Häät

Mediat apuna vegaanihäiden suunnittelussa

Yhteistyössä Love me do, Häät-media ja amoriini.com

Kutsut, pitopalvelu, kakku, polttarit, hotellit, kukat, kuvaaja… Häiden järjestämiseen tuntuu riittävän loputon lista hoidettavia asioita. Kysymyksiä herää toisensa perään, eikä oikeastaan yhtään tiedä, mistä pitäisi lähteä liikkeelle. Tällä hetkellä meillä on juhlapaikka varattuna, kirkko valittuna, vieraslista laadittuna sekä karkea hääbudjetti laskettuna, mutta varmaan 99 % asioista on vielä hoidettavana.

Onneksi suuren päivän suunnittelussa on käytettävissä erilaisia medioita, joista poimia ideoita ja vinkkejä ja näiden avulla lähteä pikkuhiljaa muovaamaan hääpäivää oman näköiseksi. Itse tykkään suunnitella asioita myös paperille, joten kihlajaislahjaksi saatu hääsuunnittelukalenteri on ollut ahkerassa käytössä.

Mistä kaikkialta tietoa sitten löytyy? Ainakin nämä mediat kannattaa häiden suunnittelussa hyödyntää:

  • Hääsivustot
  • Blogit
  • Häälehdet
  • Facebookin hääryhmät
  • Häämessut

Häät-media

Häät-median sivuilta löytyy kattavat tietopaketit ihan kaikesta häihin liittyvästä. Myös Hääpolku kirjautuneille käyttäjille kannattaa hyödyntää esimerkiksi muistilistan tekemiseen, budjetin laskemiseen ja vieraslistan laatimiseen. Sormuskoneen ja Hääpukukoneen avulla voi löytää itseään kiinnostavat sormus- ja mekkomallit ja tutustua niihin tarkemmin. Tällä hetkellä itseäni miellyttää merenneitomalliset pitsiset luomukset, mutta saa nähdä muuttuuko mieli vielä ennen, kun puvun hankinta lähestyy. Sormustani voi käydä kurkkimassa tämän postauksen kuvista.

Itse tykkään lukea artikkeleita häiden ekologisuudesta ja tottakai vegaanihäistä, joten nämä artikkelit Häät-median sivuilla olivat erityisen kiinnostavia:

Uutta ajattelua häiden ruokatarjoiluihin
Vastuulliset hääjuhlavalinnat
Hääkakku ja herkkubuffet jokaiseen ruokavalioon

Amoriini.com

Hääideasivusto amoriini.com on Suomen vanhin hääopas, joten tietoa löytyy reilusti myös tältä sivustolta. Häähakemiston kautta löytyy aihealueittain palveluita tarjoavia yrityksiä, joita aioin lähempänä häitä vielä kahlata läpi tarkemmin. Esimerkiksi laadukkaan vegaanisen pitopalvelun löytäminen ei ole mikään helppo tehtävä vaativalle morsiamelle, joten näitä selatessa vierähtää varmasti tovi. Amoriinista löytyy muuten myös ilmaista juhlaneuvontaa – kysymyksiä voi esittää helposti nettisivun kautta!

Muut mediat

Hääblogit ovat tietysti ihan loistavia kanavia ideoiden poimimiseen. Harmikseni en ole vielä törmännyt suomalaisiin vegaanihääblogeihin, mutta googlettamalla niitä kuitenkin löytyy englanniksi useampia. On ihana lukea toisten omia kokemuksia, sillä ne tavallaan konkretisoivat myös omaa suunnittelua – tällä hetkellä kun omat häät tuntuvat vielä jotenkin pelkältä unelta!

Facebookin hääryhmät ovat myöskin hyviä paikkoja ideointiin, kysymysten esittämiseen ja vertaistueksi. Kannattaa katsoa ainakin Vegaaniset häät ja juhlat -ryhmä, josta löytyy vinkkejä samanhenkisiltä morsiamilta. Ryhmä on ollut viime aikoina vähän hiljainen, mutta hakutoiminnolla löytyy hyödyllistä tietoa. Vegaanihääryhmän lisäksi löytyy esimerkiksi Häät 2021 -ryhmä sekä Hääkirpputori, josta voi tehdä ekologisia kierrätyslöytöjä omiin juhliin.

Häälehtien selailu on ollut viime aikoina ihan lempipuuhaa. Esimerkiksi Häät-lehdestä löytyy sivukaupalla kauniita pukuja ja muita juhlaideiota. Ajattelin askarrella häälehdistä vielä inspiraatioksi jonkinlaisen leikekirjan tai unelmakartan, jotta kivoimmat ideat jäävät hyvään talteen. Tuota leikekirjaa on myös varmasti mukava katsella jälkeen päin.

Täällä odotellaan kovasti myös jo häämessuja, joista Love me do järjestetään ihan pian, lauantaina 5.10. En malta odottaa, että pääsen paikan päälle hypistelemään hääjuttuja ja tutustumaan erilaisiin palveluntarjoajiin.

Tj 624!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti