Monthly Archives:

heinäkuu 2019

Kauneus

Flora & Curl -hiustuotteet: pelastus kuiville kiharoille

Flora & Curl hiustenhoitotuotteet

*mainoslinkki

Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä curly girl -metodin hehkutukselta ja olen viime aikoina itsekin alkanut innostua kyseisestä menetelmästä. Tuntuu aika uskomattomalta, että olen aina suorastaan vihannut omia luonnonkiharoitani ja suoristusrauta on ollut hiusteni paras kaveri päivittäin aina yläasteelta saakka. Nyt kiharoiden valloilleen päästäminen tuntuu kuitenkin hyvältä idealta, enkä ole koskenut suoristusrautaan kuin muutaman kerran tänä kesänä.

Sain yhteistyössä Koreinan verkkokaupasta* testiin uutuutena valikoimiin tulleita Flora & Curl -hiustuotteita. Flora & Curl on erityisesti kiharoille ja laineikkaille hiuksille suunniteltu luonnollinen tuotesarja, jonka tuotteista shampoo, savipuhdistus, hiusöljy ja muotoileva hiusvoide ovat vegaanisia. Tuotteet valmistetaan ilman silikoneja, parabeeneja, kuivattavia alkoholeja sekä keinotekoisia väriaineita ja hajusteita.

Oikeanlaisten, hoitavien tuotteiden käytön ja lämpökäsittelyn minimoinnin seurauksena hiukseni tuntuvat paljon elinvoimaisemmilta kuin aiemmin. Esimerkiksi karheus, kuivuus ja katkeilu on vähentynyt huomattavasti. Vaikka curly girl -metodiin ei lähtisikään ihan 100 %:sti, niin positiivisen vaikutuksen kiharien hiusten rakenteessa huomaa siitä huolimatta. Kaikki tämän postauksen tuotteet sopivat käytettäväksi curly girl -metodissa.

Flora & Curl superfruit shampoo

Flora & Curl African Citrus Bloom Superfruit -shampoo

Ihanan sitruksinen, sulfiititon Flora & Curl -shampoo* pesee hiukset huolellisesti mutta hellästi liasta ja tuotejäämistä. Hiukset ovat pesun jälkeen todella pehmoiset ja ravitun tuntuiset. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomasin, että shampoo toimii omalle hiuslaadulleni todella tehokkaasti.

Tuote sopii parhaiten korkeahuokoisille hiuksille, jolloin shampoon sisältämä vehnäproteiini pääsee korjaamaan vaurioituneita hiussuomuja. Miten korkeahuokoisen hiuksen sitten tunnistaa? Korkeahuokoiset hiukset tuntuvat karheilta ja kuivuvat nopeasti, kun taas matalahuokoiset hiukset ovat kiiltävät, eivät ime hoitotuotteita itseensä ja kuivuvat hitaasti. Shampoo saattaakin siis latistaa matalahuokoista hiusta ja saada ne tuntumaan jäykiltä. Kannattaa siis tutkia omaa hiuslaatuaan shampoota valitessa, jotta löytyy omille hiuksille oikealla tavalla toimiva tuote.

Flora & Curl curl refresh clay wash

Flora & Curl Coconut Mint Curl Refresh -savipuhdistus

Savipuhdistusta oli jännittävä testata, sillä en aikaisemmin ollut kokeillut mitään vastaavaa. Curl Refresh* on pullossa jauhemaisessa muodossa, joten se sekoitetaan itse lämpimän veden kanssa sopivaksi tahnaksi. Tuotetta levitetään kosteisiin hiuksiin sekä päänahkaan ja annetaan vaikuttaa 15 minuuttia esimerkiksi suihkumyssyn alla ennen pois pesemistä.

Savimineraalit syväpuhdistavat hiuksia ja kookos- ja banaanijauheet puolestaan kosteuttavat tehokkaasti. Pesun jälkeen hiukset ovat yllättävän pehmeät ja kiharat erottuvat selkeämmin. Vaikka savipuhdistus tuntuukin työläältä ja on hieman sotkuista puuhaa, niin lopputulos kyllä palkitsee. Savipuhdistusta käytetään 3-4 viikon välein, joten yhdestä pullosta riittää iloa todella pitkäksi aikaa.

