Tuore raparperi on varma kesän merkki. Otin ilolla vastaan sylillisen raparperinvarsia ja muutin ne herkulliseksi, kesän makuiseksi piirakaksi. Raparperi-rahkapiirakka on helppo tehdä ja se on myös aavistuksen terveellisempi vaihtoehto perinteiselle piirakalle. Pohja nimittäin valmistuu 100 % kaurajauhosta ja täyte proteiinipitoisesta vaniljasoijarahkasta. Jos vaniljarahkaa ei ole saatavilla, voi piirakan tehdä yhtä hyvin myös maustamattomasta rahkasta, kun lisää joukkoon ripauksen sokeria ja vaniljasokeria.
Raparperi-rahkapiirakka (gluteeniton)
Pohja:
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
75 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
Täyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
400 g Alpro Go On -vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1. Vuoraa 25 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla tai jos käytät tavallista piirakkavuokaa, voitele se margariinilla.
2. Valmista pohja sekoittamalla ensin kaurajauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan pehmennyt margariini ja painele taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kuori raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita raparperi ja perunajauho keskenään ja levitä pohjan päälle.
4. Ripottele pari ruokalusikallista sokeria raparperikuutioiden päälle, jos haluat piirakkaan enemmän makeutta.
5. Levitä lopuksi vielä rahka tasaisesti piirakan päälle.
6. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista, jotta rahkatäyte ehtii hyytyä.
Ps. Raparperi-rahkapiirakka maistuu vielä ihanammalta yhdessä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa! 😋
Ei kommentteja