Kauneus

Kuinka suojata iho haitallisilta ilmansaasteilta?

Viime aikoina useat kosmetiikkavalmistajat ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota haitallisten ilmansaasteiden vaikutukseen ihon hyvinvoinnissa. Markkinoille onkin ilmaantunut yksi toisensa perään “Anti-Pollution” -teksti kyljessään komeilevia purnukoita, jotka lupaavat suojella ihoamme näiltä saasteilta.

Suomessa ilmansaasteet eivät onneksi (vielä) ole yhtä vakava ongelma kuin esimerkiksi Kiinassa ja Japanissa, mutta ajoittain Helsingissä ja muissa isommissa kaupungeissa suositusrajat ylittyvät haitalliselle asteelle. Siksi onkin tärkeää pitää ihosta hyvää huolta ja suojata se oikeanlaisilla tuotteilla.

Yksinkertaistettuna ilmansaasteiden pienet hiukkaset kerääntyvät iholle ja tunkeutuvat sen alle aiheuttaen muun muassa tällaisia haittoja:

 • Ihon ennenaikainen vanheneminen
 • Kuivuus ja rappeutuminen
 • Pigmenttiläiskät
 • Punoitus
 • Akne/ruusufinni

Näin Helsingin keskustassa asuvana voin todeta, että ihoni todellakin kaipaa tällä hetkellä selvästi enemmän suojaa verrattuna siihen, kun asuin pienemmässä kaupungissa lähellä luontoa. Etenkin nyt, kun ei ole satanut kunnolla pitkiin aikoihin, on katupölyn määrä aivan järkyttävä!

Laveralta on tullut uusi Anti-Pollution -tuotesarja, jonka tuotteita sain testiin Hyvinvoinnin Tavaratalosta*. Anti-Pollution sarjan tarkoituksena on suojata ihoa juuri näiltä ympäristöstä tulevilta haitoilta, kuten liikenteen ja teollisuuden päästöiltä, katupölyltä ja tupakansavulta.

Sain tuotesarjasta testiin Anti-Pollution Hydro Effect puhdistusvoiteen, Anti-Pollution Detox Effect naamion sekä Anti-Pollution Hydro Effect päivävoiteen. Laveran tuotteet ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa eikä niissä käytetä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita. Anti-Pollution tuotteissa on miedon hedelmäinen, ihastuttava tuoksu!

Hydro Effect puhdistusvoide

Anti-Pollution Puhdistusvoide* sisältää luomulaatuista algae-levää, antioksidantteja ja oliiviöljyä, jotka suojaavat ja kosteuttavat ihoa. Aamuisin käytettynä puhdistusvoide toimii ihanasti ja jättää ihon puhtaaksi ja pehmoiseksi. Iholle ei myöskään jää sellaista inhottavaa kiristävää tunnetta, sillä voide kosteuttaa samalla. Vedenkestävään meikkivoiteeseen ei tämän tuotteen teho harmi kyllä riitä, vaikka putsaisi kahteen kertaan. Meikinpoistoon käytänkin sen sijaan tätä Laveran suosikkituotetta*.

Detox Effect naamio

Myös Anti-Pollution naamio* sisältää algae-levää ja on näistä kolmesta tuotteesta ehdoton suosikkini! Mineraalisavi puhdistaa ihon niin tehokkaasti, että kasvot näyttävät naamion jälkeen oikeasti kuulailta ja raikkailta. Tehon oikein tuntee pienenä poltteluna naamion vaikuttaessa. Lisäksi naamio neutralisoi iholta vapaita radikaaleja, jolloin ne eivät pääse tunkeutumaan ihon alle sitä kuivattamaan ja vanhentamaan.

Hydro Effect päivävoide

Syksyn tehdessä tuloaan ja ilmojen viilentyessä täytyy ottaa taas päivävoide säännölliseen käyttöön. Muutaman kerran testailujen perusteella Laveran Anti-Pollution päivävoide* vaikuttaa ihan loistavalta tuotteelta. Tuntuu, että luonnonkosmetiikasta on aika vaikea löytää hyvää päivävoidetta, sillä useat niistä eivät imeydy kunnolla, jolloin meikkaaminen etenkin kiireisinä aamuina on ihan yhtä taistelua. Tämän tuotteen kanssa ei ole sitä ongelmaa lainkaan, sillä meikki sulautuu voiteen päälle täydellisesti. Voide suojaa ihoa tehokkaasti ilmansaasteilta ja muilta haitallisilta partikkeleilta.

Oletteko tulleet ajatelleeksi ilmansaasteiden vaikutusta ihon hyvinvointiin?

Saatat pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa
  Melissa L
  05/08/2018 at 12:28

  Onko nämä luonnontuotteita? On itsestään selvää, että ilmansaasteet vaikuttaa meidän ihoon kuten ne vaikuttaa vaatteiden kuituihin.

 • Vastaa
  Jasu♥
  05/08/2018 at 22:53

  Ihanasti kuvitettu tämä postaus!💙

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 • Vastaa
  Minna
  10/08/2018 at 11:02

  Kyllä ovat ihan täysin luonnonkosmetiikkaa 🙂 Vaatteiden kuituihin en olekaan tarkemmin perehtynyt, mutta varmasti vaikutus on suuri oli kyse mistä tahansa materiaalista, saati sitten ihosta!

 • Vastaa
  Minna
  10/08/2018 at 11:02

  Voi kiitos paljon! 🙂

Jätä kommentti