Monthly Archives:

tammikuu 2020

Tapahtumat

Vegemessut 2020 – mielenkiintoisimmat uutuudet

Vegemessut 2020

Vegemessut 2020 ovat nyt takana päin ja olisi aika ottaa pieni katsaus messuilla esiteltyihin vegaaniuutuuksiin. On aina yhtä ihana huomata miten vegaanisten tuotteiden suosio kasvaa – niille on vuosi vuodelta vaan enemmän kysyntää! Vierailin messuilla lauantaina ja päivä olikin kokonaan loppuunmyyty. Vegaanivaihtoehdot siis kiinnostavat ja uusia tuotteita pompsahtelee kauppoihin vähän väliä. Kurkataanpa, mitkä uutuustuotteet jäivät erityisesti mieleen…

Vegemessut 2020

Roar-jäätelöt

Roar on Suomessa ihan uusi jäätelöbrändi, jolta oli Vegemessuilla maisteltavana kolme erilaista vegaanista jäätelömakua: Hasselpähkinä-suklaakeksi, Hampunsiemen-suklaabrownie ja Kookos-mango-passionhedelmä-kaurakeksi. Tällaiselle suklaanystävälle upposi erityisen hyvin suklaabrowniejäde. Nämä ovat kaupoissa maaliskuussa!

Minttu-Härtelö

Härtelö on härkäpapupohjainen jäätelö, josta tulee pian kauppoihin uusi maku: minttu. Härkäpapu tekee jäätelöstä ihanan täyteläistä ja tämä uutuusmaku maistuu ihan lapsuuden kesiltä! Ihana uusi vegaanimaku, jota olinkin jo odotellut.

3 kaverin Marjat & Karamellikeksi

Jäätelöuutuudet eivät jääneet suinkaan siihen, vaan myös 3 kaveria tuo maaliskuussa kauppoihin uuden Marjat & Karamellikeksi -maun, jossa on raikasta sorbettia, cashewjäätelöä, karamellikastiketta ja keksimuruja. Pääsin jo ennen Vegemessuja ennakkoon maistelemaan tätä uutuutta ja on kyllä niin hyvää, nam!

Vegemessut 2020 Vegemessut 2020

Kaslinkin uutuudet

Kaslinkin kauniilla messuosastolla oli maisteltavana uusia kauravälipalajuomia ja kotiin sai napata juuston makuisen kaurakerman testiin. Päärynän ja mansikan makuisiin juomiin ei ole lisätty sokeria, joten ne onkin erittäin tervetulleita välipalauutuuksia. Juuston makuisesta kaurakermasta olisi tarkoituksena tehdä joku päivä mac & cheese!

Valio Oddly Good -jugurtit

Valiolta tulee myös vähäsokerisempia uutuuksia jugurttien muodossa. Oon sellainen, joka kyllästyy tosi nopeasti samoihin jugurttimakuihin, joten uudet maut ovat aina tervetulleita. Varsinkin persikka-banaani oli herkullista!

Alpron proteiinijuomat

Uusissa Alpron soijajuomissa on enemmän proteiinia: 25 g / 5 dl. Silti juomissa on aivan ihanan pehmeä maku ihan sellaisenaan juotavaksi (varsinkin suklaa, nam!). Sopii varmasti hyvin myös smoothieisiin tuomaan lisäprotskua.

Vegemessut 2020
Vegemessut 2020

Delikaura

Kun valmistetaan Nyhtökauraa uudessa, marinoidussa muodossa, syntyy herkullista Delikauraa. Tästä tuli heti uusi suosikki kasviproteiinien joukkoon – niin hyvää ja proteiiniakin löytyy 26-27 g / 100 g. Saatavilla on kaksi todella maukasta ja monikäyttöistä makua: Savu-BBQ ja Chili-inkivääri.

Hälsans Kök Incredible Mince

Vegaanista jauhelihaa oli maistatettavana Hälsans Kökin pisteellä. Todella mielenkiintoinen uutuus – voisin kuvitella että sekasyöjätkin innostuisi kokeilemaan tätä jauhelihan tilalla tutuissa resepteissä. Ulkonäkö oli ihan kuin lihalla ja makukin oikein.. noh, lihaisa!

Vöner-leikkeleet

Vegaanisesta kebabista tunnettu Vöner tuo kauppoihin uudet chilin ja kinkun makuiset seitanista valmistetut leikkeleet. Ostettiin kinkkuleikkele testiin ja maku muistuttaa kyllä pelottavan paljon sitä itseään 😄 Todella kivat tuotteet, joilla saa vaihtelua leivän päälle.

Vegemessut 2020
Vegemessut 2020

VegMe-tuotteet

K-kauppoihin onkin jo saapunut liuta uusia VegMe-merkkisiä tuotteita. VegMe-tuotteista löytyy niin proteiinipitoisia pyöryköitä, jauhiksia, paloja ja valmisaterioita sekä kastikkeita. Erityisesti aiolia suosittelen testaamaan – aivan taivaallisen hyvää!

Yipin tofut, tempet ja kastikkeet

Ruotsista tulee mielettömän herkullisia tofuja, tempejä ja kastikkeita Yipiniltä. Huomion vei erityisesti Yipinin kastikkeet/levitteet joita löytyi skagenin, lämminsavulohen ja curryn makuisina. Siis huh miten paljon mikään voikaan maistua katkaravulta! Nämä tuotteet ovat aivan ehdottomat kalaruokien ystäville, jotka haluavat valita lautaselleen tuttuja makuja ilman julmuuksia.

Vegemessut 2020

Kiitos mahtavat Vegemessut 2020 – ensi vuonna nähdään taas!

Kauneus

Kosmetiikkasuosikkeja talveen

The Body Shop Warm Vanilla

*mainoslinkki

The Body Shop Warm Vanilla -tuotteet

The Body Shopin Warm Vanilla on ihanan makea vaniljainen talven kausituoksu, jota on saatavilla vain rajoitetun ajan. Minulta löytyy Warm Vanilla -sarjasta vartalojogurtti, vartalokuorinta sekä käsivoide, jotka ovat kaikki ahkerassa käytössä. Vartalojogurtti on koostumukseltaan todella kevyttä ja hieman geelimäistä, joten se imeytyy ihan hetkessä. Käsivoide on myös tarpeen näin talvisin ja pieni tuubi kulkeekin kevyesti mukana käsilaukussa. Kaikki Warm Vanilla -sarjan tuotteet löydät täältä*.

Mossa kuorinta ja naamio

Mossan syväpuhdistava hiilikuorinta & Glow Cocktail -naamio

Jokaiselle ihotyypille sopiva Mossan Charcoal Scrub on ollut syksyn ja alkutalven käytetyin kuorinta. Hiili sitoo itseensä iholle kertyneitä kemikaaleja, ilmansaasteita ja epäpuhtauksia, jolloin ihosta tulee ihanan puhdas. Pyöreät kuorintarakeet eivät kuitenkaan hankaa ihoa, vaan kuorivat tosi hellästi. Kuorinnan löydät täältä*.

Mossan Glow Cocktail -naamion nimi pitää kyllä niin hyvin paikkansa; ihosta tulee hehkuva! Naamio kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä – eron huomaa oikeasti heti. Kuorinta + naamio -kombo on kyllä tehokas ensiapu silloin, kun iho tuntuu epätasaiselta ja kaipaa kunnon tehohoitoa. Naamion löydät täältä*.

kestovanulaput

Kestovanulaput & sitruunaruoho-palasaippua

Yksi viime vuoden ekoteoistani oli ottaa käyttöön kestovanulaput. Nämä söpöt puuvillaiset kestolaput löysin viime kesänä Indonesiasta Gili Trawanganilta, kuten myös sitruunaruohon tuoksuisen palasaippuan. Pituq Waroeng -nimisen vegaaniravintolan yhteydessä oli nimittäin pieni Charity Shop, jonka tuotot menevät Lombokin apua tarvitseville ihmisille esim. puhtaan juomaveden muodossa.

