Monthly Archives:

joulukuu 2019

Joulu

Jouluaatto 2019: vegaanin joulupöytä ja parhaat paketit

vegaaninen joulu

Toivottavasti kaikilla on ollut oikein ihana joulu! Täällä joulu on sujunut notkuvan joulupöydän, vegaanisten herkkujen ja läheisten seuran parissa. Jouluaattoaamuna tuli käytyä läpi kaikki tutut jouluperinteet: Joulupukin Kuumalinja, joulusauna ja riisipuuro. Näiden jälkeen alkoi joulupöydän valmistelu ennen kuin koitti se paras osuus: syöminen 😄

Tänä vuonna vegaanisesta joulupöydästämme löytyi tofukinkku, seitankinkku, imellettyä perunalaatikkoa, bataattilaatikkoa, porkkalaa, salaatteja ja vegaanista Juustotyttöjen valkohomejuustoa. Omia lemppareitani ovat perunalaatikko, tofukinkku ja valkohomejuusto, joita tulikin vedettyä perinteiseen jouluähkyyn asti…

Tofukinkku ja seitankinkku

vegaaninen joulu
vegaaninen joulu

Meidän (sekasyöjäperheen) joulupöytä oli muuten lähes kokonaan vegaaninen! Ainoat epävegaaniset asiat olivat kalkkuna ja graavilohi, mikä on jo huomattava parannus aikaisempiin jouluihin. Jouluruuan jälkeen siirryttiin makeiden herkkujen pariin, kun kahvipöydästä löytyi Vihreillä kuulilla koristeltu sacherkakku. Pian olikin aika avata lahjat, sillä matkamme jatkui jo iltapäivällä vanhempieni luota vielä 200 km päähän Savoon. Perillä meitä odotti valmiiksi katettu jouluillallinen ja lisää lahjoja kuusen alla.

vegaaninen joulu

Joulupukki toi kaikenlaista kivaa ja tarpeellista. Paketeista paljastui muun muassa lahjakortti joogaan, lämpötyyny, ilmaa kostuttava diffuuseri, kumisaappaat, lahjakortti ravintola Nollaan, leffalippuja ja raakasuklaan valmistuspaketti. Ostin myös itselleni pienen “joululahjan”, joka on juuri lähtenyt matkaan Ranskasta – esittelen sen vielä myöhemmin ihan omassa postauksessa! Paras lahja oli kuitenkin se, että sain viettää 16. joulun yhdessä parhaan ystäväni Mistyn kanssa, mikä ei aiemmin ollut vielä varmaa ❤️

vegaaninen joulu

Joulun aika on ihanaa ja vielä saakin pari päivää jatkaa rentoa oleskelua lautapelien ja sarjojen parissa. Mutta on myös mukava (100 % rentoutuneena) suunnata lomailun jälkeen kohti uutta vuotta ja uusia innostavia juttuja! Miten teidän joulu on sujunut?

Kauneus

Laadukkaat Inika-meikit testissä

Inika meikit

Muistatte varmaan tavoitteeni lisätä luonnonkosmetiikan osuutta myös meikkipussin sisällössä. Toimivia 100 % luonnonkosmetiikan meikkejä on kuitenkin ollut vähän hankala löytää ja useat luottotuotteeni ovatkin edelleen vegaanista, mutta synteettistä kosmetiikkaa. Testiin saamani Inika-meikit muuttivat kuitenkin käsitystäni luonnonkosmetiikan meikkituotteista – parempaan suuntaan!

Inika Organic on kokonaan vegaaninen ja eläinkokeeton, australialainen meikkibrändi, jonka tuotteet ovat myös luonnonkosmetiikkaa. Inikalta löytyy myös liuta sertifikaatteja vegaanisuudesta, eläinkokeettomuudesta ja luonnollisuudesta: muun muassa Vegan Societyn vegaanikukka, Cruelty Free Australian sekä Organic Cosmetic Italyn sertit. Tuotteiden laadun huomaa heti jo ihan ensimmäisestä kokeilukerrasta lähtien ja löysinkin monta uutta suosikkituotetta, jotka esittelen tässä postauksessa.

Sain Inikan meikeistä testattavaksi BB-voiteen, pari erilaista luomiväriä, voidemaisen highlighterin, kulmavahan sekä poskipunan & huulipunan yhdistelmätuotteen. Näillä sai jo todella kivan ja luonnollisen arkimeikin aikaiseksi.

Meikki Inikan tuotteilla

Inikan luomivärit on ihan superpigmenttisiä ja helposti levittyviä. Testasin Pressed Mineral Eyeshadow Duoa sävyssä Plum & Pearl, joka on sekoitus helmiäistä ja murrettua violettia. Toinen luomiväreistä on vaaleanpunaiseen vivahtava, hohtava Loose Mineral Eyeshadow sävyssä Peach Fetish.

Inika meikit

Inikan BB-voide on ihanan kevyt sekä hengittävä ja antaa iholle tasaisen hehkun. BB-voide on itselläni käytössä etenkin kesäisin, johon tämä tuote sopii varmasti täydellisesti. Tähän mennessä paras testaamani luonnonkosmetiikan BB-voide, joka levittyy tasaisesti ja pysyy kasvoilla koko päivän. Kuulaan lopputuloksen viimeistelee vielä hoitavaa aloe veraa sisältävä voidemainen Light Reflect Cream -highlighter.

Inika meikit

Yksi suosikkituotteistani on monikäyttöinen Lip & Cheek Cream, jota voi sipaista sekä poskiin että huuliin tuomaan lämmintä hehkua. Huomasin, että sävy hieman vaihtuu omien huulten sävyn mukaan, sillä pakkauksessa tuote näyttää punaiselta, mutta huulilla enemmänkin koralliselta. Kerrostamalla tuotetta saa vielä pigmenttisemmän lopputuloksen.

Inika-meikit

Brow Perfector -kulmavaha on täydellinen tuote, jos omistaa jo valmiiksi tuuheat ja näyttävät kulmakarvat. Itselläni näin ei ole, vaan tarvitsen lisäksi vielä kulmakynän tämän tuotteen kanssa käytettäväksi. Vaha pitää kulmat todella hyvin paikallaan ja antaa kivasti myös pigmenttiä. Itseltäni löytyy tämä tuote sävyssä Espresso, joka on siis tummanruskea.

Inika-meikit

Testailujen perusteella Inika-meikit vaikuttavat todella laadukkailta ja ainesosat tarkkaan mietityiltä, jotta tuotteet myös hoitavat samalla ihoa. Inikan tuotteita voi ostaa ainakin Twist Be:n verkkokaupasta*josta löytyy erittäin laaja valikoima tuotteita täydellisen vegaanisen meikin loihtimiseen.

Instagram-tilini puolella on nyt myös käynnissä arvonta Inikan meikeistä, pääset tästä osallistumaan.

*mainoslinkki

Joulu

Vegaaniset joululahjat: kosmetiikkaa, asusteita, zero wastea…

vegaaniset joululahjat

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Joulu lähestyy ja jokavuotiset pohdinnat valtaavat mielen: mitä antaa joululahjaksi läheisille ja ystäville? Hämmennystä saattaa myös aiheuttaa se, ettei täysin tiedä mitä vegaanille voisi ostaa. Koska mikään eläinperäinen ei ole vegaanin mieleen, kannattaa unohtaa villasukat, nahasta tehdyt tuotteet, eläimillä testattu kosmetiikka ja luonnollisesti myös lihaa, maitoa, munia tai hunajaa sisältävät herkut. Kokosin tuttuun tapaan vegaaniset joululahjat yhteen postaukseen, josta poimia parhaat vinkit omaan pukinkonttiin!

 Tyttöystävälle, äidille, siskolle…

Vegaaniset joululahjat

1. iDeal of Sweden Chelsea Wristlet 2. The Body Shop granaattiomena & vadelma -huonetuoksu 3. The Body Shop Juicy Pear suihkugeeli & vartalojogurtti 4. iDeal of Sweden -korttikotelo 5. Madara Ocean Love – kuoriva saippua 6. Organic Basics -alusvaatesetti 7. Dr. Martens Vegan 1460 -maiharit 8. The Body Shop Warm Vanilla suihkugeeli & vartalojogurtti

Kaikki puhelimenkuoristaan ja asusteistaan tunnetut iDeal of Swedenin tuotteet sopivat vegaaneille. Esimerkiksi nahkaa muistuttavat tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta keinonahasta – siispä uusi lompakko tai korttikotelo on varma ja tyylikäs valinta vegaanin joulupakettiin. Dr. Martensilta puolestaan löytyy vegaaninen malli suosituista 1460-maihareista, joiden tyytyväinen omistaja itsekin olen. Kurkkaa maihareista lisää tästä postauksesta.

Joko Organic Basics on tuttu? Merkiltä löytyy ekologisia ja minimalistisen kauniita luomupuuvillaisia alusvaatteita, joihin ei voi olla ihastumatta. Tällainen pehmeä paketti olisi ihana löytää kuusen alta. Kosmetiikkajoululahjat ovat usein tarpeellisia, sillä varsinkin talvisin iho kaipaa huolenpitoa. The Body Shopilta on tullut uusia kausituoksuja suihkugeeleihin ja vartalojogurtteihin vaniljan ja päärynän tuoksuisina. Warm Vanilla on jo hyväksi testattu!

Yllätyin myös, kun bongasin The Body Shopilta vegaanisia huonetuoksuja. Granaattiomenan ja vadelman tuoksuinen diffuuseri kuulostaa aika vastustamattomalta joululahjalta. Madaralta oli tullut myös kiinnostava uusi kosmetiikkatuote – kuoriva & syväpuhdistava limen tuoksuinen saippua. Ekologisten Ocean Love -tuotteiden pakkauksissa on lisäksi hyödynnetty merestä kerättyä muovia.

Poikaystävälle, isälle, veljelle…

vegaaniset joululahjat miehelle

1. Mahla Clothing -vyölaukku 2. Dr. Martens Vegan Chelsea Boots 3. iDeal of Sweden -passinkannet 4. Benecos 3 in 1 Body Wash 5. Oikeutta Eläimille -collegepaita 6. Lush Dirty -tuoksu 7. Suomadesign -korkkirusetti  8. Urtekram Coconut -lahjapakkaus

Miesten vegaanisten joululahjojen joukosta löytyy myös asusteita ja kosmetiikkaa. Kierrätetystä raaka-aineesta valmistettu Mahla Clothing -vyölaukku tai vegaaniset Dr. Martensin Chelsea -bootsit ovat hyvä valinta tyylitietoisen pakettiin. iDeal of Swedenin nahkaa muistuttavat ruskeat passinkannet ja suomalaista designia oleva korkkirusetti ovat myös kivoja lahjaideoita vegaanimiehelle. Erityisen cool valinta on myös unisex Oikeutta Eläimille -collegepaita, jonka ostamalla tukee samalla eläinoikeustyötä.

Joulu on hyvä tilaisuus täyttää miesten kosmetiikkahyllyjä esimerkiksi uuden tuoksun tai ihonhoitotuotteita valitsemalla. Lushin vegaaniset parfyymit valmistetaan oikeista eteerisistä öljyistä ja tässä valitsemassani Dirty-tuoksussa on raikkautta ja yrttisyyttä mintusta ja timjamista. Myös Benecosilta ja Urtekramilta löytyy vegaanisia kosmetiikkalahjoja miesten makuun ja ne sopivat hyvin myös pienemmälle lahjabudjetille.

Zero wastesta innostuneelle…

Zero waste joululahjat

1. Geisha Shaver 2. Lushin kilpparikylpypommi 3. Lushin Twilight-kylpypommi 4.  Flow Cosmetics Tea Tree -shampoopala 5. Bambusta tehty saippua-alusta  6. Hävikkiherkkuja Matsmartista 7. Ecocoffee kestokahvikuppi

Yhä useampi toivoo joululahjaksi ekologisempia vaihtoehtoja kaiken kulutuksen vastapainoksi. Siispä listasin muutamia vinkkejä myös zero waste -henkisiin lahjoihin. Metallinen, vaihdettavalla terällä varusteltu Geisha Shaver on ihan mahtava lahjaidea ekologisuudesta kiinnostuneelle, sillä se kestää käytännössä ikuisesti. Voit lukea tarkempaa analyysia Geisha Shaverin ylivoimaisuudesta tästä postauksesta. Joulupaketteihin voi sujauttaa myös pakkauksetonta kosmetiikkaa Lushin kylpypommien tai vaikkapa shampoopalan muodossa. Erilaisten palatuotteiden ehdoton kaveri on myös kunnon alusta, jonka voi napata pukinkonttiin bambuisena.

Jouluherkut ovat varmasti mieluisia lahjoja zero wastesta innostuneelle, kun hankkii ne Matsmartilta. Hävikkituotteita myyvä nettikauppa pursuaa vegaanisia ruokatuotteita ja hullun halpaa kosmetiikkaa jopa 90 % alennuksella, joten valikoima kannattaa todellakin tsekata myös joulupaketteja ajatellen. Erilaisista kestotuotteista on helppo aloittaa oma polku kohti jätteettömämpää elämää – kukapa ei haluaisi aamukahviaan superhienoon pinkkiin mukiin!

