Häät

Kihlajaisten tarjoilu – helpot herkut juhliin

kihlajaiskakku vegaaninen

Halusimme juhlistaa kihlojamme myös perheen kesken, joten järjestimme kotonamme pienimuotoiset kihlajaisjuhlat. Kihlajaisten tarjoilu oli tietysti kokonaan vegaaninen ja pöytään katettiin mahdollisimman paljon itse tehtyä. Koska perheemme tulivat pitkän matkan takaa, tein sekä ruokaisampaa suolaista että makeaa purtavaa. Alkumaljojen ja liikuttavien puheiden jälkeen olikin aika nauttia pöydän antimista ja vaihtaa rennosti kuulumisia läheisten kesken.

Kihlajaisten tarjoilu

Meksikolainen perunasalaatti
Karjalanpiirakat & munaton voi
Beyond Meat -pyörykät
Pestokierteet
Hamppusnacks & hummus
Minttusuklaakakku
Brookies
Marjoja, karkkia & suklaata

Kuohuvaa, kahvia & mansikkaboolia

Kihlajaisten tarjoiluMeksikolainen perunasalaatti tuntuu olevan jo aika klassikko järjestämissäni juhlissa. Tällä kertaa salaatin loihti äitini oman maan uusista perunoista, nam! Resepti tähän limellä ja korianterilla maustettuun perunasalaattiin löytyy Chocochilin blogista.

KihlajaistarjoilutBeyond meat -pyörykät oli superhelppo tehdä, sillä pihvitaikinasta vain pyöriteltiin pieniä pyöryköitä ja paistettiin pannulla öljyssä. 12 hengen juhlaväelle riitti kolme paketillista Beyond Meatia, sillä tarjolla oli reilusti myös muuta purtavaa. Nämä pyörykät olivat kyllä hitti ja sekasyöjävieraat kehuivat niiden makua kovasti.

vegaaninen kuohuviini kihlajaisiinKarjalanpiirakat ostimme vastapaistettuna Kerimäeltä eräästä maalaistalosta. Kauramaitoon leivotut piirakat olivat ihanan pehmeitä ja maukkaita. Näiden kaveriksi tein vegaanista munavoita eli munatonta voita (ilman voita 😄). Tarkkoja määriä näihin en nyt muista, mutta isoon satsiin meni kaksi palaa Lidlin maustamatonta tofua murustettuna, Keijua sekä mustaa suolaa (kala namak) maun mukaan. Tuota mustaa suolaa ei kannata unohtaa, sillä juuri se tekee rikkipitoisena suolana tähän munattomaan voihin kananmunan maun. Karjalanpiirakat ja munaton voi = täydellinen kombo!

Kihlajaisten tarjoiluKihlajaisten tarjoiluja miettiessäni selailin Kinuskikissan blogia ja törmäsin Brookies-reseptiin. Brookieissa browniepohja ja keksikerros yhdistyvät herkulliseksi leivonnaiseksi, joka oikein sulaa suuhun. Tein näitä yhden kokeiluerän ennen kihlajaisia ja ne hävisivät nopeasti parempiin suihin.

Alkuperäinen resepti ei ollut vegaaninen, mutta paria asiaa muuttamalla sain sen toimimaan myös ilman kananmunaa. Browniepohjassa korvasin kananmunat 1 dl omenasosettta ja voin tilalle laitoin margariinia hieman vähemmän, kun ohjeessa oli voita. Keksitaikinasta jätin kananmunan kokonaan pois ja lisäsin 3 rkl kauramaitoa notkistamaan taikinaa hieman. Laitoin keksitaikinaan tumman suklaan lisäksi myös rouhittua valkosuklaata. Brookieista tuli kyllä heittämällä uusi suosikkileivonnainen!

Kihlajaistarjoilut vegaaniIso vadillinen erilaisia makeita herkkuja oli etenkin lasten suosikki kihlajaisten tarjoiluissa! Kasasin tätä varten tuoreita vadelmia, viinirypäleitä, marmeladeja, Vihreitä kuulia, remmejä, valkosuklaata ja tummaa suklaata. Näin saa aika näyttävän asetelman sen sijaan, että laittaisi herkut tarjolle erillisiin kippoihin.

Kihlajaisten tarjoiluHerkullista minttusuklaakakkua olen tehnyt tällä Kamomillan Konditorian ohjeella pari kertaa aikaisemminkin. Kakkuun tulee  suklaakakkupohja, suklaamoussea sekä makea minttusuklaakuorrutus – sellainen hyvällä tavalla överi! Tällä kertaa tein kakun gluteenittomana. Valitsin reseptissä suositellut gluteenittomat Viljatuotteen jauhot, mutta niistä maistui “gluteenittomuus” ikävä kyllä aika paljon läpi. Suosittelen siis kokeilemaan joitain muita gluteenittomia jauhoja niiden tilalle. Muuten kakku oli mehevä ja maistuva ja toimii etenkin suklaan ystäville.

kihlajaiset tarjoiluPestokierteiden valmistukseen käytin valmista Myllyn Paras -lehtitaikinaa, Urtekramin basilikapestoa sekä Violifen parmesania. Sekoitin kulhossa purkillisen pestoa sekä 100 g raastettua parmesania ja kaulitsin lehtitaikinan ohuemmaksi levyksi. Levitin täytteen lehtitaikinan päälle ja pyörittelin taikinan rullaksi. Otin rullasta n. 1,5 cm paksuisia siivuja ompelulangalla. Veitsellä leikatessa rulla saattaa litistyä, joten suosittelen kokeilemaan tuota lankatekniikkaa, sillä saa todella tasaista ja pyöreää jälkeä. Lopuksi paistoin pestokierteitä vielä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan.

Kihlajaisten tarjoiluToivottavasti sait tästä postauksesta ideoita vegaanisten kihlajaistarjoilujen toteuttamiseen. Jos etsit lisää inspiraatiota juhlatarjoiluihin, kurkkaa myös nämä:

Tarjoilut valmistujaisjuhliin
Helpot herkut illanistujaisiin

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti