Monthly Archives:

huhtikuu 2019

Kauneus

Muoviton kosmetiikka – kolme toimivaa tuotetta

Ilona luonkos healing puhdistuskakku

*mainoslinkki

1. Ilona Luonkos Healing -öljypuhdistuskakku

Öljypuhdistuskakku on ollut yksi viime aikojen mielenkiintoisimmista kosmetiikkatuotteista ja moni luonnonkosmetiikkaintoilija onkin näihin varmasti jo somessa törmännyt. Lähdinkin innoissani testaamaan Hyvinvoinnin Tavaratalon minulle lähettämää Ilona Luonkos  -öljypuhdistuskakkua*, sillä palatuotteet ovat itselleni vielä aika uusia tuttavuuksia.

Puhdistuskakkuja on saatavilla kolme erilaista: Radiant herkälle iholle, Rebirth kuivalle iholle sekä Healing sekaiholle, joista jälkimmäisen valitsin itselleni. Öljypuhdistuskakku on siis käytännössä pala, joka koostuu ihoa hellivistä öljyistä, kasveista ja superfoodeista. Tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa ja pakataan biohajoavaan kartonkiin. Yksi kakku riittää käytössä jopa 6 kk.

Millainen tuote sitten on käytössä? Ihan huippu! Palaa lämmitetään käsien välissä ja siitä irtoava öljy hierotaan kuiville kasvoille. Öljy irrottaa meikin ja puhdistaa myös muun lian todella tehokkaasti. Lopuksi öljy putsataan pois iholta kostealla liinalla tai sienellä. Itse tykkään viimeistellä puhdistuksen vielä kevyesti kasvovedellä pyyhkimällä. Olen aivan myyty sille tunteelle, miten pehmeäksi tämä ihon jättää ja miten puhdas siitä tulee. Ihon pintakuivuus katosi jo parin viikon käytön jälkeen ja iho tuntuu paljon tasaisemmalta kuin ennen.

Hetkinen vartalovoi elemipuu laventeli

2. Hetkinen Elemipuu Laventeli -vartalovoi

Täydelliseltä tuoksuvaa ja täyteläistä vartalovoita puisessa rasiassa. Ahh. Kotimainen Hetkinen on lanseerannut aivan mielettömän luonnonkosmetiikkasarjan, josta Hyvinvoinnin Tavaratalo lähetti minulle testattavaksi elemipuu-laventelivartalovoin*. Männystä valmistettua rasiaa tuoksuttelemalla voi helposti kuvitella itsensä kävelylle metsän keskelle… Tästä inspiroivammaksi ei kosmetiikka paljoa muutu.

Vartalovoin paksu koostumus sulaa ihanasti iholle ja kosteuttaa tehokkaasti. Voide tehoaa ihon kuiviin kohtiin, juonteisiin, raskausarpiin ja lihasjännityksiin. Elemin ja laventelin eteeriset öljyt myös rauhoittavat mieltä ja vähentävät stressiä. Tätä onkin rentouttavaa levittää iholle lämpimän suihkun jälkeen ennen nukkumaan menoa. Tuota kaunista puurasiaa aion käyttää korujen säilytykseen sen jälkeen, kun olen käyttänyt voiteen loppuun.

Ben & Anna deodorantti indian mandarine

3. Ben & Anna Indian Mandarin -deodorantti

Tämä Ben & Annan deodorantti* on näkynyt täällä blogin puolella ja useampaan kertaan, mutta sitä ei vaan voi liikaa hehkuttaa! Luonnonkosmetiikan deodorantteihin perehtyneet voivat varmasti samaistua siihen, ettei toimivan tuotteen löytäminen ole kovin yksinkertaista. Ben & Anna on kuitenkin poikkeus, joka ihan oikeasti toimii. Jos olet testannut jo montaa luonnonkosmetiikan dödöä huonolla menestyksellä, niin testaapas vielä tämä – löydät todennäköisesti uuden suosikin.

Ben & Annan deodoranteissa on todella miellyttävä tuoksu, joista suosikkini on tämä Indian Mandarin. Tuote on voidemaista, joten kainaloiden kuivumista ei tarvitse odotella. Iso plussa on tietysti myös se, että tuotteet pakataan muovin sijasta kierrätettävään kartonkiin ja osa tuotoista lahjoitetaan merten puhdistamiseen muoviroskasta.

Matkustus

Vegaanin New York: reissun parhaat ruokapaikat

New York vegaani By Chloe

Jet lag on vihdoin selätetty, joten pääsen jakamaan matkakuulumiset tänne blogin puolellekin! Jenkkien matka sujui ihanasti ja vegaanilla oli Atlantin takana todella hyvät oltavat. Reissulla kolusimme ensin New Yorkia, jonka jälkeen lensimme vielä länsirannikolle Los Angelesiin. Ensimmäisenä olisi vuorossa vinkkejä New Yorkiin, joka oli todellakin täydellinen valinta vegaanin reissukohteeksi.

Hintataso New Yorkissa on erittäin korkea, joten uusiin vegaanisiin makuelämyksiin kannattaa varata kunnolla budjettia. Annoskoot ovat kuitenkin isoja, joten ruokia kannattaa ehdottomasti jakaa. Samalla pääsee tietysti maistelemaan myös tuplasti enemmän! Asuimme New Yorkissa hotellissa, jossa ei ollut mitään ruuansäilytys tai kokkausmahdollisuutta, joten pieniä välipaloja lukuunottamatta hoidimme kaikki ruokailut aina kahviloissa ja ravintoloissa. Tässäpä tulee siis reissun parhaimmat ruokapaikat:

New York vegaani. By Chloe

by CHLOE

By CHLOE on kokonaan vegaaninen pikaruokaketju, jonka listalta löytyy todella laaja valikoima aamiais-, brunssi-, lounas- ja jälkiruokavaihtoehtoja. Kävimme by CHLOEssa kahdesti, ensimmäisen kerran lounaalla ja toisen kerran aamiaisella. Guacamole-burgeri ja avokado-pestopasta olivat herkullisia ja aamupalapannarit vegaanisen voin ja vaahterasiirapin kera aivan taivaallisia! Jos viettäisin pidemmän aikaa Nycissä, testaisin varmasti koko listan läpi – tälle siis iso suositus!

Useita sijainteja Manhattanilla ja Brooklynissä

New York vegaani butcher's daughter

The Butcher’s Daughter

Toisin kuin nimestä voisi päätellä, The Butcher’s Daughter tarjoilee pelkkää kasvisruokaa. Kaikki ruoka ei ole vegaanista, mutta vegaanivaihtoehdot on merkitty menuun selkeästi. Satuimme paikalle sunnuntaibrunssin aikaan, joten vaihtoehtoja oli hieman tavallista vähemmän. Tilasin ceasar-salaatin, joka oli kaikessa vaatimattomuudessaan ihan mielettömän herkullinen. Marinoitu lehtikaali ja paahdettu manteli osuivat ainakin omille makuhermoilleni ihan nappiin. Myös tuorepuristettu mehu oli täydellistä! Fun fact: Hudson Streetin Butcher’s Daughter West Villagessa sijaitsee ihan lähellä Sinkkuelämästä tutun Carrien asuntoa 🤩

581 Hudson Street, Manhattan
19 Kenmare Street, Manhattan
271 Metropolitan Avenue, Brooklyn

New York vegaani Marty's V burger

Marty’s V Burger

Tässä sympaattisessa burgeripaikassa kävi niin kova kuhina, että rajallisten pöytäpaikkojen kanssa kävi melkoinen tuuri. Tilattiin molemmat poikaystävän kanssa World Famous Burgerit, jotka oli ihan ok, mutta eivät sellaiset, että vieläkin kuolattaisiin niiden perään. Hamppareiden kaveriksi otettiin perinteinen jenkkiherkku mac n cheese. Jälkkäriksi ostin ihan valtavan kokoisen ja järkyttävän hyvän täytetyn keksin, jota nakersin hotellilla ainakin kolme päivää 😀

134 East 27th Street, Manhattan

New York vegaani Orchard Grocer

Orchard Grocer

Ihana pieni deli-kahvila Orchard Grocer tarjoilee perinteisiä newyorkilaisia aamupaloja ja lounaita, kuten bageleita ja täytettyjä kroissantteja. Omaan bageliini valitsin cashew-tuorejuustoa ja porkkanalohta ja kuten kuvasta jo ehkä näkee, bagelista lähti isompikin aamupalanälkä! Orchard Grocerin yhteydessä on myynnissä myös paljon vegaanisia erikoistuotteita. Siistein juttu oli ehdottomasti erilaiset homejuustot, joita olisin ostanut maistiaiseksi, jos vain hotellilta olisi löytynyt edes minibaari säilytykseen. Delin vieressä on myös söpö vegaaninen liike, jossa on myynnissä esimerkiksi Matt & Nat -laukkuja.

78 Orchard Street, Manhattan

New York vegaani Oaxaca Taqueria

Oaxaca Taqueria

Jos taco-himo yllättää, niin Oaxaca Taqueria on place to be! Oaxacasta löytyy erillinen vegaanimenu, jossa on valittavana annoksia Beyond Meat -“jauhelihalla” tai vegaanisella kanalla. Kaikki oli tosi herkullista ja meksikolaiset maut kohdillaan. Mikään hieno paikka Oaxaca Taqueria ei ole, mutta pikaruokaa haluavalle hyvä vaihtoehto nopeaan tankkaukseen.

Useita sijainteja Manhattanilla ja Brooklynissa

New York vegaani Eggloo

Eggloo

Bubble-vohveleistaan tunnettu Eggloo oli must visit -listamme kärjessä, eikä suotta! Chinatownin vilskeestä löytyvän pikkukahvilan menusta löytyy reilusti vegaanisia vaihtoehtoja vohveleiden täytteeksi. Omaan kuplavohveliini valitsin minttusuklaajäätelöä, oreokeksimurua, kookosta ja suklaakastiketta. Annos on niin överi, että Eggloohon kannattaa suunnata kunnon makean nälässä tai jakaa annos kaverin kanssa. Tätä tulee Suomessa ikävä!

60 Mulberry Street, Manhattan

New York vegan P.S. Kitchen

P.S. Kitchen

Kokonaan vegaaninen P.S. Kitchen oli reissumme ainoa hienompi illallispaikka, sillä yleensä olimme niin väsyneitä päivän jäljiltä, etteivät jalat enää kantaneet hotellin sänkyä pidemmälle 😀 Poikaystävä valitsi Beyond Burgerin ja itse päädyin kermaiseen broccolinipastaan. Poikkeuksellisesti annokset olivat melko pienet, joten nälkäisemmän kannattaa ottaa lisäksi myös alkupala. Alkoholiton inkivääridrinksu oli aivan tajuttoman hyvä, sille iso suositus! P.S. Kitchen muuten lahjoittaa 100 % tuotoistaan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi köyhyyden ja ihmiskaupan vastaiseen työhön. Tällaisessa paikassa syö mielellään, vai mitä?

246 West 48th Street, Manhattan

New York vegaani Gregory's Coffee

Gregory’s Coffee

Gregory’s Coffee -kahviloita on Nycissä todella monta ja niistä saa vaikka mitä vegaanista purtavaa. Otimme aamupalaksi proteiinismoothie sekä Vegan Scramble -nimiset lämpimät leivät, joiden sisällä oli juustoa ja “munakasta”. Lisäksi pistin merkille, että tiskillä oli myös useampaa laatua vegaanisia leivonnaisia, kuten donitseja ja muffinsseja.

Useita sijainteja Manhattanilla, Brooklynissä ja Jersey Cityssä

 

Muita hyödyllisiä vegaanin New York -vinkkejä:

Ravintoloiden työntekijät ovat hyvin perillä siitä, mitä vegaaninen tarkoittaa.

McDonald’sin ranskalaiset sisältävät USA:ssa nautaa, eivätkä siis ole vegaanisia.

Soija/kaura/mantelimaito kahviin maksaa kahviloissa noin $1 verran ekstraa.

Ruokakaupoissa on hyvät valikoimat vegaanituotteita: jugurtteja, hedelmäsalaatteja, marjoja, juustoja, tofua ja leikkeleitä.

Jenkeissä on myynnissä monta Ben & Jerry’s jätskimakua, jotka eivät ole vielä rantautuneet Suomeen asti. Kannattaa maistaa ainakin Cookie Doughta, oh my miten kova!

Impossible-burgeri näkyy kaikkialla isosti ja on superherkullinen – suosittelen testaamaan!

New Yorkille tyypillisistä deli-kahviloista voi napata nopeaksi evääksi esim. tilauksesta valmistettavan smoothien, sushia, kesärullia, salaatteja ja proteiinikeksejä.

Monet lähes joka kadun kulmasta löytyvät ketjuravintolat, kuten Chipotle, Pret a Manger, Le Pain Quotidien ja Sweetgreen tarjoavat myös vegaanisia vaihtoehtoja.

Sokerihiirien kannattaa testata ainakin perusmarketeista löytyvät karkit: Sour Patch Kids, Twizzlers, Swedish Fish ja Dots.