Kaupallinen yhteistyö: Kurkelan Rieskaleipomo
Ihanaa maailman vegaanipäivää! Tänään, 1.11. juhlistetaan vegaaniruokavalion merkitystä. On ilahduttavaa nähdä, miten jotkin ravintolat, koulut ja jopa päiväkodit ovat mukana maailman vegaanipäivän vietossa tarjoamalla tänään vegaanista ruokaa. Tämän merkittävän päivän kunniaksi ajattelin jakaa reseptin helppoihin ja nopeisiin rieskapizzoihin, sillä onhan tänään myös pizzaperjantai!
Rieskat toimivat aivan loistavina pizzapohjina ja ovat mielestäni paljon paremmman makuisia kuin perinteiset pelkästä vehnästä leivottavat pohjat. Täysjyväkaurasta valmistetut rieskapohjat ovat myös terveellisempi ja vatsaystävällisempi vaihtoehto tavallisille pizzapohjille.
Käytin näihin pizzoihin Kurkelan Rieskaleipomon Kaurarieskasia, joista tuli ihanan rapsakat, mutta samaan aikaan mehevät pohjat. Näissä Kaurarieskasissa piilee myös se helppous, että pohjat ovat valmiiksi sopivan kokoisia – kuuman pizzan vaivalloisen leikkaamisen voi siis unohtaa!
Täytteiksi toisiin pizzoihin valikoitui seitankebabia, ananasta, juustoraastetta sekä rucolaa. Toiset pizzat puolestaan saivat täytteekseen pestoa, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattua tomaattia sekä babypinaattia. Molemmista tuli tosi toimivat kombot! Nämä voi tietysti täyttää myös juuri niillä omilla lempitäytteillä, joilla haluaa pizzansa nauttia ❤️
Rieskapizzat (neljälle)
12 kpl (1 pkt) Kurkelan Rieskaleipomon Kaurarieskasia
200 g tomaattipyrettä
Oreganoa
Suolaa
Seitankebabia
Ananasta
Vegaanista juustoraastetta
Rucolaa
Tai
Aurinkokuivattua tomaattia
Kirsikkatomaatteja
Vegaanista pestoa
Babypinaattia
1. Levitä Kaurarieskaset leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa tomaattipyre rieskojen päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pohjien päälle oreganoa ja ripaus suolaa.
2. Lisää haluamasi täytteet ja vegaaninen juustoraaste.
3. Paista rieskapizzoja uunin keskitasolla 220 asteessa n. 12 minuutin ajan.
4. Ripottele valmiiden rieskapizzojen päälle rucolaa tai babypinaattia ja tarjoile lämpiminä.
Rieskapizzat ovat helppo ja nopea ruoka etenkin arkisin, kun töiden jälkeen ei huvittaisi viettää liikaa aikaa keittiössä. Nämä toimivat myös illanistujaisissa tai juhlien tarjoiluna näppärän kokonsa ja vaivattomuutensa puolesta.
Kurkkaa myös terveellinen ja helposti rieskoista valmistuva välipalavinkki.
Ei kommentteja