Ilahduta lahjoituksella

Aineettomat lahjat kannattaa myös pitää mielessä, sillä jokainen vegaani ilahtuu taatusti lahjoituksesta eläinten hyväksi. Itsekin aion tehdä lahjoituksen näin jouluna possujen auttamiseksi.

Eläimiä voit muistaa jouluna esimerkiksi näiden järjestöjen ja tahojen kautta:

Oikeutta eläimille
Animalia
Eläinsuojelukeskus Tuulispää
Eläinten turvakoti Saparomäki

Kurkkaa myös edellisten vuosien lahjavinkkipostaukset, 2017 täältä ja 2018 täältä.

Leivonta

Joulupavlova piparimoussella

Joulupavlova piparimoussella

Ihanaa joulukuun ensimmäistä! ❤️ Tänä sunnuntaina meidän kahvipöytää koristi joulupavlova eli jouluinen versio perinteisestä marenkikakusta. Joulupavlovasta löytyy täyteläistä piparimoussea sekä raikasta granaattiomenaa ja persimonia makean marengin kera.

Joulupavlova on helppo tehdä myös gluteenittomana vaihtamalla vain piparit gluteenittomiin. Tämä kakku on siis hyvä vaihtoehto joulun kahvipöytään myös erikoisruokavalioita ajatellen. Käytin itse Semperin pipareita, jotka sopivat sekä vegaaneille että gluteenittomille.

Joulupavlova piparimoussella

Joulupavlova piparimoussella (gluteeniton)

Pohjat:

2 dl aquafabaa eli kikherneiden säilykelientä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

250 g vegaanista mascarpone-juustoa
2,5 dl Alpron soijavispiä
0,5 dl sokeria
100 g (gluteenittomia) vegaanisia pipareita, esim. Semper

Lisäksi:

2 persimonia
1 granaattiomena
Pipareita ja pikkumarenkeja koristeluun

1. Lämmitä (kiertoilma)uuni 100 asteeseen.
2. Siivilöi kikherneiden liemi kulhoon. Vatkaa lientä muutama minuutti sähkövatkaimella niin, että se alkaa vaahdota kunnolla.
3. Lisää joukkoon sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää myös vaniljasokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Aikaa kuluu tähän yleensä n. 10 minuuttia.
4. Levitä leivinpaperia kahdelle uunipellille. Voit piirtää leivinpaperiin kolme pohjien muotoista pyöreää mallia esim. lautasen tai kannen avulla. Tämän kakun halkaisija oli n. 22 cm.
5. Levitä vaahto leivinpaperille mallien mukaisesti kolmeksi erilliseksi pohjaksi. Sopiva pohjan paksuus on noin 2 cm.
6. Jos vaahtoa jää yli, voit pursottaa siitä leivinpaperille pieniä marenkeja koristeeksi.
7. Paista pohjia 2 tunnin ajan kiertoilmauunissa. Tavallisessa uunissa paistoaika saattaa vaihdella, joten tarkkaile marenkeja useammin ja vaihda peltien paikkoja muutaman kerran, jotta pohjat kuivuvat tasaisesti.
8. Anna marenkipohjien jäähtyä kunnolla ennen kakun kokoamista.
9. Valmista sitten täyte vatkaamalla ensin soijavispi kuohkaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone-juusto ja sekoita tasaiseksi. Rouhi piparit karkeaksi muruksi ja sekoita täytteen joukkoon yhdessä sokerin kanssa.
10. Pilko persimonit ja erottele granaattiomenasta siemenet.
11. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja levitä päälle 1/3 piparimoussesta. Laita moussen päälle vielä persimonia ja granaattiomenaa. Toista sama muille pohjille. Koristele päällimmäinen kerros vielä pipareilla ja pienillä marengeilla.

Vinkki: Isoimmista kaupoista löytyy Schlagfix-merkkistä vegaanista mascarponea (katso kuva täältä). Jos juuri tuota tuotetta ei omassa kaupassa ole saatavilla, ajaa myös soija/kauratuorejuusto asiansa mascarponen korvaajana.

joulupavlova piparimoussella

Pavlova kannattaa syödä heti, sillä se alkaa pehmentyä nopeasti – kakkua ei siis sovi tehdä aikaisemmin odottelemaan. Tämä joulupavlova on helppo tuunata mieleisekseen kokeilemalla persimonin ja granaattiomenan tilalle esimerkiksi karpaloita, puolukkaa tai viikunaa.