Matkustus

Vegaanin Los Angeles: kahvilat ja ravintolat

Los Angeles vegaani

Jenkkien reissulla vietimme puolet ajasta Kaliforniassa, tarkemmin ottaen Los Angelesissa. Kiersimme valtavaa kaupunkia aina Venice Beachiltä Malibuun ja Downtownista Beverly Hillsiin, joten kaupungin vegaanitarjonta kerkesi tulla tutuksi. Tässä postauksessa olisikin esittelyssä käymisen arvoiset Los Angelesin kahvilat ja ravintolat, joissa vegaani saa varmasti vatsan täyteen.

Los Angeles on varsin vegaaniystävällinen matkakohde ja kaikki terveellinen tuntuu olevan todella in. Sipsikaljavegaanit voivat kuitenkin huokaista, sillä myös vegaanista mättöruokaa ja herkkuja löytyy vaikka kuinka. Korkea hintataso sen sijaan saattaa yllättää niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissakin. Ravintolahintoihin lisätään vielä tipit, n. 15-25 % laskun loppusummasta, joten syömiseen kannattaa varata reilusti budjettia.

Jos olet suuntaamassa New Yorkiin, niin kannattaa kurkata myös tämä edellinen postaus Jenkkien reissultamme.

Gracias Madre vegaani Los Angeles
Gracias Madre vegaani Los Angeles

Gracias Madre

Hollywoodissa sijaitseva Gracias Madre on kokonaan vegaaninen meksikolainen ravintola. Satuttiin paikan päälle lauantaibrunssin aikaan ja valittiin listalta molemmille omat neljän ruokalajin brunssimaistelumenut 30 dollarin hintaan. Odotettiin, että tuohon hintaan saataisiin ihan minikokoisia annoksia, mutta todellisuudessa annoskoot olivatkin ihan jotain muuta! Ruoka oli taivaalliseen hyvää (guacamole for life ❤️), mutta ei millään jaksettu syödä kaikkea. Yksi menu olisi varmasti riittänyt myös puoliksi, joten suosittelen jakamaan annokset, jos ei nyt ihan järkyttävän nälkäinen ole. Gracias Madre sijaitsee tosi hienolla alueella ja on paikkana viihtyisä ja tyylikäs niin lounastamiseen kuin illallisellekin.

8905 Melrose Avenue, West Hollywood

The Butcher's Daughter Los Angeles vegaani

The Butcher’s Daughter

Supertrendikäs ja suosittu The Butcher’s Daughter on paikka Instagram-ystävälliselle aamupalalle, brunssille, lounaalle tai illalliselle. Butcher’s Daughterissa tarjoillaan pelkästään kasvisruokaa ja kokonaan vegaaniset vaihtoehdot on merkitty listaan. Ravintolan raaka-aineet tulevat paikallisilta luomu- ja lähitiloilta. Kaliforniassa kun oltiin, niin avokadotoast oli tietysti pakko testata. Laajasta smoothie- ja mehuvalikoimasta poimittiin Brazilian Blast, jossa oli mukana ihanaa Acaita.

1205 Abbot Kinney Boulevard, Venice

Kreation Organic Los Angeles vegaani

Kreation Organic

Venicessä, ihan The Butcher’s Daughteria vastapäätä sijaitsee yksi Kreation Organic -kahviloista. Kreationin listoilta löytyy terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten tuorepuristettuja mehuja sekä annoksia niin aamupalalle kuin isompaankin nälkään. Valittiin aamiaiseksi ihanasti viilentävät bowlit, jotka on kaikki saatavilla vegaanisena, kun pyytää ilman hunajaa / siitepölyä. Venicen Kreationissa oli myös paljon söpöjä koira-asiakkaita!

Useita sijainteja

Donut Friend Los Angeles vegaani

Donut Friend

Tätä paikkaa voi kuvailla näinkin lyhyesti: OMG. Siis parhaat donitsit ikinä! Donut Friend on kokonaan vegaaninen donitsitaivas (ainoastaan kahvimaidon saa pyydettäessä epävegaanisena). Donitseja löytyi kymmeniä erilaisia, joten oli lähes mahdotonta valita vain muutama mukaan otettavaksi. Meidän donitseista löytyi muun muassa mansikkaa ja kermaa, keksivoita, suklaata ja kinuskia. Täydellistä. Jos olet menossa Los Angelesiin, niin mene tänne!

543 S Broadway, Downtown LA
5107 York Blvd, Highland Park

Avo Cafe Los Angeles vegaani

AVO Café

AVO Café on kokonaan vegaaninen kahvila Santa Monicassa. Tilattiin jaettavaksi Margherita pizza ja BLA panini, johon tuli muun muassa tempepekonia ja avokadoa. Koska kyseessä oli vähän terveellisempää ruokaa tarjoava paikka, niin pizzajuusto ei maistunut yhtään hyvältä ja koko lätty oli muutenkin aika kuiva. Pizzan suosittelenkin skippaamaan, mutta panini sen sijaan oli tosi hyvää! Avo Caféssa on rauhallinen sisäpiha, jonne ruuasta ja auringosta pääsee nautiskelemaan.

306 Pico Boulevard, Santa Monica

Mels Impossible burger Universal Studios vegaani

Mel’s (Universal Studios)

Vietimme yhden päivän Universal Studioilla huvitellen. Olin etukäteen hieman huolestunut paikan vegaanitarjonnasta, mutta huoli osoittautui täysin turhaksi. Impossiblen burgeri näkyi isosti joka puolella Losia ja niin myös onneksi Universal Studioilla! Mel’s -nimiseltä hamppariketjulta löytyi vegaaninen Impossible-burgeri tater totseilla, joten se lähti nälän yllättäessä tilaukseen (itseasiassa kahdesti 😄). Burgeri oli varmaan paras mitä oon koskaan syönyt, sillä Impossiblen pihvi on vaan niin hyvää ja välissä oli vielä kunnon majot! Maistoin myös ensimmäistä kertaa tater totseja (friteerattuja perunapalloja) ja hello miten hyviä!

Useita sijainteja

Chipotle

Meksikolaisesta Chipotle-pikaruokaketjusta löytyy paljon vegaanivaihtoehtoja nopeaan nälkään ja edullisemmalle budjetille: burritoja, bowleja, tacoja ja salaatteja. Proteiiniksi löytyy sofritas (maustettua tofumurua) ja mustapapuja. Guacamolea ja salsaa ei myöskään kannata unohtaa!

Useita sijainteja

BIBIPOP Asian Grill

Bibipopissa voi kasata omaan makuun sopivan korealaisen bowlin. Pohjaksi voi valita riisiä tai nuudeleita ja proteiiniksi luomutofua sekä mieluiset tuoreet kasvikset monipuolisesta valikoimasta. Myös Bibipopin kimchi on vegaanista ja annoksen kruunaavien kastikkeiden vegaanisuus on merkitty selkeästi. Tämä oli ehdoton suosikki pikaruokapaikoista!

Useita sijainteja

Fresh Brothers

Tulimme nälkäisinä kahdeksan kilometrin lenkiltä Hollywood-kyltiltä ja sattumalta eteemme osui Fresh Brothers -pizzeria kuin kohtalon saattelemana. Fresh Brothersista pizzan saa vegaanijuustolla ja täytteeksi löytyy muun muassa vegaanista makkaraa ja Impossiblen “lihaa”. Medium-kokoinen pizza oli juuri sopiva kahdelle jaettavaksi ja se oli palasteltu hauskasti pieniksi neliöiksi.

Useita sijainteja

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti