Ruoka

Maukkaat rieskat terveellisenä välipalana

Kurkelan Rieskaleipomo

Kaupallinen yhteistyö: Kurkelan Rieskaleipomo

Kuka voisikaan vastustaa tuoreen leivän huumaavaa tuoksua ja makua? Varsinkin pehmoinen rieska on ollut aina yksi suosikkileivistäni, sillä se tuo mukavaa vaihtelua esimerkiksi perus ruisleivälle tai paahtoleivälle. Rieska tuo itselleni mieleen myös lapsuuden ja mummolassa vietetyt hetket – onhan rieska kotimainen perinneherkku, jota on tullut syötyä jo ihan pikkutytöstä saakka.

Rieska on helppo ja terveellinen vaihtoehto päivän eri aterioille. Täysjyvävilja on myös merkittävä kuidun, proteiinin ja kivennäisaineiden lähde, joten rieskoja voi todellakin nauttia hyvällä omalla tunnolla. Kuidut ja proteiinit myös takaavat sen, ettei nälkä pääse hetkeen hiipimään takaisin. Oma vatsani tykkää rieskoista, sillä ne valmistetaan ilman turvotusta aiheuttavaa hiivaa.

Kurkelan Rieskaleipomo

Kotimaassa perinteellä leivotut

Kurkelan Rieskaleipomon tuotteet ovat kotimaisia, tuoreita ja ihanan pehmeitä! Oulussa valmistettavia rieskoja on kolmea eri laatua: Kaurarieskasia, Porkkanarieskasia sekä 4-viljan paloja, joista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle. Kaurarieskasten herkullisen maun ja pehmeyden salaisuus on kolme päivää kestävä valmistusprosessi ja Porkkanarieskaset puolestaan mehevöitetään porkkanasoseella. 4-viljan palat valmistetaan hyvää tekevästä täysjyväviljakombosta; kaurasta, ohrasta, rukiista ja vehnästä.

Toisinaan rieskat maistuvat parhaimmilta pelkistetysti ihan vaan margariinin ja juuston kera nautittuna. Lapsuusmuistot on taatut, kun rieskojen kaveriksi keittää vielä kuuman kaakaon. Tällä kertaa päädyin kuitenkin valmistamaan itselleni ja toiselle puoliskolleni rieskakolmioleipiä, joista tuli uusi suosikki molemmille!

Maistuva välipala syntyy helposti Kurkelan Rieskaleipomon 4-viljan paloista. Rieskakolmioleivät ovat ravitsevaa purtavaa aamu- ja iltapalalle tai vaikka evääksi matkalle. Täytin kolmioleivät “kinkkutäytettä” muistuttavalla soijaleikkele-tuorejuustotahnalla, avokadolla sekä rapsakalla salaatilla. Helppoa ja niin hyvää!

Kurkelan Rieskaleipomo

Kurkelan Rieskaleipomon rieskoja on saatavilla muun muassa Prismoista, S-marketeista, Citymarketeista ja K-marketeista. Oman paikkakunnan saatavuuden voi tarkistaa helposti täältä.

Saatat pitää myös näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa
  Iina / MouMou
  27/10/2019 at 09:03

  Soijaleikkeletahnaa on pakko testata. Kiitos vinkistä! 🙂

  • Vastaa
   Minna
   27/10/2019 at 19:48

   Testaapa ihmeessä, se on niin hyvää! 😋

Jätä kommentti