Monthly Archives:

kesäkuu 2019

Ruoka

Mitä syön päivässä? #3

mitä syön päivässä

Mitä syön päivässä -postaukset saavat nyt jatkoa kolmannella osalla. Listasin tällä kertaa syömiset viikonlopulta, joten tässä tulisi viime sunnuntain aikana syömäni ateriat:

Aamupala

10:15 Kauraleipää margariinilla, juustolla ja kurkulla + metsämansikkakaurajugurttia granolalla ja pähkinöillä. Lisäksi Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini, D3-vitamiini ja iso lasillinen vettä.

mitä syön päivässä

Lounas

13:30 OHMYGOODNESS:in Ceasar Bowl, jossa Jalotofua, ituja, granaattiomenaa, romainesalaattia, lehtikaalia, kookosta ja ceasar-kastiketta. Lisäksi puoli pulloa inkiväärilimua.

mitä syön päivässä

Välipala

15:00 Pieni pala (helteessä sulanutta 😄) OHMYGOODNESS:in sitruunaraakakakkua. Niin hyvää ja sitruunaista!

mitä syön päivässä

Illallinen

19:00 Lautasellinen tomaattilinssikeittoa + kuorittuja hampunsiemeniä ja kurpitsansiemeniä.

mitä syön päivässä

Iltapala

21:15 Kaksi keltaista kiiviä ja muutama pala Pandan tummaa suklaata.

22:30 Ennen nukkumaan menoa 2 kapselia Puhdistamon Tripla -magnesiumia.

Koska rakastan dataa ja numeroita, kirjaan päivän aikana syötyjä ruoka-aineita välillä puhelimen Cronometer-sovellukseen. Sovellus laskee muun muassa ruuista kertyneet hiilarit, proteiinit, rasvat, vitamiinit ja hivenaineet. On tosi mielenkiintoista seurata päivän aikana saatuja makro- ja mikroravintoaineita ja pyrkiä saamaan kaikki vitamiinipalkit vihreälle syömällä monipuolisesti!

Jos yhtään mietityttää vaikkapa oma raudan, kalsiumin tai kuidun saanti, niin suosittelen kokeilemaan Cronometeriä. Mobiilisovelluksella taisi olla muutama euro hintaa, mutta superkiinnostavasta datasta se ei mielestäni ole ollenkaan paha!

Tällä kertaa syömästäni ruuasta kertyi esimerkiksi (suositukset suluissa):

Hiilihydraatteja 196,8 g
Proteiinia 61,2 g
Rasvaa 101,8 g
Kuitua 30,2 g (25 g)

Rautaa 15,7 mg (18 mg)
Kalsiumia 815,6 mg (800 mg)
C-vitamiinia 331,6 mg (75 mg)
Omega-3 5,7 g (1,1 g)

(Koska söin esimerkkipäivänä myös ravintolassa, on osa ravintoaineiden määristä pelkkiä arvioita.)

Jos tykkäsit tämän tyyppisestä postauksesta, kurkkaa myös aikaisemmat mitä syön päivässä -postaukset täältä ja täältä 😊

Leivonta

Raparperi-rahkapiirakka kaurapohjalla

Raparperi-rahkapiirakka

Tuore raparperi on varma kesän merkki. Otin ilolla vastaan sylillisen raparperinvarsia ja muutin ne herkulliseksi, kesän makuiseksi piirakaksi. Raparperi-rahkapiirakka on helppo tehdä ja se on myös aavistuksen terveellisempi vaihtoehto perinteiselle piirakalle. Pohja nimittäin valmistuu 100 % kaurajauhosta ja täyte proteiinipitoisesta vaniljasoijarahkasta. Jos vaniljarahkaa ei ole saatavilla, voi piirakan tehdä yhtä hyvin myös maustamattomasta rahkasta, kun lisää joukkoon ripauksen sokeria ja vaniljasokeria.

Raparperi-rahkapiirakka (gluteeniton)

Pohja:
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
75 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

Täyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
400 g Alpro Go On -vaniljarahkaa
2 rkl sokeria

1. Vuoraa 25 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla tai jos käytät tavallista piirakkavuokaa, voitele se margariinilla.
2. Valmista pohja sekoittamalla ensin kaurajauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan pehmennyt margariini ja painele taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kuori raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita raparperi ja perunajauho keskenään ja levitä pohjan päälle.
4. Ripottele pari ruokalusikallista sokeria raparperikuutioiden päälle, jos haluat piirakkaan enemmän makeutta.
5. Levitä lopuksi vielä rahka tasaisesti piirakan päälle.
6. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista, jotta rahkatäyte ehtii hyytyä.

Raparperi-rahkapiirakkaPs. Raparperi-rahkapiirakka maistuu vielä ihanammalta yhdessä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa! 😋

Kauneus

Mitä ostaa Jenkeistä? – Ostosten esittely

Mitä ostaa Jenkeistä?

Jenkkien reissulla oli tällaiselle kosmetiikkahamsterille täysi mahdottomuus olla katsastamatta paikallista tuotevalikoimaa ja niinhän siinä lopulta kävi, että matkalaukku täyttyi mitä ihanimmista ihon- ja hiustenhoitotuotteista sekä meikeistä. Vegaanista kosmetiikkaa oli hyvin tarjolla ja useilta merkeiltä löytyikin liuta eläinkokeettomuudesta kertovia sertifikaatteja.

Olin tehnyt shoppailuhetkiä varten puhelimen muistiinpanoihin valmiin listan vegaanisista tuotemerkeistä, mikä helpotti ostosten tekemistä huomattavasti. Valikoimaa nimittäin löytyi ihan hillitön määrä! Hyviä vinkkejä voi ennen omaa reissua lukea esimerkiksi Cruelty Free Kitty, Etchical Elephant ja Logical Harmony -blogeista, joista löytyy kattavia listauksia eri brändien eläinkokeettomuudesta ja vegaanisista tuotteista.

Mitä ostaa Jenkeistä? Parhaimmat brändit ja ostopaikat:

Kokonaan vegaanisia, USA:ssa myytäviä meikkibrändejä ovat esimerkiksi:

  • Cake Beauty
  • CoverFX
  • Inika
  • Kat Von D Beauty
  • Lime Crime
  • Pacifica
  • Pinrose

Ja brändejä, joilta löytyy myös vegaanisia tuotteita:

  • Anastasia Beverly Hills
  • Becca
  • Buxom
  • First Aid Beauty
  • Milani Cosmetics
  • OFRA
  • Pixi Beauty
  • Pür Cosmetics
  • Stila
  • The Ordinary
  • Too Faced
  • Urban Decay

Mistä vegaanista jenkkikosmetiikkaa kannattaa lähteä etsimään? Sephora on varmasti monelle tuttu ja se kannattaakin kosmettiikkaintoilijan ehdottomasti katsastaa. Kaikista parhaimmat löydöt tein kuitenkin Tj Maxx:ista, Marshallsista sekä Rossista, jotka ovat “outlet-tyyppisiä” tavarataloja. Niistä löytyi etenkin Urban Decayta, Anastasiaa, Too Facedia, Stilaa, Pixi Beautya ja Kat Von D:ta superedulliseen hintaan. Myös luonnonkosmetiikkaa löytyi runsaasti!

Meidän Airbnb-asunnon vierestä Los Angelesista löytyi sattumalta Ross, jossa tuli käytyä muutamaankin otteeseen.. Laajin kosmetiikkavalikoima taisi kuitenkin olla Tj Maxx:issa, jossa sai aikaa kulumaan tunnin jos toisenkin. Whole Foodsin (valtava terveelliseen ruokaan erikoistunut markettiketju) kosmetiikkaosasto yllätti positiivisesti luonnonkosmetiikkavalikoimallaan.

Hyviä kosmetiikkalöytöjä voi tehdä esimerkiksi näistä:

  • Nordstrom
  • Sephora
  • Target
  • Tj Maxx, Marshalls & Ross
  • Walmart
  • Whole Foods (kosmetiikkaosasto)

Yritin itse ostaa tuotteita vain tarpeeseen, mutta huulipunien kohdalla en vaan voinut vastustaa. Mukaan lähti myös bambuhammasharjoja, Schmidt’sin tehokkaita luonnonkosmetiikkadödöjä ($5!!) sekä muita purkkeja ja puteleita, mutta en rehellisyyden nimissä millään jaksanut kuvailla kaikkia 😄 Tässä kuitenkin muutamia highligtseja omista ostoksistani:

Luonnonkosmetiikkaa ihonhoitoon

Lasipurkkeihin pakattuja, ihanan värisiä Truly Organic -kasvonaamioita oli vaikea vastustaa. Pinkki Rose Jelly Face mask kosteuttaa ja Sininen After Sun Jelly Face mask on tarkoitettu nimensä mukaisesti auringonoton jälkeen käytettäväksi. After sun -naamio tuli testattua jo reissussa, sillä saimme molemmat poikaystävän kanssa pienen punan aikaiseksi Venice Beachillä kävellessä. Truly Organic -tuotteita löytyi yllättäen Urban Outfitterssistä.

Provence Beautylta löytyi herkullinen valikoima erilaisia mistejä, kasvoöljyjä ja seerumeita – kaikki vegaanisia ja vielä kohtuulliseen hintaan. Ostin Rose Coconut Water -kasvoveden, jossa on mukana myös kosteutta iholle sitovaa hyaluronihappoa. Tuo lasipullo näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kauniilta kylppärin hyllyllä!

Truly organic face masks, rose coconut waterPacifica on 100 % vegaaninen brändi, jolta ostin testiin Hot Vegan Probiotic & Spice -kasvonaamion sekä Mediterranean Fig -hajuveden. Pacifica ei taida olla täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta tuotteissa ei käytetä mitään haitallisia ainesosia, kuten parabeeneja, sulfaatteja tai ftalaatteja. Kasvonaamiota olen testaillut jo muutaman kerran ja se tekee kyllä hyvää iholle. Naamion sisältämät probiootit ja antioksidantit suojaavat ja kookosvesi kosteuttaa ja tasapainottaa.

Pacifican roll-on -hajuvesi on aivan ihanan mausteinen ja sen tuoksussa on makeaa viikunaa, neilikkaa, palmunlehteä ja santelipuuta. Yllättävää oli se, että tuoksu kestää iholla paljon kauemmin kuin “tavalliset” hajuvedet. Pienikokoinen pullo on myös superkätevä sujauttaa käsilaukkuun tai ottaa mukaan matkalle.

Pacifica hot vegan rehab mask, Pacifica mediterranean fig

Tuotteita hiusten hellimiseen

Hiustenhoitoon löytyi Amikan Bombshell Blowout Spray, jota suihkitaan pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta tuomaan tuuheutta. Olen kokeillut tuotetta pari kertaa ja se kyllä tuuhentaa, mutta samalla tukka menee hiukan takkuiseksi. Tämä sopii siis mielestäni paremmin suoralle ja lasimaiselle hiukselle kuin takkuuntumiseen taipuvalle luonnonkiharalle.

Löysin myös ekologisen lapioharjan Precision Beautylta muutamalla dollarilla. Lapioharjalla saa hiukset setvittyä nopeasti ja se tuntuu olevan hiuksille hellävarainen. Tykkään tosi paljon myös harjan vaaleanpunaisesta väristä, so cute!

Amika Brooklyn bombshell blowout sprayWhole Foodsin mielettömän isolta kosmetiikkaosastolta ostin Acuren Coconut & Marula -hoitoainetta ja Marshallsista puolestaan Renpuren hoitosuihketta hiuksille. Hoitoaine odottaa vielä testailua edellisen pullon tyhjentyessä, mutta suihke on ollut jo kovassa käytössä. 5-in-1 -suihke lupaa kosteuttaa, suojata ja vahvistaa. Lunastaa kyllä lupauksensa ja tuoksuu ihanan raikkaalta!

Acure simply smoothing conditioner, Renpure 5-in-1 treatment mist

High-end -meikkejä edullisesti

Amerikkalaiset meikkimerkit ovat selkeästi edullisempia verrattuna Suomessa myytäviin vastaaviin tuotteisiin. Erityisen hyviä löytöjä voi tehdä jo edellä mainituista Tj Maxx:ista, Marshallsista ja Rossista, jos jaksaa tutkia (tai no suorastaan penkoa!) vähän tarkemmin.

Itselleni ostin Anastasia Beverly Hills -huulituotteita: Matte Lipstick -setin sekä yksittäisen Liquid Lipstickin. Kynsilakkojen joukosta bongasin vegaanisen Orlyn täydellisessä nuden sävyssä. Tuo Orlyn lakka on pysyvyydeltään yksi parhaista! Maksoin siitä 4 dollaria, kun Orlyn lakat näyttäisi esim. Stockalla maksavan yli 16 euroa.

Anastasia huulipunat, Orly kynsilakkaLähdössä USA:n reissulle? Kurkkaa myös parhaat vinkit ruokapaikkoihin New Yorkissa ja Los Angelesissa!