Kauneus

Vegaani hajuvesiostoksilla – mistä löytyy täydellinen tuoksu?

Vegaanisen, hyväntuoksuisen hajuveden löytäminen on ollut itselleni haastavaa, sillä olen hajuvesien suhteen hyvin valikoivaa sorttia. Kosmetiikkaosastojen hyllyt notkuvat toinen toistaan huumaavampia uutuustuoksuja ja klassikoita, mutta vegaaneille vaihtoehdot ovat vähissä. Mistä tietää, onko tuoksu vegaaninen ja mistä kannattaisi lähteä etsimään?

Mikä tekee hajuvedestä epävegaanisen?

1. Se sisältää eläinperäisiä ainesosia (esim. ambra, hauste, myski tai sivetti saattaa olla eläimestä)
2. Se on testattu eläinkokein

Vaikka Suomessa myytävä kosmetiikka onkin EU:n lainsäädännön toimesta eläinkokeetonta, se ei tarkoita, etteikö tuotteita silti testattaisi eläinkokein. Esimerkiksi kaikki Kiinassa myytävä tuontikosmetiikka on testattu eläinkokein Kiinan valtion määräysten mukaisesti. Tämän vuoksi Kiinassa tuoksuja myyvät luksusmerkit, kuten esimerkiksi Chanel, Givenchy, Boss ja kumppanit eivät siis ole eläinkokeettomia.

Tietääkseni ainoa eläinkokeeton, tunnettu luksusbrändi on Stella McCartney. Stella on itsekin vegaani, joten luonnollisesti myös brändin tuotteet noudattavat eettisiä periaatteita, eikä kosmetiikkaa tämän vuoksi myydä esimerkiksi Kiinassa. Stella McCartneyn hajuvedet eivät myöskään sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Kesän alussa entiset hajuvesivarastoni alkoivat uhkaavasti hupenemaan, joten oli aika hankkia uusi, vegaaninen tuoksu. Pitkän harkinnan ja tuoksuttelun jälkeen päädyinkin Stella McCartneyn POP -hajuveteen, jonka tuoksusta löytyy muun muassa tuberosaa, santelipuuta, vihreää mandariinia ja myskiä (synteettistä). Tuoksu on todella kevyt ja raikas, mutta samalla aavistuksen makea. Tykkään tuoksusta todella paljon ja se onkin ollut ahkerassa käytössä jo koko kesän.

Vegaanisia tuoksuja löytyy toki myös muilta brändeiltä, kuten vaikka The Body Shopilta. Itse en niinkään välitä tällaisista hyvin pelkistetyistä tuoksuista, mutta vaihtoehtoja kuitenkin löytyy myös esimerkiksi pelkästä vaniljasta tai kookoksesta pitäville. Muita tutustumisen arvoisia brändejä ovat esimerkiksi Kickissä myytävä 100 Bon* sekä Lush.

Ostin oman Stella-tuoksuni Sokokselta, mutta äsken verkkokauppaa vilkaistessani huomasin, ettei sitä enää löytynytkään. Kicksin valikoimista löytyy kuitenkin useampi Stella McCartneyn tuoksu*, joista valita mieleisensä!

Saatat pitää myös näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa
  Mira / Blinger shimmer -blogi
  28/08/2018 at 09:15

  Mä en voi käsittää tuota Kiinan politiikkaa eläinkokeista, koska jos olen oikein käsittänyt niin luotettavampi tuloksia saa nykyään aivan muilla konsteilla aikaiseksi! :/

 • Vastaa
  Minna
  28/08/2018 at 09:17

  Se on kyllä ihan käsittämätöntä ja hullua hommaa 🙁 Toivotaan, että siihen on tulossa muutosta pian!

 • Vastaa
  Marjaana Soini
  28/08/2018 at 10:10

  Kuulostaa hyvältä tuo vegaaninen hajuvesi. 🙂 Itse ei ole tullut kiinnitettyä huomiota hajuvesien eettisyyteen, mutta kyllä joskus aina mietin luonnonkosmetiikkaa. Keväällä kävin yhdessä blogitapaamisessa ja vierailtiin Lushilla. Se oli positiivinen kokemus! 🙂 Mulla on nyt käytössä yks Lushin suihkusaippua ja oon tykännyt siitä! 🙂

 • Vastaa
  DiaryOfShopaholic
  29/08/2018 at 08:48

  Onpa kaunis pullo! 🙂 Mulle ei ole tullut mieleenkään, että hajuvedetkin voivat sisältää eläinperäisiä tuotteita, mutta joo tottakai voi nyt kun järjellä ajattelee. Hienoa, että löytyy kuitenkin myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja. Kiinan politiikasta en edes aloita, saisivat tulla tälle vuosituhannelle..

 • Vastaa
  Minna
  29/08/2018 at 09:14

  Joo sitä ei ehkä heti arvaisi, mitä kaikkea kosmetiikkateollisuus tuotteissa käyttääkään. Luonnonkosmetiikka on yleensä kyllä huomattavasti parempi sekä eettisesti että ympäristöä ajatellen 🙂 Oi että, Lushilla on niin paljon ihania tuotteita! Niiden suihkugeelit tuoksuu kyllä superhyvältä 🙂

 • Vastaa
  Minna
  29/08/2018 at 09:17

  Mäkin tykkään, tarpeeksi yksinkertainen mutta silti tyttömäinen 🙂 Jep ja ne ainesosat kerätään eläimistä vieläpä hyvin raa’alla tavalla, esim majavia pyydystetään hukuttamisansoilla jne 🙁 Kiina on kyllä yksi murheenkryyni, huoh!

Jätä kommentti