Ruoka

Vegaaniset uuniperunat savutofutäytteellä

Vegaaniset uuniperunat savutofutäytteellä

Näin syksyisin tekee mieli syödä kaikkea lämmintä, joten vegaaniset uuniperunat ovat yksi suosikeistani tähän vuodenaikaan. Perunat ovat tällä hetkellä myös satokausijuureksia, mikä tekee niistä edullisuuden lisäksi ekologisen vaihtoehdon ruokapöytään.

Tykkään täyttää uuniperunat useimmiten savutofutäytteellä, johon olisi nyt myös resepti jaossa. Savutofutäyte on kermainen, mutta raikas ja vie varmasti nälän proteiinipitoisen tofun ansiosta. Käytin tässä reseptissä Juustoportin uutta Kaurakeviä, joka on siis vegaaninen versio maitopohjaisesta kermaviilistä. Kaurakevi on makunsa puolesta mielestäni paras vaihtoehto tällä hetkellä saatavilla olevista kaurafraicheista.

Uuniperunoita ei muuten tarvitse kääriä folioon, vaan niistä tulee paljon parempia ihan vaan pellillä paistettuna. Ilman foliota perunaan saa rapsakan kuoren ja samalla säästyy tietysti myös turhaa foliojätettä.

Vegaaniset uuniperunat savutofutäytteellä (neljälle)

4 jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)

Täyte:

300 g savutofua
1 prk kaurakermaviiliä/fraichea
4 rkl sitruunamehua
Nippu tilliä
1/2 punasipuli
1/4 tl mustapippuria
Suolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese perunat ja aseta ne uunipellille. Pistele perunoihin reikiä haarukalla ja paista n. 45-60 minuutttia perunoiden koosta riippuen.
3. Perunoiden kypsyessä valmista täyte. Murusta savutofu, silppua sipuli ja hienonna tilli.
4. Lisää kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Kun perunat ovat valmiita, tee kuoriin viillot ja lusikoi perunan sisään täytettä. Halutessasi viimeistele annos tillillä ja sitruunalla!

Vegaaniset uuniperunat savutofutäytteellä

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

  • Vastaa
    Nella / Neiti Minttukihara
    23/09/2019 at 22:22

    Näyttääpä hyvältä 🙂

    • Vastaa
      Minna
      24/09/2019 at 20:42

      Nämä on kyllä herkullisia! 😋

  • Vastaa
    Tarja
    03/11/2019 at 13:13

    Kiitos reseptistä, kelpasi sekaaneillekin ilman nikottelua. Semmoinen käytännön vihje kokemuksesta viisastuneena että kannattaa tehdä raakoihin pottuihin muutama reikä vaikka haarukalla ennen uuniin laittamista. En tajunnut tätä ennen ensimmäistä kokeilua. Tiiviin kuoren alle siis alkaa kertyä painetta potun kypsyessä. Minulta räjähti pari isoa rosamundaa… ensinnäkin ne pamahdukset oli veret seisauttava kokemus, ja uunin putsaaminen perunatöhnästä kyllä kirvoitti monta uutta sanaa suomenkieleen 😈 Muuten ihan huippujuttu!

    • Vastaa
      Minna
      03/11/2019 at 21:16

      Hei ihan mahtavaa kuulla että maistui sekaaneillekin! 😊 Sitä reikien pistelyä ei tosiaan kannata unohtaa, kuulostaa aika työläältä tuo uunin putsaaminen jälkeen päin 😅

Jätä kommentti