Ruoka

Kukkakaaliwingsit ja vegaanin blue cheese -dippi

kukkakaaliwingsit, vegaani

Keittiössämme valmistui ensimmäistä kertaa herkulliset vegaaniset kukkakaaliwingsit eli eläinystävälliset versiot kanansiivistä. Olin lykännyt kukkakaaliwingsien tekemistä vaikka kuinka kauan, koska ajattelin sen olevan jotenkin vaivalloista. Mutta ihan turhaan, nehän syntyivät ihan käden käänteessä! Wingsit ovat sopivan tulisia ja kunnon taikinakuoren alla odottaa pehmeä maku, jota ei heti tunnistaisi kukkakaaliksi. Täydellistä syötävää viikonlopuksi!

Poppamies blue cheese -dippi

Kukkakaaliwingsien kanssa piti tietenkin saada sinihomejuustodippiä, jota onneksi löytyy vegaanisena Poppamieheltä. Ehdottomasti paras pohja mille tahansa dipille on Yosan kaurafraiche.

Kukkakaaliwingsit (vegaaninen)

1 kukkakaali
2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
4 rkl öljyä
4 rkl srirachaa

1. Sekoita vehnäjauhot, vesi, suola, paprikajauhe ja 2 rkl öljyä kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
2. Huuhtele kukkakaali ja irrota siitä isohkoja, saman kokoisia nuppuja.
3. Pyörittele nuput taikinassa pienissä erissä ja nosta leivinpaperin päälle.
4. Paista kukkakaaliwingsejä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Sekoita keskenään sriracha ja 2 rkl öljyä ja sivele kastike kukkakaaliwingsien pintaan. Paista vielä 5-10 minuuttia.
6. Tarjoile kukkakaaliwinsit lämpimänä blue cheese -dipin ja tuoreiden vihannestikkujen kanssa.

Kukkakaaliwingsit vegaani
Kukkakaaliwingsit vegaani

Helppoja herkkuja viikonloppuun ovat myös vegaanin pasta carbonara sekä burgerit soijarouhepihveillä – kurkkaa myös nämä!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti