Muoti

Dr. Marten’s – luottokengät säällä kuin säällä

dr. martens vegan

Olin pohtinut Dr. Marten’s maihareiden ostamista jo pitkään, joten olin superinnoissani Footwayn lähettäessä minulle parin näitä upeita klassikkokenkiä. Dr Marten’sit valmistetaan usein nahasta, mutta kenkiä on saatavilla myös vegaanisena useassa eri mallissa! Oma valintani oli ajaton Dr. Marten’s Vegan 1460 mustana. Ulkonäöltään nahkaiset ja vegaaniset kengät eivät poikkea toisistaan muuten, kuin että kantaosan merkki on vegaanisissa malleissa kokonaan vaaleankeltainen.

dr. marten's veganMaiharit pitävät vettä ja paksu kumipohja auttaa pitämään jalat lämpimämpänä lumessakin tarpoessa. Varpaat pysyvät kuivina, vaikka tepastelisi vahingossa vesilammikon päältä tai tassuttelisi kotiin kaatosateessa. Nämä ovat loistavat kengät myös esimerkiksi festareille ja muihin kesärientoihin! Tähän mennessä olen pitänyt näitä farkkujen, legginssien, mekkojen ja jopa urheilutrikoiden kanssa. Voisi siis sanoa, että Dr. Marten’sit sopivat kaikkiin asuihin vuodenajasta riippumatta!

Luin ennen tilausta useita arvioita näistä maihareista ja monissa tuntui toistuvan se, että kengät täytyy “ajaa sisään”. Materiaali on tosiaan aluksi hieman kovaa, joten hiertymiltä en voinut itsekään välttyä. Etenkin kantapäät oli alkuun kovilla ja parin käyttökerran jälkeen olin melkein valmis heittämään hanskat tiskiin. Jatkoin kuitenkin sisukkaasti käyttöä rakkolaastareiden voimalla ja muutaman viikon jälkeen pärjäsinkin jo ilman. Nyt omat Dr. Marten’sit tuntuvat niin mukavilta, ettei muita kenkiä tekisi mieli edes enää käyttää!

Kooksi valitsin 38, jota käytän muissakin kengissä. Malli on kuitenkin melko napakka, joten jos kengissä haluaa talvella käyttää paksumpaa sukkaa, kannattaa valita yhtä kokoa isompi kuin tavallisesti. Dr. Marten’sit ovat kestävinä kenkinä hieman hinnakkaat, mutta Footwayltä niitä löytyy kaikista edullisimmin (normihintaan 159 €).

dr. marten's veganDr. Marten’sit tuntuvat todella laadukkailta ja kestäviltä, joten vaikka tekonahka ei materiaalina olekaan kaikista ekologisin, tulevat nämä olemaan käytössä hyvin pitkäikäiset. Liimaamisen sijaan kengät on kiinnitetty kuumentamalla ja ompelemalla, jolloin ne pysyvät varmasti kasassa kovassakin käytössä. Klassinen malli (jo vuodesta  1960!) ei mene pois muodista, joten kyllästymisen vaaraakaan tuskin on. Vegaanisia kenkiä ei tule vastaan ihan joka kaupassa, joten tämä klassikko on kyllä erinomainen vaihtoehto jo pelkästään monikäyttöisyytensä puolesta.

*Maiharit saatu yhteistyössä Footwayn kanssa

Saatat pitää myös näistä

5 Kommenttia

 • Vastaa
  Mira / Blinger Shimmer -blogi
  13/11/2018 at 21:34

  Todella hyvännäköiset kengät! 🙂

 • Vastaa
  NelliL
  14/11/2018 at 06:10

  Aivan mahtavaa kun maiharit ovat tulleet uudelleen kuvioihin. Itsellä on pitkävartiset maiharit 🙂

 • Vastaa
  Minna M
  14/11/2018 at 13:47

  Olen haaveillut maihareista. Juurikin näistä Dr. Marten’seista, joita en nuorena saanut. Ehkä nyt voisin ne itselleni ostaa.

 • Vastaa
  Salla
  04/03/2021 at 18:27

  Onko ollu kesällä kuumat? 🙂

  • Vastaa
   Minna
   17/03/2021 at 09:16

   Nyt en kyllä äkkiseltään muista, kun ei oo hirveen montaa kertaa tullu kesällä käytettyä. Mutta ei varmasti ne kaikista mukavimmat ainakaan helteellä, mut esim. sadepäivinä kätevät! 😊

Jätä kommentti