Rakastan yli kaiken terveellistä, aasialaistyyppistä kulhoruokaa, jossa pääosassa ovat kasvikset, riisi ja hyvin maustettu tofu. Mielestäni tofu maistuu kaikista parhaimmalta aasialaisittain maustettuna (onhan se nimenomaan aasialainen ruokalaji), eli soijakastiketta, riisiviinietikkaa ja inkivääriä on turha säästellä. Yksi omista suosikeistani on teriyaki-tofu, jonka valmistus onnistuu vaivatta myös kotikeittiössä.
Tofun maustaminen on usein haaste, sillä kosteaan palaan on hankala saada makua tartutettua. Kun tofun malttaa ensin prässätä painon alla ja paahtaa vielä uunissa, on lopputulos kaiken vaivan arvoinen: mielettömän herkullinen! Tämä vegaaninen teriyaki-tofu valmistuu helposti ja maistuu ihanalta tuoreiden kasvisten kera.
Teriyaki-tofu, 2 annosta
270 g maustamatonta kiinteää tofua
1/2 dl maissijauhoja
Suolaa
Ripaus pippuria
3 cm pala inkivääriä
5 rkl soijakastiketta
4 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl maissijauhoja + 4 rkl vettä
Lisukkeeksi riisiä, tuoreita kasviksia, chiliä ja limeä
1. Kääri tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta painon alle niin, että tofu jää puristuksiin.
2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
3. Sekoita kulhossa maissijauho, suola ja pippuri.
4. Ota tofu pois painon alta ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Pyörittele tofupalat maissijauhoseoksessa ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista tofuja uunissa n. 15 minuutin ajan.
6. Kuori pieni pala inkivääriä ja kuutioi se pieneksi. Lisää inkivääri paistinpannulle yhdessä riisiviinietikan, soijakastikkeen ja fariinisokerin kanssa ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä.
7. Sekoita 2 tl maissijauhoa ja 4 rkl vettä pienessä kulhossa ja lisää pannulle. Sekoita, kunnes teriyaki-kastike paksuuntuu.
8. Lisää uunissa paistuneet tofut teriyaki-kastikkeen joukkoon ja pyörittele kastike tofuihin tasaisesti.
9. Kokoa kulhoon riisi, kasvikset ja teriyaki-tofu. Mausta limellä sekä tuoreella chilillä ja pirskottele päälle vielä soijakastiketta ja riisiviinietikkaa.
Kurkkaa herkulliset aasialaisen keittiön reseptit myös 10 minuutin nuudeliwokkiin sekä nopeaan nuudelisalaattiin.
4 Kommenttia
Veera
06/06/2019 at 13:23Hei olisiko sun mahdollista tehdä pian taas Mitä syön päivässä -postaus? Niistä saa niin hyvin vinkkejä omaankin syömiseen. 🙂
Minna
07/06/2019 at 07:33Joo, sellainen on itse asiassa tulossa ihan lähiaikoina! 🙂
Veera
15/06/2019 at 19:53Uunissa! Siis miksi en ole tätä itse tajunnut? Joka resepti ohjeistaa pannulla paistamiseen se on musta ihan vihonviimeistä puuhaa. 😀
Minna
15/06/2019 at 20:00No sanopa muuta! 😄 Uunissa paistamalla tulee aivan ihanaa tofua ❤️