Monthly Archives:

elokuu 2018

Kauneus

Vegaaninen hajuvesi – mistä löytyy täydellinen tuoksu?

Vegaaninen hajuvesi - Stella McCartney POP

Etsinnässä vegaaninen hajuvesi? Niin minullakin oli, ja pitkään. Eläinystävällisen ja hyväntuoksuisen hajuveden löytäminen oli haastavaa, sillä olen tuoksujen suhteen melko valikoivaa sorttia. Kosmetiikkaosastojen hyllyt notkuvat toinen toistaan huumaavampia uutuustuoksuja ja klassikoita, mutta vegaaneille vaihtoehdot ovat hyvin vähissä. Mistä tietää, onko tuoksu vegaaninen ja mistä kannattaisi vegaanista hajuvettä lähteä etsimään?

Mikä tekee hajuvedestä epävegaanisen?

1. Se sisältää eläinperäisiä ainesosia (esim. ambra, hauste, myski tai sivetti saattaa olla eläimestä)
2. Se on testattu eläinkokein

Vaikka Suomessa myytävä kosmetiikka onkin EU:n lainsäädännön toimesta eläinkokeetonta, se ei tarkoita, etteikö tuotteita silti testattaisi eläinkokein. Esimerkiksi kaikki Kiinassa myytävä tuontikosmetiikka on testattu eläinkokein Kiinan valtion määräysten mukaisesti. Tämän vuoksi Kiinassa tuoksuja myyvät luksusmerkit, kuten esimerkiksi Chanel, Givenchy, Boss ja kumppanit eivät siis ole eläinkokeettomia.

Vegaaninen hajuvesi - Stella McCartney POP

Täydellinen vegaaninen hajuvesi on löytynyt!

Tietääkseni ainoa eläinkokeeton, tunnettu luksusbrändi on Stella McCartney. Stella on itsekin vegaani, joten luonnollisesti myös brändin tuotteet noudattavat eettisiä periaatteita, eikä kosmetiikkaa tämän vuoksi myydä esimerkiksi Kiinassa. Stella McCartneyn hajuvedet eivät myöskään sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Kesän alussa entiset hajuvesivarastoni alkoivat uhkaavasti hupenemaan, joten oli aika hankkia uusi, vegaaninen tuoksu. Pitkän harkinnan ja tuoksuttelun jälkeen päädyinkin Stella McCartneyn POP -hajuveteen, jonka tuoksusta löytyy muun muassa tuberosaa, santelipuuta, vihreää mandariinia ja myskiä (synteettistä). Tuoksu on todella kevyt ja raikas, mutta samalla aavistuksen makea. Tykkään tuoksusta todella paljon ja se onkin ollut ahkerassa käytössä jo koko kesän.

Vegaaninen hajuvesi - Stella McCartney POP

Vegaanisia tuoksuja löytyy toki myös muilta brändeiltä, kuten vaikka The Body Shopilta. Itse en niinkään välitä tällaisista hyvin pelkistetyistä tuoksuista, mutta vaihtoehtoja kuitenkin löytyy myös esimerkiksi pelkästä vaniljasta tai kookoksesta pitäville. Muita tutustumisen arvoisia brändejä ovat esimerkiksi Kickissä myytävä 100 Bon* sekä Lush. Kokonaan vegaaninen hajuvesibrändi on myös Pinrose (myydään ainakin Sephorassa), jolta löytyy aivan upeita tuoksuja!

Ostin oman Stella-tuoksuni Sokokselta, mutta äsken verkkokauppaa vilkaistessani huomasin, ettei sitä enää löytynytkään. Kicksin valikoimista löytyy kuitenkin useampi Stella McCartneyn tuoksu*, joista valita mieleisensä!

*mainoslinkki

Leivonta Ruoka

Vegaaniset aamupalaideat: pina colada -smoothie, amerikkalaiset pannukakut…

Kaupallinen yhteistyö: Ruokavaliot.fi

Yleensä arkiaamuisin ei aamupalapöydästämme löydy kaurapuuroa ihmeellisempää, mutta viime viikolla oli erityinen syy vähän panostaa. Omat ja poikaystäväni synttärit ovat lähes peräkkäin, joten juhlistimme merkkipäiviämme spesiaalimmalla aamiaisella. Uusi Ruokavaliot.fi -nettikauppa lähetti minulle testiin vegaanisia ihanuuksia heidän laajasta vegaanisten, gluteenittomien sekä luomutuotteiden valikoimastaan, joten saatiin aikaan kunnon herkkuaamupala.

Synttäriaamupalaksi loihdin meille gluteenittomia kaurasämpylöitä, amerikkalaisia pannukakkuja, pina colada -smoothieta sekä kookosjugurttia granolalla. Juomana toimi tällä kertaa kahvin sijaan raikas ja trendikäs inkivääri-kombucha. Elämän eliksiirinäkin tunnettu kombucha sisältää vatsalle ystävällisiä probiootteja, entsyymejä ja antioksidantteja. Ihananmakuinen juoma, joka jää minulla satavarmasti säännölliseen käyttöön!

Amerikkalaiset pannukakut valmistuivat jälleen kerran Chocochilin mahtavalla ohjeella. Pannareiden väliin laitoin Bionan Salted Caramel Coconut Bliss -levitettä ja oh my miten hyviä niistä tulikaan! Tuo Bionan levite on niin taivaallista, että sitä saattaa ihan vaan lusikoida suoraan purkista. Makean vastapainoksi pannarit saivat koristeeksi vielä kirpsakkaa passionhedelmää ja rapeita kookoslastuja.

Pieniin laseihin laitoin kerroksittain kookosjugurttia ja Bionan kauragranolaa. Päälle rouhin vielä parapähkinöitä ja ripottelin koristeeksi muutaman kookoslastun. Tiesitkö, että jo kahdesta parapähkinästä saa täyteen koko päivän seleenitarpeen? Meiltä löytyykin parapähkinöitä aina kotoa, jolloin niitä on helppo napata pari aamuisin.


Pehmeä ja makea pina colada -smoothie syntyi mehukkaasta tuoreesta ananaksesta, kookosmaidosta ja Chin kookosvedestä. Aamu lähtee hyvin käyntiin kookosveden palauttaessa kehon nestetasapainon yön jäljiltä. Lisäksi se sisältää paljon kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Itse opettelen vielä juomaan kookosvettä ihan sellaisenaan (maku on aavistuksen suolainen), mutta smoothieen se sopii täydellisesti.

Pina colada -smoothie

1 tuore ananas
n. 1 dl kookosmaitoa
Kookosvettä (esim. Chi)

1. Kuori ja paloittele ananas. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää kookosvettä sen mukaan, kuinka paksua smoothiesta haluat.
3. Voit halutessasi tarjoilla smoothien tyhjäksi koverretusta ananaksen kuoresta!


Itseleivotut sämpylät ovat ihania, mutta harvemmin aamuisin on aikaa odotella hiivataikinan kohoamista. Nämä pikasämpylät syntyivätkin ilman hiivaa gluteenittomista kaurajauhoista pehmeydestä ja mausta tinkimättä. Sämpylöiden kanssa maistui Bionan auringonkukansiementahna, jonka maku muistuttaa yllättävän paljon maapähkinävoita.

Gluteenittomat pikakaurasämpylät, 10 kpl

6 dl gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuote)
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
3 dl vettä tai makeuttamatonta soijamaitoa
Soijamaitoa voiteluun

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon vesi tai soijamaito ja sekoita tasaiseksi kättä apuna käyttäen. Voit lisätä jauhoja, jos taikina tarttuu liikaa käsiin
3. Pyörittele taikinasta samankokoisia palleroita ja asettele ne leivinpaperille.
4. Voitele sämpylät soijamaidolla ja ripottele pinnalle vielä auringonkukansiemeniä.
5. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kunnon aamiainen on ihanaa hemmottelua ja mukavaa vaihtelua muuten harmaasävyisiin arkiaamuihin. Täytyy ehdottomasti ottaa tavaksi useamminkin.

