tiistai 7. elokuuta 2018

Helpot herkut illanistujaisiin: hummus-cocktailpalat ja rapeat suklaasydämet

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden limppu

Vaikka kesää onkin vielä jäljellä, voi pikkuhiljaa alkaa suunnata katseensa alkusyksyn pimeneviin iltoihin. Itse ainakin odotan jo innolla sateenropinaa, kynttilänvaloa ja herkuttelua viltin alla sohvan nurkassa - syksy on niin tunnelmallista aikaa. Terasseilla ravattujen hellepäivien jälkeen voi vihdoin kutsua myös ystävät illanistujaisiin, kun sisällä oleilusta ei tarvitse enää potea huonoa omaatuntoa, haha!

Tänään ajattelinkin jakaa pari reseptiä yhdessä ystävien kanssa nautittavaksi tai vaikka ihan omassa rauhassa siellä kotisohvalla mutustettavaksi. Molemmissa resepteissä olen hyödyntänyt Maalahden limppua, joka on minulle tuttu tuote jo useamman vuoden takaa. Nuorenpana en niinkään välittänyt makeista limpuista, mutta niin se maku vaan aikuisuuden myötä muuttuu.

Makea, mutta hapan ruisleipä toimii hyvin erilaisten suolaisten täytteiden ja tahnojen pohjana. Tällä kertaa yhdistin Maalahden limppuun kahta erilaista hummusta: pehmeää punajuurta ja chilillä terästettyä avokadoa. Kivoilla koristeluilla hummusleipäsistä saa tarjolle näyttävän näköisen asetelman.

Maalahden limppua pehmeällä punajuurihummuksella ja tulisella avokadohummuksella


Valmiiksi viipaloitua Maalahden limppua 
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
Suolaa

Punajuurihummukseen 50 g punajuurta (keitetty tai säilyke)

Avokadohummukseen 1 avokado ja tuoretta vihreää chiliä maun mukaan

1. Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti siivilässä. Lisää kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu, . tahini, oliiviöljy ja suola kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. 
2. Jaa hummus kahteen osaan ja lisää toiseen punajuuri ja toiseen avokado sekä tuore chili. Sekoita molemmat hummukset tasaiseksi. Jos hummus tuntuu liian paksulta, voit notkistaa sitä pienellä vesitilkalla. 
3. Leikkaa leipäviipale keskeltä kahtia kolmionmuotoiseksi palaksi ja leikkaa halutessasi reunat pois. Levitä palojen päälle hummusta ja koristele ne esimerkiksi pienillä versoilla, syötävillä kukilla ja tuoreella chilillä.

Siirappisen vivahteensa ansioista Maalahden limppu sopii oikein hyvin myös makeisiin jälkiruokiin. Tummasta suklaasta ja rukiista valmistuvat rouskuvat naposteltavat ovat myös astetta terveellisempi vaihtoehto herkutteluun. Nämä eivät pitkään säilyneet, sillä joku kävi ne jääkaapista napsimassa nopeaan tahtiin yksi toisensa jälkeen..

Rapeat ruissuklaasydämet


Valmiiksi viipaloitua Maalahden limppua
Maidotonta tummaa suklaata (esim. Pandan tummaa)
Koristeeksi esim. nonparelleja tai pähkinärouhetta

1. Ota pienellä muotilla (halkaisija noin 2 cm) leipäsiivusta sydämenmuotoisia paloja. 
2. Asettele palat leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa noin 6-8 minuuttia sydämien koosta riippuen. Palat ovat valmiita, kun ne ovat kunnolla rapsakoita. 
3. Sulata suklaa ja dippaa jäähtyneet sydämet siihen esimerkiksi cocktailtikkua apuna käyttäen. Aseta suklaaseen kastetut sydämet leivinpaperille, ripottele päälle haluamiasi koristeita ja anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa. Säilytä valmiit suklaasydämet viileässä.

8 kommenttia:

  1. Itsekin odotan jo syksyä - toivottavasti tänä vuonna tulee upea ruska ja tuo aurinko jaksaisi näyttäytyä ahkeraan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että on muitakin syysfaneja! Itse pidän jostain kumman syystä enemmän sateesta kun auringosta syksyisin :D

      Poista
  2. Nuo ruissuklaasydämet vaikkuttaa mielnekiintoiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä tuli kyllä hyviä ja vähän erilaisia herkkuja, mitä yleensä tulee syötyä :)

      Poista
  3. Oi Nam! Hummus on ihan parasta. Itse tykkään eniten chilillä tai valkosipulilla maustetuista, mutta avokado kuulostaa kans hyvältä. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hummus on niin hyvää! Vielä kun sitä voi varioida tosi helposti mielensä mukaan :)

      Poista
  4. Kiitos ruissuklaasydän vinkistä. Nappaan sen heti talteen!

    VastaaPoista
  5. No nyt kyllä! Vegaanisia herkkuja, tottakai :) Hyvännäköisiä.

    Jyllannin suomineito

    VastaaPoista