Lupailinkin jo aiemmin, että jouluista reseptiä on tulossa tällä viikolla. Tässä olisi siis ohje suussa sulaviin kirsikkatryffeleihin, jotka sopivat täydellisesti joulun alla herkuteltaviksi ja vaikka lahjaksi pukinkonttiin. Löysin Kotiliesi Leivonta -lehdestä tryffeleiden alkuperäisen reseptin, jonka veganisoin paria ainesosaa muuttamalla. Kurkkaa resepti myös jouluiseen rocky roadiin, keksitaikinatryffeleihin sekä valkosuklaafudgeen, jotka toimivat myös makeana lahjana tai tuliaisena näin joulun alla.
Kirsikkatryffeleiden maku on tumma ja täyteläinen, mutta ihanan marjainen. Kirsikka ei maistu liikaa läpi ja vadelma tuo kivaa kirpeyttä! Kirsikkatryffelit valmistuu todella helposti, joten suuren suuria leivontataitoja ei näiden herkkujen loihtimiseen vaadita. Rohkeasti siis kokeilemaan!
Vegaaniset kirsikkatryffelit
300 g maidotonta tummaa suklaata
1/2 dl Alpro soijavispiä
1/2 dl kirsikkahilloa
4 rkl pakastekuivattua vadelmaa
4 rkl sokeria
1. Rouhi suklaa pieneksi muruksi.
2. Kiehauta kattilassa soijavispi ja kirsikkahillo.
3. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
4. Laita tryffelimassa jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.
5. Jauha pakastekuivattu vadelma ja sokeri hienommaksi morttelissa tai tehosekoittimessa.
6. Pyöritä tryffelimassasta palloja ja dippaa ne vadelma-sokeriin. Tryffelimassa sulaa käsissä nopeasti, joten pyörittelyssä kannattaa olla nopea!
7. Säilytä valmiit kirsikkatryffelit jääkaapissa.
1 kommentti
Riikka
06/12/2018 at 13:42Oi että miten näyttää hyvälle! Ohjekin kuulostaa helpohkolle. Täytyy varmaan pistää jouluna testiin 😍