Trendit

Vegaani in & out #2

in and out

Ensimmäinen vegaani in & out -postaus saa nyt jatkoa kakkososan muodossa! Mietitään siis taas ajankohtaisia aiheita ja tuotteita, jotka ansaitsevat ison peukutuksen sekä niitä, joista voitaisiin jo luopua. Nämä ovat siis omia mielipiteitäni, joten voit olla toki eri mieltäkin. Mikä veganismissa on mielestäni tällä hetkellä trendikästä ja mitkä asiat puolestaan voisivat jäädä jo unholaan?

covergirl leaping bunny

Covergirl + Leaping Bunny

Rapakon takaa kuului eilen ihan mahtavia uutisia! Suosittu amerikkalainen kosmetiikkabrändi Covergirl nimittäin ilmoitti, että eläinkokeet ovat heidän osaltaan historiaa ja brändi on saanut Leaping Bunny -sertifikaatin. Leaping Bunny on kenties luotetuin sertifikaatti, sillä sen saaminen vaatii ulkoista auditointia. Käytännössä siis eläinkokeettomuus ei perustu pelkästään yrityksen omaan sanaan, vaan sille saadaan vahvistus myös ulkopuolelta. Covergirl on nyt maailman suurin Leaping Bunny -sertifioitu brändi – toivottavasti muut seuraavat perässä! Jään innolla odottamaan, julkaisevatko jenkkien vegaanibloggarit tai Covergirl itse vielä listauksia tuotteista, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. (Kuva: Covergirl)

pinatex ananasnahka

Piñatex eli ananasnahka

Ananaksesta on mahdollista valmistaa nahkaa, joka taipuu materiaaliksi niin vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin kuin muihinkin asusteisiin. Tämä eettinen ja ekologinen vaihtoehto nahalle on nimeltään Piñatex, jota valmistetaan ananastuotannon sivutuotteena ananaksen lehdistä. Ananasnahka näyttää omaan silmään todella kauniilta ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni siitä tehtyä asustetta. Esimerkiksi Boss on jo tuonut markkinoille vegaanisen miesten kenkämalliston, jonka materiaalina on käytetty Piñatexiä. Tällaisia innovaatioita lisää kiitos! (Kuva: Dezeen)

jakkihedelmä

Jakkihedelmä

Hmmm… hedelmää vai lihaa? Jakkihedelmä on todellakin ihmeellinen uusi tuttavuus. Se on hedelmä, jonka koostumus on todella lihamainen ja mureneva. Jakkihedelmän maku on mieto, joten mahdollisuudet sen maustamisessa ovat erinomaiset. Kauppojen hyllylle onkin tullut uusia Upton’s Naturalsin jakkihedelmätuotteita, joiden avulla tähän hedelmään on helppo tutustua. Jakkihedelmää käytetään ruuanlaitossa siis lihan tapaan – ihan mahtava lisä soijan, seitanin, papujen ja nyhtökauran kaveriksi! (Kuva: Upton’s Naturals)


vegaanipaidat

Veganismia huutavat T-paidat

Tästä ollaan vegaanien kesken varmasti montaa mieltä, mut itseäni eivät tällaiset vegaanisuutta liian äänekkäästi julistavat paidat nappaa ollenkaan. Saatan joskus kokea jopa myötähäpeää jonkun esittellessä uusinta statement-hankintaansa. Tämä voi johtua tietysti siitäkin, ettei tyyliini muutenkaan kuulu isoilla printeillä varustetut t-paidat.  Tiedän kuitenkin, että monia sekasyöjiä tällaiset paidat vain huvittaa ja toivottu reaktio saattaakin olla päin vastainen: “tuollaiseen joukkoon en kyllä edes haluaisi kuulua!”. Eri asia on hyvällä maualla (ja pienellä printillä) toteutetut  vegaanipaidat, mutta niissäkin raja on toisinaan aika häilyvä. Jonkun I ♥ tofu -paidan voisin kyllä mieluusti pukea! 😀

vuusto on vegaanijuusto

Oudot nimet vegaanituotteille

Ja maailman ärsyttävimmän sanan palkinto menee… Vuustolle! Tämä olkoon ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuo sana blogissani mainitaan. Voidaanko puhua tästä lähtien ihan vaan juustosta, koska sitä se vegaaninen versiokin on? Näiden outojen nimien käyttäminen on todella yleistä vegaanien keskuudessa ja mielestäni se ajaa sekasyöjiä vielä kauemmaksi vegaanituotteiden testaamisesta, koska pelkät sanatkin ovat kaukana normaalista, tutusta ja turvallisesta. Miksi tarvitaan sanat vakki ja vugetti, kun voidaan puhua ihan vaan nakeista ja nugeteista?

Oletteko samoilla linjoilla vai ihan eri mieltä?

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti