Ihanaa joulukuun ensimmäistä! ❤️ Tänä sunnuntaina meidän kahvipöytää koristi joulupavlova eli jouluinen versio perinteisestä marenkikakusta. Joulupavlovasta löytyy täyteläistä piparimoussea sekä raikasta granaattiomenaa ja persimonia makean marengin kera.
Joulupavlova on helppo tehdä myös gluteenittomana vaihtamalla vain piparit gluteenittomiin. Tämä kakku on siis hyvä vaihtoehto joulun kahvipöytään myös erikoisruokavalioita ajatellen. Käytin itse Semperin pipareita, jotka sopivat sekä vegaaneille että gluteenittomille.
Joulupavlova piparimoussella (gluteeniton)
Pohjat:
2 dl aquafabaa eli kikherneiden säilykelientä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
250 g vegaanista mascarpone-juustoa
2,5 dl Alpron soijavispiä
0,5 dl sokeria
100 g (gluteenittomia) vegaanisia pipareita, esim. Semper
Lisäksi:
2 persimonia
1 granaattiomena
Pipareita ja pikkumarenkeja koristeluun
1. Lämmitä (kiertoilma)uuni 100 asteeseen.
2. Siivilöi kikherneiden liemi kulhoon. Vatkaa lientä muutama minuutti sähkövatkaimella niin, että se alkaa vaahdota kunnolla.
3. Lisää joukkoon sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää myös vaniljasokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Aikaa kuluu tähän yleensä n. 10 minuuttia.
4. Levitä leivinpaperia kahdelle uunipellille. Voit piirtää leivinpaperiin kolme pohjien muotoista pyöreää mallia esim. lautasen tai kannen avulla. Tämän kakun halkaisija oli n. 22 cm.
5. Levitä vaahto leivinpaperille mallien mukaisesti kolmeksi erilliseksi pohjaksi. Sopiva pohjan paksuus on noin 2 cm.
6. Jos vaahtoa jää yli, voit pursottaa siitä leivinpaperille pieniä marenkeja koristeeksi.
7. Paista pohjia 2 tunnin ajan kiertoilmauunissa. Tavallisessa uunissa paistoaika saattaa vaihdella, joten tarkkaile marenkeja useammin ja vaihda peltien paikkoja muutaman kerran, jotta pohjat kuivuvat tasaisesti.
8. Anna marenkipohjien jäähtyä kunnolla ennen kakun kokoamista.
9. Valmista sitten täyte vatkaamalla ensin soijavispi kuohkaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone-juusto ja sekoita tasaiseksi. Rouhi piparit karkeaksi muruksi ja sekoita täytteen joukkoon yhdessä sokerin kanssa.
10. Pilko persimonit ja erottele granaattiomenasta siemenet.
11. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja levitä päälle 1/3 piparimoussesta. Laita moussen päälle vielä persimonia ja granaattiomenaa. Toista sama muille pohjille. Koristele päällimmäinen kerros vielä pipareilla ja pienillä marengeilla.
Vinkki: Isoimmista kaupoista löytyy Schlagfix-merkkistä vegaanista mascarponea (katso kuva täältä). Jos juuri tuota tuotetta ei omassa kaupassa ole saatavilla, ajaa myös soija/kauratuorejuusto asiansa mascarponen korvaajana.
Pavlova kannattaa syödä heti, sillä se alkaa pehmentyä nopeasti – kakkua ei siis sovi tehdä aikaisemmin odottelemaan. Tämä joulupavlova on helppo tuunata mieleisekseen kokeilemalla persimonin ja granaattiomenan tilalle esimerkiksi karpaloita, puolukkaa tai viikunaa.
Ei kommentteja