Voin myös vilpittömästi suositella Ruokavaliot.fi -nettikauppaa ruokaostosten tekemiseen. Ihan mahtavaa kun tuotteita voi selata ruokavalionsa mukaan ja joukosta löytyy paljon erikoistuotteita, joihin ei välttämättä muualla törmäisi. Ja mikä parasta, herkkuja ei tarvitse kauaa odotella, sillä ainakin oma pakettini saapui jo seuraavana päivänä tilauksesta!

Mikä on teidän suosikkiherkkua aamupalalla?

Matkustus

Synttärireissulla Tallinnassa

Shamppanjaa, vaahtokylpyjä, ravintolaruokaa ja hotellin lakanat – niistä on täydellinen synttäriviikonloppu tehty! Edellisenä päivänä tuli taas yksi vuosi lisää mittariin, minkä kunniaksi lähdettiin viettämään kivaa hemmotteluviikonloppua Tallinnaan.







Eilen syötiin ihana illallinen vanhankaupungin tunnelmallisessa, Elevant-nimisessä intialaisessa ravintolassa ja tänään puolestaan lounastettiin jokaisen vegaanin must-visit paikassa eli Vegan Restoran V:ssä. Iso suositus V:n ceasarsalaatille, joka oli ihan 6/5! Jälkkärit haettiin vielä kokonaan vegaanisesta Karu Talu šokolaad -suklaakaupasta, joka kannattaa myös Tallinnan reissulla käydä kurkkaamassa.

Tänään kierreltiin vanhankaupungin lisäksi myös trendikkäällä Telliskiven alueella, josta löytyi ihania ruokapaikkoja sekä tyylikkäitä design-putiikkeja. Kotiin viemisiksi ostin luonnonkosmetiikkaa ja hotellin ammeeseen löytyi Lushilta ihanantuoksuinen vaaleanpunainen kylpypommi. Nyt alan valmistautua illalliselle, jonka jälkeen aion taas sujahtaa kylpypommini kanssa kuumaan veteen!

Ihanaa viikonloppua myös sinne ♥

Kauneus Matkustus

Kroatian kosmetiikkaostokset: saako halvalla hyvää?

Kävimme Montenegron reissulla roadtripillä Kroatian puolella, sillä Dubrovnik sijaitsi kohtuullisen ajomatkan päässä kotikylästämme. Montenegrosta en löytänyt juurikaan mitään ostettavaa, mutta Kroatian puolella taisin kiljahtaa onnesta, kun näin auton ikkunasta DM:n vilahtavan ohi!
DM on siis saksalainen kosmetiikkamarketti, joka myy kauneudenhoitotuotteiden lisäksi myös esimerkiksi luomuruokaa ja erikoistuotteita. Samassa Sub City -kauppakeskuksessa sijaitsi myös saksalainen Müller, jossa on myös aivan valtava luonnonkosmetiikkaosasto. Voitte siis varmasti jo arvata, että jotain lähti tuolta ostosreissulta mukaan. Parasta noissa saksalaisissa kosmetiikkakaupoissa näin suomalaisen näkökulmasta on edullisuus, mutta kohtaavatko halpa hinta ja laadukkuus toisensa?

Langhaarmädchen hiusnaamio ja lämpösuoja by Mona & Julia

Nämä vaaleanpunaiset, kukalliset pakkaukset kiinnittivät heti huomioni DM:ssä ja ostinkin sarjasta hiustenhoitoon tarkoitetun naamion sekä suihkutettavan lämpösuojan, joka minulta oli päässyt sopivasti reissussa loppumaan. Hiusnaamio oli tosi hoitava ja teki auringon polttamista ja suolaveden kuivattamista kutreista huomattavasti pehmeämmät. Myös lämpösuoja toimii ja tuoksuu ihan huumaavan hyvältä! Luonnonkosmetiikkaa nämä kyseiset hiustenhoitotuotteet eivät kylläkään ole, mutta vegaanisia totta kai. Hintaa hiusnaamiolla oli noin 2 euroa ja lämpösuojalla 4 euroa.

Bielenda vesimelonikuorinta ja Alkmene laventelishampoo

Sekä Bielenda että Alkmene olivat itselleni täysin uusia kosmetiikkamerkkejä. Vesimelonikuorinta tuoksui niin herkulliselta, että se oli pakko ostaa testiin. Kuorivina ainesosina tuotteessa ovat sokeri ja kookospähkinä. Alkmenen laventelishampoon ostin testiin, sillä en ole vieläkään löytänyt kunnolla toimivaa luonnonkosmetiikan shampoota. Tuote puhdisti kyllä hiukset, mutta mitään unelmasileää ja kiiltävää lopputulosta ei ollut odotettavissa tämänkään shampoon kohdalla. Etsintä siis vielä jatkukoon. Kuorinta maksoi 4 euroa ja shampoo 5 euroa.

Terra Naturin ja Bielendan kasvonaamiot

Kasvonaamioita tulee käytettyä viikoittain, joten nappasin Mülleristä muutaman tuotteen kokeiluun. Terra Naturin tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja Bielendan perinteistä. Erityisesti tykkäsin Terra Naturin savinaamiosta, joka puhdisti ihoa tehokkaasti, mutta hellästi. Sen sijaan Bielendan Carbo Detox peel-off ei toiminut yhtään. Naamio lähti pois ihan helposti eikä siihen tarttunut ihosta yhtään mitään, suuri pettymys siis.

Kultanaamion luulin myös olevan peel-off (vaikka ei siinä kyllä edes lukenut, hups!), mutta se toimi kuitenkin toista naamiota paremmin. Iholle jäi naamiosta ihan pientä kultahippua, joten ainakin se sai kasvot säihkymään, vaikka ei mitään kunnon detoxia olisi tehnytkään! Hintaa naamioilla oli noin 0,80-2,50 euroa kappaleelta.

Alverde macadamia-karitevoi ja Makeup Revolution matte liquid lipstick

Pikkupurnukka superkosteuttavaa macadamia-karitevoita löytyi DM:stä ja Revolutionin mattahuulilakka Mülleristä. Huulilakassa oli yllättävän pysyvä lopputulos ja juuri tuon sävyinen, tarpeeksi arkinen puna puuttui vielä kokoelmastani. Hintaa karitevoilla oli 1,50 euroa ja huulilakalla 4 euroa.

Alverde Beauty & Fruity misellivesi ja kuorinta-aine

Alverden Beauty & Fruity Peeling kuorinta-aineen ostin ensimmäisen kerran vuosi sitten Berliinistä, mistä lähtien se on kuulunut suosikkituotteisiini. Hinta-laatu-suhteeltaan ihan paras! Alverden misellivettä en sen sijaan ollut kokeillut aikaisemmin, mutta se toimii onneksi yhtä hyvin kuin kuorintakin. Tykkään tosi paljon myös näiden raikkaasta omenan ja limen tuoksusta. Misellivesi maksoi 3 euroa ja kuorinta 2,50 euroa.

Tuotteissa luki tosi selkeästi “vegan”, joten saksan- ja kroatiankielisiä ainesosaluetteloita ei onneksi tarvinnut lähteä arvuuttelemaan. Olisi mahtavaa, jos DM:ssä ja Müllerissä myytävien tuotteiden kaltaista edullista luonnonkosmetiikkaa rantautuisi Suomeenkin. Silloin ehkä yhä useampi valitsisi luonnonkosmetiikan, kun perinteisen markettikosmetiikan hinnalla saisi eettisemmän ja ekologisemman vaihtoehdon.

Löytyikö joukosta teille ennestään tuttuja merkkejä tai tuotteita?

Ruoka

Helpot herkut illanistujaisiin: hummus-cocktailpalat ja rapeat suklaasydämet

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden limppu

Vaikka kesää onkin vielä jäljellä, voi pikkuhiljaa alkaa suunnata katseensa alkusyksyn pimeneviin iltoihin. Itse ainakin odotan jo innolla sateenropinaa, kynttilänvaloa ja herkuttelua viltin alla sohvan nurkassa – syksy on niin tunnelmallista aikaa. Terasseilla ravattujen hellepäivien jälkeen voi vihdoin kutsua myös ystävät illanistujaisiin, kun sisällä oleilusta ei tarvitse enää potea huonoa omaatuntoa, haha!

Tänään ajattelinkin jakaa pari reseptiä yhdessä ystävien kanssa nautittavaksi tai vaikka ihan omassa rauhassa siellä kotisohvalla mutustettavaksi. Molemmissa resepteissä olen hyödyntänyt Maalahden limppua, joka on minulle tuttu tuote jo useamman vuoden takaa. Nuorenpana en niinkään välittänyt makeista limpuista, mutta niin se maku vaan aikuisuuden myötä muuttuu.

Makea, mutta hapan ruisleipä toimii hyvin erilaisten suolaisten täytteiden ja tahnojen pohjana. Tällä kertaa yhdistin Maalahden limppuun kahta erilaista hummusta: pehmeää punajuurta ja chilillä terästettyä avokadoa. Kivoilla koristeluilla hummusleipäsistä saa tarjolle näyttävän näköisen asetelman.

Maalahden limppua pehmeällä punajuurihummuksella ja tulisella avokadohummuksella

Valmiiksi viipaloitua Maalahden limppua
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
Suolaa

Punajuurihummukseen 50 g punajuurta (keitetty tai säilyke)

Avokadohummukseen 1 avokado ja tuoretta vihreää chiliä maun mukaan

1. Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti siivilässä. Lisää kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu, tahini, oliiviöljy ja suola kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
2. Jaa hummus kahteen osaan ja lisää toiseen punajuuri ja toiseen avokado sekä tuore chili. Sekoita molemmat hummukset tasaiseksi. Jos hummus tuntuu liian paksulta, voit notkistaa sitä pienellä vesitilkalla.
3. Leikkaa leipäviipale keskeltä kahtia kolmionmuotoiseksi palaksi ja leikkaa halutessasi reunat pois. Levitä palojen päälle hummusta ja koristele ne esimerkiksi pienillä versoilla, syötävillä kukilla ja tuoreella chilillä.


Siirappisen vivahteensa ansioista Maalahden limppu sopii oikein hyvin myös makeisiin jälkiruokiin. Tummasta suklaasta ja rukiista valmistuvat rouskuvat naposteltavat ovat myös astetta terveellisempi vaihtoehto herkutteluun. Nämä eivät pitkään säilyneet, sillä joku kävi ne jääkaapista napsimassa nopeaan tahtiin yksi toisensa jälkeen..

Rapeat ruissuklaasydämet

Valmiiksi viipaloitua Maalahden limppua
Maidotonta tummaa suklaata (esim. Pandan tummaa)
Koristeeksi esim. nonparelleja tai pähkinärouhetta

1. Ota pienellä muotilla (halkaisija noin 2 cm) leipäsiivusta sydämenmuotoisia paloja.
2. Asettele palat leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa noin 6-8 minuuttia sydämien koosta riippuen. Palat ovat valmiita, kun ne ovat kunnolla rapsakoita.
3. Sulata suklaa ja dippaa jäähtyneet sydämet siihen esimerkiksi cocktailtikkua apuna käyttäen. Aseta suklaaseen kastetut sydämet leivinpaperille, ripottele päälle haluamiasi koristeita ja anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa. Säilytä valmiit suklaasydämet viileässä.

Kauneus

Kuinka suojata iho haitallisilta ilmansaasteilta?

Viime aikoina useat kosmetiikkavalmistajat ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota haitallisten ilmansaasteiden vaikutukseen ihon hyvinvoinnissa. Markkinoille onkin ilmaantunut yksi toisensa perään “Anti-Pollution” -teksti kyljessään komeilevia purnukoita, jotka lupaavat suojella ihoamme näiltä saasteilta.

Suomessa ilmansaasteet eivät onneksi (vielä) ole yhtä vakava ongelma kuin esimerkiksi Kiinassa ja Japanissa, mutta ajoittain Helsingissä ja muissa isommissa kaupungeissa suositusrajat ylittyvät haitalliselle asteelle. Siksi onkin tärkeää pitää ihosta hyvää huolta ja suojata se oikeanlaisilla tuotteilla.

Yksinkertaistettuna ilmansaasteiden pienet hiukkaset kerääntyvät iholle ja tunkeutuvat sen alle aiheuttaen muun muassa tällaisia haittoja:

  • Ihon ennenaikainen vanheneminen
  • Kuivuus ja rappeutuminen
  • Pigmenttiläiskät
  • Punoitus
  • Akne/ruusufinni

Näin Helsingin keskustassa asuvana voin todeta, että ihoni todellakin kaipaa tällä hetkellä selvästi enemmän suojaa verrattuna siihen, kun asuin pienemmässä kaupungissa lähellä luontoa. Etenkin nyt, kun ei ole satanut kunnolla pitkiin aikoihin, on katupölyn määrä aivan järkyttävä!

Laveralta on tullut uusi Anti-Pollution -tuotesarja, jonka tuotteita sain testiin Hyvinvoinnin Tavaratalosta*. Anti-Pollution sarjan tarkoituksena on suojata ihoa juuri näiltä ympäristöstä tulevilta haitoilta, kuten liikenteen ja teollisuuden päästöiltä, katupölyltä ja tupakansavulta.

Sain tuotesarjasta testiin Anti-Pollution Hydro Effect puhdistusvoiteen, Anti-Pollution Detox Effect naamion sekä Anti-Pollution Hydro Effect päivävoiteen. Laveran tuotteet ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa eikä niissä käytetä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita. Anti-Pollution tuotteissa on miedon hedelmäinen, ihastuttava tuoksu!

Hydro Effect puhdistusvoide

Anti-Pollution Puhdistusvoide* sisältää luomulaatuista algae-levää, antioksidantteja ja oliiviöljyä, jotka suojaavat ja kosteuttavat ihoa. Aamuisin käytettynä puhdistusvoide toimii ihanasti ja jättää ihon puhtaaksi ja pehmoiseksi. Iholle ei myöskään jää sellaista inhottavaa kiristävää tunnetta, sillä voide kosteuttaa samalla. Vedenkestävään meikkivoiteeseen ei tämän tuotteen teho harmi kyllä riitä, vaikka putsaisi kahteen kertaan. Meikinpoistoon käytänkin sen sijaan tätä Laveran suosikkituotetta*.

Detox Effect naamio

Myös Anti-Pollution naamio* sisältää algae-levää ja on näistä kolmesta tuotteesta ehdoton suosikkini! Mineraalisavi puhdistaa ihon niin tehokkaasti, että kasvot näyttävät naamion jälkeen oikeasti kuulailta ja raikkailta. Tehon oikein tuntee pienenä poltteluna naamion vaikuttaessa. Lisäksi naamio neutralisoi iholta vapaita radikaaleja, jolloin ne eivät pääse tunkeutumaan ihon alle sitä kuivattamaan ja vanhentamaan.

Hydro Effect päivävoide

Syksyn tehdessä tuloaan ja ilmojen viilentyessä täytyy ottaa taas päivävoide säännölliseen käyttöön. Muutaman kerran testailujen perusteella Laveran Anti-Pollution päivävoide* vaikuttaa ihan loistavalta tuotteelta. Tuntuu, että luonnonkosmetiikasta on aika vaikea löytää hyvää päivävoidetta, sillä useat niistä eivät imeydy kunnolla, jolloin meikkaaminen etenkin kiireisinä aamuina on ihan yhtä taistelua. Tämän tuotteen kanssa ei ole sitä ongelmaa lainkaan, sillä meikki sulautuu voiteen päälle täydellisesti. Voide suojaa ihoa tehokkaasti ilmansaasteilta ja muilta haitallisilta partikkeleilta.

Oletteko tulleet ajatelleeksi ilmansaasteiden vaikutusta ihon hyvinvointiin?