Tein sitruunapastaa ensimmäistä kertaa, mutta en varmasti viimeistä. Tämä sitruunapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan maukas ja valmistuukin todella nopeasti. Kirpeä sitruuna piristää kivasti täyteläistä pastaa, jossa ei ole parmesania säästelty. Jos siis tykkäät sitruunasta, tykkäät myös tästä pastasta, jossa se todellakin maistuu!
Vegaaninen sitruunapasta neljälle
400 g pastaa
80 g vegaanista parmesania (esim. Violife)
Yhden sitruunan kuori + puolikkaan sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
Loraus oliiviöljyä
Ripaus mustapippuria
Suolaa maun mukaan
Nippu tuoretta basilikaa
1. Keitä pasta ohjeen mukaan kattilassa ja valuta ylimääräinen vesi pois.
2. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää joukkoon oliiviöljy, raastettu parmesan, pilkottu valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu sekä mausteet.
3. Lämmitä pastaa miedolla lämmöllä, kunnes parmesan on sulanut. Lisää pastan joukkoon vielä hienonnettua basilikaa ennen tarjoilua.
4 Kommenttia
Eeva
02/09/2018 at 09:33Ihana resepti! Täytyy kokeilla, tarpeeksi helppokin mulle. 😀
Minna
03/09/2018 at 12:22Tämä on kyllä niin simppeli, että todennäköisyys onnistua on suuri! 😉 Toivottavasti maistuu 🙂
Kirsi
18/09/2018 at 10:48Ah, kiitos vinkistä! Tämä menee ehdottomasti helppojen arkiruokien kokeilulistalle – niitä tarvitaan aina 🙂
Minna
18/09/2018 at 11:11Mahtavaa, tämä on kyllä nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan :)♥