Matkustus

Vegaani Tallinnassa – syö ja shoppaile näissä paikoissa!

Saatiin kesällä kihlajaislahjaksi kylpyläviikonloppu Tallinnassa ja päätettiin käyttää se näin pimeän marraskuun kunniaksi. Oli niin rentouttavaa kuljeskella rauhallisia mukulakivikatuja, syödä paikoissa, joissa voi tilata listalta mitä vaan ja lojua hotellin lakanoissa. Ei todellakaan tarvitse lähteä kauas, että voi tuntea olevansa lomalla ja Tallinna on myös vegaanin näkökulmasta ihan huippu kohde!

Tykkään käydä Tallinnassa kolmesta syystä:

1. Se on lähellä ja sinne pääsee Helsingistä helposti
2. Vanhakaupunki on niin kaunis ja tunnelmallinen
3. Herkullinen kohde vegaanille!

Tässä tulisi siis ihan tuoreita vegaanin Tallinna-vinkkejä niin syömiseen kuin shoppailuunkin.

Syö näissä:

Vegan Restoran V

Ikisuosikkiin, Vegan Restoran V:hen oli suunnattava illalliselle tälläkin reissulla. Paikka on viihtyisä ja tunnelmallinen eikä ruuassakaan ole valittamista. Menu vaihtuu melko usein, joten listalta saa joka kerta valittua jotain uutta testiin. Valittiin alkuun jaettava lautanen seitanilla, juustoilla ja erilaisilla dipeillä. Söin pääruuaksi ihanan kermaisen annoksen, jossa oli tofulla ja pinaatilla täytettyä pastaa valkoviinikastikkeessa. Jälkkäriksi maistui vielä Oreo-juustokakku, jota en kylläkään enää omin avuin saanut tuhottua 😄 Jos suuntaat V:hen, muista tehdä pöytävaraus ajoissa!


Veg Machine

Balti Jaama Turgista löytyy iso ruokakeskittymä, josta voi napata nopeaa lounasta kiertelyn lomassa. Sieltä löytyy niin ikään kokonaan vegaaninen Veg Machine, jonka listalla on ruokaa varsinkin sipsikaljavegaanin makuun. Me tilattiin Beyond Meat -burgeri ja loaded fries ja oli kyllä juuri niin hyvää kuin miltä näyttikin. Ihan superhyvä mättöpaikka Tallinnassa, suosittelen testaamaan!

Restoran Plant

Viihtyisäksi illallispaikaksi kannattaa valita hiljattain avattu Restoran Plant vanhassakaupungissa. Plant tarjoilee samantyylistä ja vähintään yhtä hyvää ruokaa kuin V:kin. Tilasin itse pestopastaa ja jälkkäriksi pavlovaa, molemmat meni ihan nappiin! Paikka on myös todella viihtyisä ja siellä on reilusti pöytiä, joten varauksen kanssa ei pitäisi olla ongelmaa.


Shoppaile näissä:

Kaubamaja

Virukeskuksen Kaubamaja-tavaratalo on must-visit paikka jokaisella Tallinnan reissulla. Sieltä löytyy nimittäin valtava kosmetiikkaosasto (myös luonnonkosmetiikkaa!) ja paljon sellaisia merkkejä, joita ei Suomesta saa. Yksi suosikeistani on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki Joik, jonka tuoksukynttilöitä hamstraan varsinkin näin joulun alla. Tällä kertaa mukaan lähtivät omenaglögin ja jouluisen karpalon tuoksuiset soijavahakynttilät. Lisäksi ostin kasvonaamion ja hiustenhoitotuotteita huomattavasti edullisempaan hintaan kuin Suomesta.

Kaubamajan alakerrasta löytyy ruokakauppa, jonka valikoimasta kannattaa poimia ainakin vegaaniset suklaat omaan ostoskoriin. Virolainen Kalev tekee useita vegaanisia nameja eivätkä hinnat paljoa hetkauta. Vegaanisia ovat esimerkiksi Oravake-pralinit, glögikonvehdit sekä appelsiini-, kirsikka- ja sitruunasuklaamarmeladit. Nuo appelsiininmakuiset maistuu muuten ihan Jaffakekseiltä!

Karu talu šokolaad

Ja suklaasta puheen ollen, vanhankaupungin kokonaan vegaanista suklaakauppaa, Karu talu šokolaadia ei kannata missata. Suussa sulavia suklaakimpaleita löytyy niin montaa makua, että kaikkia on mahdotonta maistaa. Suosikkejani ovat banaani, Snickers, appelsiini ja minttu.

Shishi

Nobblessnerin alueelta löytyy joulufiilistelijän paratiisi: Shishi. Kauppa on täynnä toinen toistaan kimaltavampia joulukoristeita, kuusenpalloja ja kransseja. Kannattaa kurkata myös vieressä sijaitseva Shishin outlet, josta löytää koristeita murto-osalla isomman showroomin hinnoista. Itse ostin muutamia erilaisia kuusenpalloja ja -koristeita sekä kullanvärisen kukkaruukun. Meille kotiutui myös kultainen joulurotta!

Kirppikset ja antiikkikaupat

Balti Jaama Turgin yläkerrasta löytyy monta antiikkikauppaa ja pienehkö kierrätyskeskus, jotka kannattaa tsekata. Löysimme pitkään etsityn vanhan jakkaran eräästä antiikkikaupasta 18 euron hintaan. Telliskiven aluella järjestetään myös joka lauantai ulkoilmakirppis, päivät ja lisää tietoa löytyy täältä (eestiksi).

Yövyimme tällä kertaa Von Stackelberg -hotellissa aivan vanhankaupungin laidalla. Hotelli oli upea kivinen “linna” ja sieltä löytyi myös kylpyläosasto saunoineen, jonka pystyi varaamaan yksityiseen käyttöön. Hotellissa on myös spa, josta voi varata ihanan hemmotteluhoidon edullisesti. Aamupalalla ei ollut mitään vegaanivaihtoehtoja (hedelmiä lukuun ottamatta) edes pyydettäessä, joten aamiaisen takia ei tätä hotellia kannata valita. Tallinnasta löytyy kuitenkin useita vegaanisia aamupalapaikkoja, joten kivaan kahvilaan suuntaa mielellään heti aamusta.


Lue myös nämä Tallinna-aiheiset postaukset:

Päivä jouluisessa Tallinnassa
Synttärireissulla Tallinnassa

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti