Kauneus Matkustus

Kroatian kosmetiikkaostokset: saako halvalla hyvää?

Kävimme Montenegron reissulla roadtripillä Kroatian puolella, sillä Dubrovnik sijaitsi kohtuullisen ajomatkan päässä kotikylästämme. Montenegrosta en löytänyt juurikaan mitään ostettavaa, mutta Kroatian puolella taisin kiljahtaa onnesta, kun näin auton ikkunasta DM:n vilahtavan ohi!
DM on siis saksalainen kosmetiikkamarketti, joka myy kauneudenhoitotuotteiden lisäksi myös esimerkiksi luomuruokaa ja erikoistuotteita. Samassa Sub City -kauppakeskuksessa sijaitsi myös saksalainen Müller, jossa on myös aivan valtava luonnonkosmetiikkaosasto. Voitte siis varmasti jo arvata, että jotain lähti tuolta ostosreissulta mukaan. Parasta noissa saksalaisissa kosmetiikkakaupoissa näin suomalaisen näkökulmasta on edullisuus, mutta kohtaavatko halpa hinta ja laadukkuus toisensa?

Langhaarmädchen hiusnaamio ja lämpösuoja by Mona & Julia

Nämä vaaleanpunaiset, kukalliset pakkaukset kiinnittivät heti huomioni DM:ssä ja ostinkin sarjasta hiustenhoitoon tarkoitetun naamion sekä suihkutettavan lämpösuojan, joka minulta oli päässyt sopivasti reissussa loppumaan. Hiusnaamio oli tosi hoitava ja teki auringon polttamista ja suolaveden kuivattamista kutreista huomattavasti pehmeämmät. Myös lämpösuoja toimii ja tuoksuu ihan huumaavan hyvältä! Luonnonkosmetiikkaa nämä kyseiset hiustenhoitotuotteet eivät kylläkään ole, mutta vegaanisia totta kai. Hintaa hiusnaamiolla oli noin 2 euroa ja lämpösuojalla 4 euroa.

Bielenda vesimelonikuorinta ja Alkmene laventelishampoo

Sekä Bielenda että Alkmene olivat itselleni täysin uusia kosmetiikkamerkkejä. Vesimelonikuorinta tuoksui niin herkulliselta, että se oli pakko ostaa testiin. Kuorivina ainesosina tuotteessa ovat sokeri ja kookospähkinä. Alkmenen laventelishampoon ostin testiin, sillä en ole vieläkään löytänyt kunnolla toimivaa luonnonkosmetiikan shampoota. Tuote puhdisti kyllä hiukset, mutta mitään unelmasileää ja kiiltävää lopputulosta ei ollut odotettavissa tämänkään shampoon kohdalla. Etsintä siis vielä jatkukoon. Kuorinta maksoi 4 euroa ja shampoo 5 euroa.

Terra Naturin ja Bielendan kasvonaamiot

Kasvonaamioita tulee käytettyä viikoittain, joten nappasin Mülleristä muutaman tuotteen kokeiluun. Terra Naturin tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja Bielendan perinteistä. Erityisesti tykkäsin Terra Naturin savinaamiosta, joka puhdisti ihoa tehokkaasti, mutta hellästi. Sen sijaan Bielendan Carbo Detox peel-off ei toiminut yhtään. Naamio lähti pois ihan helposti eikä siihen tarttunut ihosta yhtään mitään, suuri pettymys siis.

Kultanaamion luulin myös olevan peel-off (vaikka ei siinä kyllä edes lukenut, hups!), mutta se toimi kuitenkin toista naamiota paremmin. Iholle jäi naamiosta ihan pientä kultahippua, joten ainakin se sai kasvot säihkymään, vaikka ei mitään kunnon detoxia olisi tehnytkään! Hintaa naamioilla oli noin 0,80-2,50 euroa kappaleelta.

Alverde macadamia-karitevoi ja Makeup Revolution matte liquid lipstick

Pikkupurnukka superkosteuttavaa macadamia-karitevoita löytyi DM:stä ja Revolutionin mattahuulilakka Mülleristä. Huulilakassa oli yllättävän pysyvä lopputulos ja juuri tuon sävyinen, tarpeeksi arkinen puna puuttui vielä kokoelmastani. Hintaa karitevoilla oli 1,50 euroa ja huulilakalla 4 euroa.

Alverde Beauty & Fruity misellivesi ja kuorinta-aine

Alverden Beauty & Fruity Peeling kuorinta-aineen ostin ensimmäisen kerran vuosi sitten Berliinistä, mistä lähtien se on kuulunut suosikkituotteisiini. Hinta-laatu-suhteeltaan ihan paras! Alverden misellivettä en sen sijaan ollut kokeillut aikaisemmin, mutta se toimii onneksi yhtä hyvin kuin kuorintakin. Tykkään tosi paljon myös näiden raikkaasta omenan ja limen tuoksusta. Misellivesi maksoi 3 euroa ja kuorinta 2,50 euroa.

Tuotteissa luki tosi selkeästi “vegan”, joten saksan- ja kroatiankielisiä ainesosaluetteloita ei onneksi tarvinnut lähteä arvuuttelemaan. Olisi mahtavaa, jos DM:ssä ja Müllerissä myytävien tuotteiden kaltaista edullista luonnonkosmetiikkaa rantautuisi Suomeenkin. Silloin ehkä yhä useampi valitsisi luonnonkosmetiikan, kun perinteisen markettikosmetiikan hinnalla saisi eettisemmän ja ekologisemman vaihtoehdon.

Löytyikö joukosta teille ennestään tuttuja merkkejä tai tuotteita?

Saatat pitää myös näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa
  Eeva
  14/08/2018 at 20:53

  Hei tuo Müller olikin hyvä vinkki, reissua pukkaa loppusyksyllä ja kosmetiikkahammasta jo kolottaa. 😀

 • Vastaa
  Teresa Sjönberg
  15/08/2018 at 22:25

  Kuulostaa kivalle! Olen aina halunnut Kroatiaan. Ihana sävy huulipunassa.

 • Vastaa
  Jasu
  15/08/2018 at 22:25

  Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä!

  <3: http://www.thewhat.fi

 • Vastaa
  Mira / Blinger shimmer -blogi
  15/08/2018 at 22:25

  Bielendan naamioita olen tainnut joskus itsekin kokeilla.. 🙂

 • Vastaa
  tuulanneli
  20/08/2018 at 10:46

  Todella mielenkiintoisia tuotteita. Ja mitkä hinnat!

 • Vastaa
  Minna
  27/08/2018 at 11:07

  Voi kyllä, se on aina pakko koluta läpi kun löytyy kaikkea niin ihanaa <3

 • Vastaa
  Minna
  27/08/2018 at 11:08

  Muhun ne ei tehny oikein vaikutusta, täytyy ehkä vielä antaa uusi mahdollisuus joskus 🙂

 • Vastaa
  Minna
  27/08/2018 at 11:09

  Kiva kuulla! 🙂

 • Vastaa
  Minna
  27/08/2018 at 11:10

  Kroatia oli kyllä ihana matkakohde, suosittelen! Huulipuna onkin päässyt kovaan käyttöön 🙂

 • Vastaa
  Minna
  27/08/2018 at 11:10

  No kyllä, hinnat eivät päätä huimanneet, joten pystyi hyvällä omalla tunnolla täydentämään kosmetiikkavarastoja 😀

Jätä kommentti