Näiden zero waste -juttujen käytöstä tulee aina hyvä mieli, kun on pystynyt edes jollain tavalla auttamaan paikallisia. Sain vielä joululahjaksi virkattuja pinkkejä kestovanulappuja, joille onkin tarvetta varsinkin näin talvella, kun kasvovettä tulee lotrattua entistä enemmän.

Boho-meikit

Boho-meikit

Uusissa suosikeissani, Bohon meikeissä yhdistyy ammattimainen laatu, ekologisuus ja eettisyys, mikä näkyy esimerkiksi pakkausmateriaaleissa ja ainesosien luonnollisuudessa. Lisäksi Boho lahjoittaa 1 % liikevaihdostaan luonnonsuojeluun Save The Planet -järjestölle. Kuulostaa aika ihanalta vai mitä?

Sain testattavaksi Bohon vegaanisista meikeistä BB-voiteen, meikkivoidesiveltimen, maapuuterin sekä kynsilakkaa. Itse en lähde koskaan ilman meikkiä edes salille (I know), joten BB-voide on hyvä vaihtoehto nopeaan ja kevyeen meikkiin. Terra Cotta -maapuuteria taas käytetään aurinkopuuterin tapaan ja se antaa iholle ihanaa hehkua samalla kosteuttaen ja suojaten. Kynsilakat ovat usein aikamoisia myrkkycocktaileja, mutta nämä Bohon lakat on valmistettu ilman kaikkia yleisimpiä haitallisia ainesosia (7free-10free sävystä riippuen). Pysyvyydessä ei silti huomaa mitään eroa “pahislakkoihin” verrattuna. Laaja valikoima kohtuuhintaisia Bohon meikkejä löytyy täältä*.

Eco by Sonya itseruskettava kasvovesi ja Glory Oil

Eco by Sonya itseruskettava kasvovesi & Glory Oil

Näin talvisin kun rusketuksesta ei ole tietoakaan, käytän itseruskettavia tuotteita kevyen päivetyksen ylläpitämiseksi. Australialaiset Eco by Sonyan tuotteet saivat alkunsa siitä, että Sonyan sisko sairastui ihosyöpään 30-vuotiaana. Tällöin Sonya alkoi kehittelemään turvallisia vaihtoehtoja aidolle rusketukselle. Pääsin testailemaan Eco by Sonyan paljon kehuttua itseruskettavaa kasvovettä ja siitä tulikin heti uusi suosikki. Luonnonkosmetiikan kasvovesi sisältää kosteuttavaa hyaloronihappoa ja antaa asteittaisen rusketuksen.

Tuote on helppo levittää kestovanulapuilla kevyeksi kerrokseksi kasvoille tavallisen kasvoveden tapaan. Tämän jälkeen täytyy vaan muistaa olla kastelematta ihoa vähintään pariin tuntiin, jotta lopputuloksesta tulee tasainen. Olen käyttänyt tuotetta jo varmaan kymmenen kertaa ja pullo näyttää vieläkin täydeltä – se on siis todella riittoisaa. Kasvoveden löydät täältä*.

Toinen testaamani tuote on Eco by Sonyan Glory Oil -ihoöljy, jota voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle. Tämä “ihmeöljyksikin” nimitetty tuote häivyttää iholta juonteita ja arpia sekä auttaa esimerkiksi haavoja parantumaan nopeammin. Antioksidanttipitoinen Glory Oil pitää sisällään E-vitamiinia ja erilaisia siemenöljyjä, olematta kuitenkaan rasvaisen tuntuinen.

(Tuotteet kestovanulappuja ja saippuaa lukuunottamatta PR-näytteitä)

Muoti

Designer-laukku ekologisesti ja edullisesti: esittelyssä Stella McCartney Falabella Mini

Falabella Mini

Olin todella pitkään haaveillut ikiomasta Stella McCartneyn laukusta ja kun vanhat kirppikseltä ostetut pikkulaukut alkoivat vedellä viimeisiään, aloin selvittää mistä sellaisen saisi hankittua. Päädyin siihen tulokseen, että haluan ostaa laukun käytettynä erityisesti ekologisuuden vuoksi, mutta silloin sen saisi myös huomattavasti edullisemmin – Stella McCartney -laukut kun eivät ole sieltä halvimmasta päästä.

Ensiksi kyttäsin laukkua Zadaa-sovelluksessa ainakin vuoden päivät, kunnes tajusin etteivät Stellan laukut siellä oikein liikkuneet – ne kun eivät täällä Suomessa ole niin suosittuja tiettyihin toisiin designer-laukkuihin verrattuna. Vähän ennen joulua latasin puhelimeeni Vestiaire Collectiven ja ei mennyt kuin muutama viikko ja unelmieni Falabella Mini Tote kultaisilla yksityiskohdilla oli löytynyt! Klikkasin laukun kiireesti ostoskoriin ja se lähti nopeasti matkaan Pariisista.

Falabella Mini

Falabella Mini – love at first sight!

Viikon päästä tilauksesta hain postista paketin, avasin beigen dustbagin ja tunnustelin laukkua ensimmäisen kerran. TÄYDELLINEN! Falabella Mini oli vielä enemmän sitä mitä olin odottanut (enkä siis ollut koskaan edes nähnyt kyseistä laukkua livenä!) ja niin laadukkaan tuntuinen. Myös laukun kunto ylitti odotukset, sillä laukun pinta ja sisäpuoli olivat täysin uudenveroisessa kunnossa. Ainoastaan ketjun kultaus oli kulunut aavistuksen muutamasta kohdasta, mutta sitä ei käytössä huomaa ollenkaan!

Vestiairesta löytyy laukkujen lisäksi myös käytettyjä vaatteita, kenkiä, asusteita ja jopa sisustusjuttuja. Tuotteiden ostaminen on turvallista, sillä niiden aitous ja kunto tarkistetaan Ranskassa. Myytävät tuotteet kulkevat siis aina Pariisin kautta, olipa myyjä sitten Japanissa tai Ruotsissa. Myyjä saa itse päättää tuotteelle hinnan ja Vestiaire ottaa siitä tietyn prosenttiosuuden – designer-tuotteita voi löytää siis oikeasti edullisesti (nopeutta kyllä vaaditaan!).

Falabella Mini

Käytössä Falabella Mini on tyylikkyytensä lisäksi todella kätevän kokoinen vaikka kaupungille lähtiessä. Itselläni oli tarve juuri tällaiselle pikkulaukulle, sillä esim. työkäytössä minulta löytyy tämä ihanuus. Falabellaan sujahtaa helposti lompakko, puhelin, avaimet, meikkejä ja vaikka iso kestokassi. Laukkua voi käyttää sekä crossbodyna että kantaa kädessä lyhyemmistä kahvoista.

Stella McCartney on yksi harvoista luksusbrändeistä, joille eettisyys on kaiken perusta. Suunnittelija itse on tunnettu eläinten ystävä eikä tuotteissa käytetä koskaan nahkaa, turkiksia tai höyheniä. Myös ekologisten ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on tälle modernille muotitalolle arkipäivää.

Falabella Mini

Falabella-laukut kuuluvat Stella McCartneyn ikoniseen klassikko-kokoelmaan ja niitä on valmistettu vuodesta 2010. Oma Falabellani kestää käytössä toivottavasti vuosia eteenpäin niin laatunsa kuin ajattomuutensa puolesta. Eikä varmasti tule samaa laukkua joka toisella vastaan! 😉