Flora & Curl superfruit hair oil -hiusöljy

Flora & Curl African Citrus Bloom Superfruit -hiusöljy

African Citrus Bloom Hair Oil* on täydellisen tuoksuinen hiusöljy appelsiinin ystäville. Tiesitkö, että appelsiinin tuoksu rentouttaa, vähentää stressiä ja kohottaa mielialaa? Tätä on ihanaa levittää hiuksiin ja nauttia huumaavan hyvästä tuoksusta! Lisäksi öljy tietenkin kosteuttaa ja ravitsee hiuksia, joten katkeilulle ja kaksihaaraisille voi sanoa heipat. Tehoaineina toimivat muun muassa jojoba, mandariini, papaija ja vesimeloni.

Itse käytän hiusöljyä useimmiten tehohoitona. Jos tiedän, että seuraavana aamuna on hiustenpesupäivä, levitän edellisenä iltana reilusti öljyä hiuksiin kamman avulla. Kietaisen hiukset letille tai nutturalle ja annan öljyn vaikuttaa yön yli. Myös muutama tippa öljyä vastapestyihin kosteisiin tai kuiviin latvoihin lisää kiiltoa ja suojaa hiusta ulkoiselta rasitukselta.

Koreina on 100 % eläinkokeeton kosmetiikan verkkokauppa, joten tilatessa voi olla varma tuotteiden vastuullisuudesta. Vegaaniset tuotteet voi lisäksi filtteröidä, joten eettisten ostosten tekeminen on todellakin helppoa! Instagramin puolelta @veganminna löytyy nyt myös arvonta, jossa voit voittaa itsellesi 50 € arvoisen lahjakortin Koreinaan. Kannattaa ehdottomasti käydä osallistumassa!

Häät

I said yes!

Kihlajaiset Balilla

Bali. Kaksin paratiisirannalla. Polvistuminen. Kysymys. Itkunsekainen myöntävä vastaus. Onnellisuus.

Niin siinä kävi, että oma rakkaani pääsi Balin lomallamme yllättämään minut aivan täydellisesti ja vasenta nimetöntä koristaa nyt kimaltava sormus! Parempaa paikkaa kosinnalle en olisi voinut kuvitellakaan, sillä Bali on itselleni niin tärkeä paikka – kuin toinen koti. Voi tätä rakkauden ja onnellisuuden määrää!

Ja mikä tuuri meillä kävikään, sillä reissussa oli mukana myös valokuvaajaystävämme, ihan mielettömän taitava Maria Ahokas. Saatiin niin hienot kihlajaiskuvat Balilla, että näitä kuvia katsellessa alkaa melkein itkettää. Maria nappaa takuuvarmasti upeat kuvat ja kuvattavanakin on ihan äärimmäisen helppo olla. Jos sinulla on etsinnässä valokuvaaja esim. häihin, raskausajan kuviin tai vauvakuviin, niin voin täydestä sydämestäni suositella Mariaa ❤️

Kihlajaiskuvaukset Balilla
Kihlajaiskuvakset Balilla
Kihlajaiskuvaus
Kihlajaiskuvaus

Kihlajaiskuvaus
Kihlajaiskuvaus
Kihlajaiskuvakset Balilla
KihlajaiskuvausKoska vegaanihäitämme on suunnitelmissa tanssia toukokuussa 2021, tulee täällä blogin puolellakin olemaan silloin tällöin prinsessaunelmia ja häähömpötystä. En malta odottaa, että pääsen suunnittelussa kunnolla vauhtiin!

Kuvat: Maria Ahokas Photography

Kauneus

Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkotuotteet kesään

Luonnonkosmetiikan aurinkotuotteet

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Suomen kesä on aina yhtä arvaamaton – koskaan ei tiedä tarvitseeko aurinkovoidetta vai itseruskettavaa! Listasin tähän postaukseen parhaat luonnonkosmetiikan aurinkotuotteet, joista löytyy sopiva vaihtoehto joka säälle. Juuri Balilta kotiutuneena voin lämpimästi suositella erityisesti yhtä pettämätöntä aurinkovoidetta ja paria after sunia, joilla pelastaa pienen punoituksen, jos aurinkovoiteen levitys on sattunut unohtumaan. Terveellisempi vaihtoehto auringonotolle on tietysti itseruskettavat, joista myös esittelyssä omat luottotuotteeni!

Biosolis melt-in aurinkovoide

Biosolis Melt-in -aurinkovoide (SPF 30)

Suosikkini vegaanisista luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista on ehdottomasti Biosolis Melt-in*, jossa on suojakerroin 30. Biosolis ei jätä ihoa valkoiseksi, vaan sulaa iholle huomaamattomaksi suojakerrokseksi. Tuote sisältää luonnollisia, antioksidanttipitoisia öljyjä, jotka neutralisoivat auringosta aiheutuvia haittoja. Biosolis on testattu niin Italian helteissä kuin Balin paahtavassa auringossa, eikä se ole pettänyt kertaakaan – huipputuote siis!

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa suojakerroin on fysikaalinen, kun taas perinteisten voiteiden teho perustuu kemialliseen suojaan. Tämä kemiallinen suoja on haitallista niin omalle terveydelle kuin myös ympäristölle ja eläimille. Siksi suosittelenkin vaihtamaan perinteiset aurinkosuojat luonnonkosmetiikkaan, jotka ovat turvallisia käyttää.

Weleda edelweiss after sun ja Alga Maris after sun

Algamaris After Sun -emulsio

Auringossa oleilun jälkeen iho kaipaa hoivaa ja kosteutusta, jolloin after sun -voide voi olla tarpeellinen. Algamarikselta löytyy miedosti kookoksen tuoksuinen, aloe veraa sisältävä after sun -emulsio*, joka rauhoittaa punoittavaa ihoa. Emulsio imeytyy nopeasti ja koostumukseltaan mukavan kevyt – sitä voi levittää illalla ja mennä vaikka suoraan lakanoiden väliin nukkumaan. 

Weleda Edelweiss After Sun -voide

Weledan after sun -voide* sisältää ihoa rauhoittavaa aloe veraa, ja sillä on mukavasti viilentävä vaikutus. Moni on varmasti kokenut sen polttavan tunteen iholla liian pitkän auringossa oleskelun jäljiltä – tämä tuote tepsii siiihen! (Tuote saatu.)

Zuii itseruskettava vaahto

Zuii Flora Self Tanning Foam -itseruskettava vaahto

Maailman paras itseruskettava on tässä! Zuiin itseruskettava vaahto* on ihan mieletön tuote tasaiseen ja luonnolliseen lopputulokseen. Rusketuksen sävy ei ole lainkaan oranssi, vaan juuri täydellinen – kuin auringosta saatu. Tätä aion käyttää vuoden ympäri, jotta saan tervettä hehkua iholle myös talvella.

Zuiin itseruskettavavaahto kannattaa levittää siihen tarkoitetulla kintaalla pitkin vedoin. Tuotteessa on ohjeväri, joten jo levitysvaiheessa pystyy varmistamaan, että vaahto levittyy tasaisesti joka puolelle. Tuote kuivuu iholle, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa 2-6 tuntia ennen pois pesemistä. Lopputulos ei ole läheskään niin tumma kuin levitysvaiheessa voisi kuvitella – sitä ei siis kannata säikähtää! Suosittelen vaaleallekin iholle valitsemaan tumman sävyn, sillä päivetys on melko maltillinen. Itseruskettava vaahto sopii erittäin hyvin käytettäväksi myös kasvoille. 

Zuii Luminising creme ja Atopik itseruskettava kasvovesi

Zuii Flora Luminising Creme -voide

Zuiin Luminising Creme -hohdeevoiteella* saa iholle upean hehkun. Voide sävyttää ihoa hieman, mutta on todella kevyt ja kuulas. Käytän itse tätä useimmiten meikkivoiteeseen sekoitettuna, jolloin meikkipohjasta tulee ihanan hehkuva! Pelkästään käytettynä iho saattaa jäädä hieman nahkeaksi (ellei iho ole todella kuiva), mutta sekin korjaantuu kevyellä puuteroinnilla.

Atopik itseruskettava kasvovesi

Vältän itse auringon ottamista kasvoille (vanhentava vaikutus, you know!), joten itseruskettava kasvoille on kesäisin ahkerassa käytössä. Nyt olen hurahtanut Atopikin itseruskettavaan kasvoveteen, jolla on helppo pyyhkäistä kaunis päivetys kasvoille. Lopputulos on luonnollinen ja sen ylläpitämiseen riittää, että käyttää tuotetta maksimissaan pari kertaa viikossa. 

Iho kannattaa kuoria huolellisesti ennen itseruskettavan kasvoveden levitystä, jotta lopputuloksesta tulee tasainen. Levitys tapahtuu vanulapun avulla aivan kuten tavallisen kasvoveden levityskin, mutta se kannattaa tehdä huolella ja varmistaa, että tuotetta levittyy tasaisesti joka kohtaan.