Leivonta

Appelsiinijuustokakku joulupöytään

appelsiinijuustokakku, vegaaninen

Appelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten miksipä ei hyödyntää niiden makeutta ja raikkautta myös joululeivonnassa. Appelsiinijuustokakku sopii hyvin joulupöydän makeaksi herkuksi, sillä pohjassa maistuvat myös jouluiset piparit. Kakun voi valmistaa jo hyvissä ajoin edellisenä iltana, joten juhlapäivänä ehtii keskittyä kahvipöydän ympärille kerääntyneiden läheisten kanssa nautiskeluun.

Käytin appelsiinijuustokakun hyydytykseen Dr. Oetkerin Vegegeliä, joka on mielestäni kaikista kätevin kasvipohjainen vaihtoehto liivatteelle. Vegegel tulee helpoissa annospusseissa, mutta toimiakseen se täytyy kuumentaa nesteen kanssa. Tärkeintä onnistumisen kannalta on, että seosta ei saa keittää. Vegegel hyydyttää juustokakun leikattavan kiinteäksi, mutta ihanan kuohkeaksi!

Vegaaninen appelsiinijuustokakku

Tästä ohjeesta tulee sopiva kakku 18 cm vuokaan, tee isompaan vuokaan 1,5-2-kertainen annos.

100 g pipareita
40 g margariinia

2,5 dl Alpro soijavispiä
300 g kauratuorejuustoa (Esim Oatly PåMackan tai Yosa)
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 appelsiinin raastettu kuori
2 pss Vegegeliä
1,5 dl appelsiinimarmeladia
Ripaus sokeria

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sulata margariini ja murskaa piparit hienoksi muruksi.
2. Sekoita margariini piparimurun joukkoon ja painele seos vuokaan. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.
3. Vaahdota soijavispi valmiiksi sähkövatkaimella isossa kulhossa.
4. Mittaa kattilaan kauratuorejuusto, appelsiinimehu ja Vegegel. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen niin pitkään, että se alkaa höyrytä. Pari pulpahdusta ei haittaa, mutta seos ei saa kiehua!
5. Nosta kattila pois levyltä ja yhdistä seos soijavispin sekaan.
6. Lisää vielä appelsiinin kuori ja marmeladi ja sekoita tasaiseksi vatkaimella. Lisää tarvittaessa hieman sokeria ekstramakeutta tuomaan.
7. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten vaikka yön yli.
8. Koristele valmis kakku tuoreella appelsiinilla ja pipareilla.

appelsiinijuustokakku, vegaaninen

Saatat pitää myös näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Anna O.
    10/01/2019 at 12:26

    Oi, nyt löysin sun blogin. Kivalta näyttää! Ja tää kakku lähtee testiin ❤

    • Vastaa
      Minna
      11/01/2019 at 14:46

      Oi ihana kuulla ja tervetuloa seurailemaan ❤️

Jätä kommentti