Kauneus

Top 3 tuotteet hiusten kasvattamiseen

Puhdas+ biotiini

Löydän itseni aina uudelleen samasta tilanteesta – haluan pitkät hiukset! Helppo ja trendikäs longbob alkaa kyllästyttää ja vyötäröä tavoittelevat suortuvat houkuttaa. Koska itse en ole saanut niitä hyviä hiusgeenejä, täytyy ratkaisu kutrien kasvattamiseen etsiä muualta. Tässä suosikkituotteeni, joilla hiustenkasvatusprojektissa pääsee hyvin alkuun:

1. Biotiini

Ravintolisänä otettava biotiini eli B7-vitamiini tukee hiusten kasvua ja tekee niistä vahvemmat. Se on siis mainio ravintolisä meille suomalaisille, joilla hiukset eivät kovin usein ole paksut ja tuuheat omasta takaa. Pitkien hiusten kasvattamisessa biotiini onkin kokeilemisen arvoinen apuri. Biotiini ehkäisee myös hiustenlähtöä ja edistää lisäksi ihon, kynsien ja limakalvojen hyvinvointia.

Itselläni on käytössä vegaaninen Puhdas+ biotiini*, jota nappaan yhden kapselin joka aamu. Olen syönyt sitä nyt kahden kuukauden aikana yhden purkillisen verran. Hiukset ovat kasvaneet paljon tavallista nopeammin ja “vauvahiusta” puskee vähän joka kohdasta. Biotiinin vaikutuksen näkee hyvin myös kynsissä, jotka kasvavat nekin nopeammin ja vahvempina. 

Noughty to the rescue hiusnaamio

2. Korjaava hiusnaamio

Hiustenhoitotuotteilla on tietysti myös merkittävä vaikutus hiusten hyvinvointiin. Erityisesti korjaavat ja kosteuttavat tuotteet kannattaa ottaa käyttöön, jos haaveissa on pitkät ja terveet kutrit. Syväkosteuttava hoito kannattaa tehdä hiuksille ainakin kerran viikossa.

Löysin Sokokselta itselleni ennestään tuntemattoman, Noughty-nimisen hiustenhoitosarjan. Purkkien kyljessä koreili Vegan Societyn vegaanikukka, joten päätin ostaa testiin To the Rescue -hiusnaamion. Noughtyn tuotteet eivät ole täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta esimerkiksi tässä naamiossa 97 % on luonnollisia ainesosia. Käytän naamiota pari kertaa viikossa ja se tekee hiukset tosi pehmoisiksi. Tuote myös tuoksuu aivan ihanalta! Noughtyn shampoota ja hoitoainetta haluaisin myös testata kunhan saan käytettyä edelliset loppuun.

Joik hiusöljy

3. Kosteuttava hiusöljy

Hiusöljy on kolmas tehokas ase hiusten hyvinvoinnin kohentamiseen. Teen yleensä niin, että levitän illalla ennen nukkumaan menoa hiusöljyä kaikkialle hiuksiin ja pesen aamulla pois. Myös muutama tippa pesun jälkeen latvoihin hierottuna tekee jo ihmeitä! Käyttämästäni Joik Deeply Moisturizing Oilmask -hiusöljystä löytyy täydellinen kombo kookosöljyä, takiaisöljyä, jojobaöljyä, avokadoöljyä, oliiviöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä, jotka ravitsevat hiuspohjaa ja kosteuttavat kuivia latvoja.

Monille varmasti vielä tuntematon, takiaiskasvista puristettu takiaisöljy on erityisen tehokas hiusten kasvun edistäjä. Takiaisöljy sisältää huiman määrän mineraaleja ja vitamiineja, jotka auttavat hiuksia kasvamaan vahvempina. Takiaisöljy vähentää myös hiusten lähtöä ja kosteuttaa kutisevaa hiuspohjaa.

*mainoslinkki

Saatat pitää myös näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa
  Nella / Neiti Minttukihara
  27/02/2019 at 15:00

  Hei mistä toi sun luonnonharjaksinen hiusharja on ja saako noita tosiaan myös tehtynä muusta kuin eläinten karvoista? Mua kiinnostaisi myös hankkia tuollainen, mutta tuntuu että kaikki luonnonharjaksiset on tehty villisiasta tai jostain muusta eläimestä :/

  • Vastaa
   Minna
   28/02/2019 at 23:24

   Se on Ecotoolsin ja tykkään kyllä tosi paljon! 🙂 Ne harjakset on mun käsittääkseni ihan muovia, mutta varsi bambua 🙂

Jätä kommentti