asti itse, ei resepti ole ollenkaan vaivalloinen – näillä herkullisilla raaka-aineilla ja mausteilla on helppo onnistua.

Kukkakaalia chili-inkiväärikastikkeessa (4 annosta)

1 pienehkö kukkakaali (n. 500 g)
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
1-2 punaista chiliä
0,5 dl siirappia
0,75 dl riisiviinietikkaa
5 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä
1,5 rkl maissitärkkelystä
0,75 dl vettä

Lisukkeeksi riisiä, ruohosipulia ja tuoretta chiliä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese kukkakaali ja irrottele nuput. Leikkaa nuput samankokoisiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Käännä kukkakaalit tarpeen mukaan paiston keskivaiheilla.
5. Laita riisi kiehumaan ohjeen mukaan.
4. Kukkakaalien ja riisin kypsyessä aloita kastikkeen valmistus. Purista ensin valkosipulit, raasta inkivääri ja pilko chilit. Poista chileistä siemenet, jos haluat kastikkeesta miedompaa.
5. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, siirappi, riisiviinietikka, soijakastike ja öljy. Kuumenna seos kiehuvaksi.
6. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vesi ja kaada kiehuvan kastikkeen joukkoon. Sekoita kastiketta muutama minuutti, jotta se suurustuu. Ota valmis kastike pois liedeltä.
7. Lisää kastikkeen joukkoon kypsät kukkakaalit ja kääntele varovasti kastiketta joka puolelle.
8. Tarjoile riisin, ruohosipulisilpun ja tuoreen chilin kera.

Kukkakaalia chili-inkiväärikastikkeessa

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti