Kahvilat ja ravintolat

Testissä Hotelli Punkaharjun vegaanimenu

Hotelli Punkaharju ravintola

Oltiin muutama viikko sitten viettämässä tyttöjen mökkiviikonloppua Punkaharjulla. Koska nuotiolla grillaaminen ei meidän nelikolta mennyt ihan putkeen, päätettiin hieman upgreidata mökkimeininkejä ja mennä testaamaan Hotelli Punkaharjun illallismenu.

Listalta löytyy valmis vegaaninen menu, jossa suositaan lähiruokaa ja luonnosta saatavia raaka-aineita. Paikka on aivan mielettömän viihtyisä ja ikkunoita ympäröiviä pöytiä hemmottelee upea luonnonvalo. Maisemissakaan ei ole valittamista, sillä ravintolasta avautuu huikeat näkymät suoraan järvelle.

Hotelli Punkaharju ravintolaVegaanimenun alkuruuaksi tuotiin kaunis annos punajuuritartaria, punajuurisorbettia ja paahdettua mantelia. Punajuuri ei ole suosikki juurekseni, mutta herkullisen kastikkeen kanssa tartar maistui kyllä ihan hyvältä. Suolaisen sorbetin muotoon taiteiltu punajuuri taas oli aika erikoisen makuista ja sitä oli turhan paljon muita makuja peittämässä.

Hotelli Punkaharju ravintola
Hotelli Punkaharju ravintolaToisena ruokalajina oli aivan taivaallisen ihanaa parsakaalikeittoa! Niin samettista ja herkullista – tätä kun saisi joskus ison lautasellisen vaikka lounaaksi. Ketunleivät ovat myös suurta herkkuani, joten tykkäsin tästä annoksesta todella paljon.

Hotelli Punkaharju ravintolaPääruuaksi oli herkullista paahdettua kukkakaalia, kurpitsansiementahinia, valkopapupyreetä ja kapriksia. Tässäkin annoksessa oli maut kohdillaan, mutta jokin proteiinin lähde ei olisi ollut pahitteeksi.

Hotelli Punkaharju ravintola
Hotelli Punkaharju ravintolaVegaanimenun jälkiruokana oli mansikkavispipuuroa, ruususorbettia ja marjoja. Annos ei ihan jatkanut edellisten annosten kaunista linjaa, vaan näytti lähinnä nätiltä aamupuurolta. Vispipuuro oli tosi hyvää, mutta en tiedä sopiiko se 100 % tällaisen menun jälkkäriksi. Ruususorbetti oli kuitenkin vähän yllättäen tämän jälkiruuan paras osuus (vaikka vegaanina onkin täytynyt tyytyä sorbettiin vähän turhan usein).

Kaiken kaikkiaan illallinen oli onnistunut kokonaisuus ja oikein ihana elämys myös viihtyisän paikan ansiosta. Myös kuulemma hotellin aamupalalla on vegaanit hyvin huomioitu, joten voin lämpimästi suositella paikkaa kotimaan matkailijoille 😊

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa
  Katri
  06/08/2019 at 07:42

  Minuu itkettää toi kukkakaali – täälläkin on sellaisessa Vähän Paremmassa Ravintolassa vegaanisena pääruokana paahdettua kukkakaalia, enkä ihan tiedä, kuka sitä haluaa syödä pääruoaksi! Siis rakastan kukkakaalia, mut tuokin kuulostaa papupyreestä huolimatta ennemminkin lisukkeelta kuin pääruoalta.

  • Vastaa
   Minna
   08/08/2019 at 09:17

   Ihan totta kyllä 😊 Vaikka maistuikin hyvältä, niin silti annos olisi kyllä kaivannut kunnollisen proteiinin lähteen!

 • Vastaa
  Jael
  07/08/2019 at 20:04

  Näyttää aika hyvältä tuo vegaanimenu,.Ja itse ravintola näyttää kauniilta

  • Vastaa
   Minna
   08/08/2019 at 09:14

   Menu oli kyllä hyvä ja ravintolakin erittäin viihtyisä 😍

Jätä kommentti