Ruoka

Beyond Meat -burgeri – miltä se maistui?

beyond meat kokemuksia, vegaani burgeri bun2bun

Tällä viikolla vegaaneja hemmoteltiin mahtavilla burgeriuutisilla: Bun 2 Bun -hampurilaisketju muuttui 100 % vegaaniseksi ottaen samalla valikoimiinsa rapakon takaa Suomeen rantautuneen Beyond Meat -pihvin, Social Burger Joint paljasti, että purilaisia saa nyt Moving Mountains -pihvillä ja vielä Hesburgerkin ilmoitti investoineensa miljoonia uusien kasviproteiinituotteiden kehittelyyn. Nämä uutukaiset, Beyond Meat ja Moving Mountains pihvit ovat täysin vegaanisia, mutta muistuttavat yllättävän paljon lihaa. Pitihän näitä päästä testaamaan, eli eikun tilausta tulille Woltista!

Itse en ole koskaan ollut mikään lihan maun ystävä, mutta siitä huolimatta on ihan mahtavaa, että tällaisia tuotteita kehitellään. Monesti ihmetystä aiheuttaa, että miksi ihmeessä vegaani haluaa syödä lihaa “imitoivia asioita”. No, yksinkertaisesti siksi, että useat valitsevat veganismin eettisistä syistä tai ympäristösyistä – ei siksi, että liha olisi pahaa. Jos kaksi asiaa maistuu samalta, mutta toinen niistä ei tuota kärsimystä eikä tuhoa planeettaamme, niin miksi sitten ei valitsisi sitä?

Beyond Meat -kokemus hämmentää – tältäkö liha maistuu?

No mutta, sitten itse asiaan eli Bun 2 Bunin vegaaniseen BBQ & Cheddar -purilaiseen ja ensimmäiseen Beyond Meat -kokemukseen. Hampparin välistä löytyy Beyond Meat -pihvi, cheddar-kastike, aiolia ja pakolliset rehut. Ensipuraisu on outo ja hämmentävä: syönkö lihaa? Rasvasta tirisevä pihvi on sisältä punertava ja sen koostumus todella lihaisa. Suuhun jää maku, jonka viime kerrasta on 14 vuotta. En pysty syömään pihviä pelkiltään, mutta hampurilaisen välissä se maistuu hyvältä, joskin oudolta. Poikaystävä saa silti syödä loput.

beyond meat kokemuksia, vegaani burgeri bun 2 bunOmaan makuuni Beyond Meat on ihan kuin lihaa, vähän siinä rajoilla tykkäänkö vai en. Sekaanipoikaystävän mielestä Bun 2 Bunin BBQ & Cheddar on tähän mennessä ylivoimaisesti paras ja “lihaisin” vegaaniburgeri niin maultaan kuin koostumukseltaan. Myös Classic American Dineristä löytyy hampurilainen Beyond Meat -pihvillä. Annoin vielä mahdollisuuden tälle tulokkaalle, mutta kävi sama juttu kuin Bun 2 Bunin kanssa – loppu alkoi tökkimään lihaisuuden takia. Ehkä vaatii vielä totuttelua?

Vegaaniryhmissä burgerit ovat saaneet ylistystä osakseen ja uskon näiden uppoavan myös kokeilunhaluisille sekasyöjille. Hienoa, että tulee kestäviä vaihtoehtoja liharuokien tilalle, mutta itselleni kuitenkin vielä vähän liikaa 😀  Lihafaneille maistuu varmasti!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti