Kauneus

Vegaaniset meikkisiveltimet + paras vinkki pesuun

vegaaniset meikkisiveltimet

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)

Vegaanisia meikkisiveltimiä löytyy kaupoista jo huima määrä, joten eläinperäisten materiaalien käyttö on tässäkin tapauksessa täysin turhaa. Eläinperäisen karvan eli “luonnonmateriaalin” alkuperää voi olla mahdotonta selvittää ja eläin on voinut kärsiä lyhyen elämänsä äärimmäisen kurjissa olosuhteissa. Kaikista turvallisinta ja eettisintä on siis käyttää synteettisiä suteja.

Suurin ero, jonka olen vuosien varrella vegaanisten ja epävegaanisten sivellinten välillä huomannut on se, että vegaaniset siveltimet kestävät todella paljon parempana eikä käyttämistäni vegaanisiveltimistä irtoa ollenkaan kuituja. Vegaaniset meikkisiveltimet on myös helpompi pitää puhtaana, sillä ne eivät ime meikkiä itseensä kuten eläinperäinen karva.

Kurkataan seuraavaksi omaan meikkisivellinkokoelmaani. Kaikkien näiden brändien koko sivellinvalikoima on täysin vegaaninen ♥︎

Ecotools vegaaniset meikkisiveltimet

Ecotools

Ympäristöystävälliset Ecotools-siveltimet ovat tyylikkäitä ja kestäviä. Ne valmistetaan bambusta ja ainakin osittain myös kierrätysmateriaaleista. Ecotoolsin puuterisivellin yli neljän vuoden takaa taitaa olla vanhin sivellin, jonka omistan. Se on säilynyt mielettömän hyvänä ja silkkisen pehmeänä päivittäisestä käytöstä huolimatta. Lisäksi käytän meikkipohjan tekemiseen Ecotoolsin pienempiä siveltimiä, joilla saa tummat silmänaluset ja muut epäkohdat tarkasti piilotettua. Ecotoolsin siveltimiin voi tutustua tarkemmin täältä.

Real Techniques vegaaniset meikkisiveltimet

Real Techniques

Real Techniquesilta löytyy ehdottomasti kauneimmat ja näyttävimmät siveltimet. Näitä näkyy useiden kauneusgurujen meikkivideoilla Youtubessa ja ne ovatkin saavuttaneet maineen laadukkaina ja ammattimaisina siveltiminä. Itselläni on käytössä contour-siveltimet sekä pienemmät siveltimet luomivärin levittämiseen. RT:n siveltimet ovat hieman kalliimpia, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia. Suuri valikoima Real Techniquesin siveltimiä löytyy täältä.

gosh ja wet'n wild vegaaniset meikkisiveltimet

Gosh & Wet’n Wild

Goshilta omistan kaksi sivellintä, joita käytän tarkempiin juttuihin, kuten punaisen huulipunan levittämiseen ja kulmakarvojen meikkaamiseen. Wet’n Wildilta löytyy puolestaan pienempäänkin budjettiin sopivia siveltimiä laidasta laitaan. Itse omistan Wet’n Wildin luomivärisiveltimet, jotka ovat hinta-laatu-suhteeltaan superhyvät ja todella pehmeät! Goshin siveltimiä löytyy ainakin Sokokselta ja Wet’n Wildin siveltimiä saa tilattua Ellokselta.

sivellinten pesu marseillesaippualla

Meikkisivellinten pesu Marseille-saippualla

Jotta meikkisiveltimet säilyisivät käytössä pitkään, täytyy ne puhdistaa säännöllisesti. Usean testailun jälkeen oon tullut siihen tulokseen, että meikkisivellinten pesussa Marseille-saippua on ihan ykkönen! Teen yleensä niin, että leikkaan isosta saippuasta pienemmän palan ja pyörittelen märkiä meikkisiveltimiä sitä vasten. Välissä huuhtelu ja tarpeen mukaan lisää saippuaa ja sitten taas uusi huuhtelu. Tällä kikalla siveltimistä irtoaa kaikki meikki ja niistä tulee ihanan pehmeitä. Kurkkaa lisää monikäyttöisestä marseillesaippuasta täältä.

sivellinten pesu marseillesaippualla

Mitkä on teidän lempparisiveltimet?

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa
  Sonja
  11/02/2019 at 17:42

  Tykkään itse Real Technicsin siveltimistä ehkä eniten 🙂

 • Vastaa
  Virpi
  11/02/2019 at 21:34

  Tämä postaus herätti tajuamaan, että siveltimissäkin käytetään todellakin eläinten karvoja. Tähän on hyvä kiinnittää huomiota kun valitsee muutenkin eläinkokeettomia meikkejä. Mahtavaa, että kirjoitit aiheesta!

 • Vastaa
  NelliL
  12/02/2019 at 09:05

  En juuri meikkaile niin ei löydy siveltimiäkään. Kierrätys on hyvä, itsellä ekologisuus painaa vaakakupissa eniten. Luonnonkuitua on muutakin kuin eläinkunnantuotteet, kuten juuri tuo bambu.

 • Vastaa
  Marianne / STAY FRESH
  12/02/2019 at 10:16

  Itselläni on Zoevan vegaaniset siveltimet ja muutama Lumenen! 🙂 Ja Marseille myös käytössä!

Jätä kommentti