keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kalattomat puikot ja itse tehty sitruunamajoneesi

Uudet perunat ovat juuri parhaimmillaan, joten niitä on tullut keiteltyä ahkeraan viime aikoina. Perunoiden kaveriksi sopii hyvin vegaaninen versio kalapuikoista eli tofusta valmistuvat kalattomat puikot. Näitä onkin ollut aika ikävä, sillä lapsuudessa kalapuikot olivat suosikkiruokaani erityisesti koulussa. Tofupuikot ovat päältä rapeita sekä sisältä pehmeitä ja muistuttavat yllättävän paljon kalapuikkoja. Niiden dippailuun sopii hyvin myös helposti valmistuva sitruunamajoneesi. 


Vegaaniset kalapuikot ja sitruunamajoneesi


Paketti (250 g) maustamatonta kiinteää tofua
2 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
Ripaus sitruunapippuria
1 dl kaurakermaa
1 dl korppujauhoja
Ripaus suolaa
Öljyä paistamiseen

1. Kuivaa tofusta ylimääräinen neste talouspaperilla. Leikkaa tofu kalapuikon muotoisiksi pitkiksi paloiksi.
2. Valmista marinadi yhdistämällä soijakastike, etikka, sitruunamehu ja sitruunapippuri. Levitä marinadi tofupalojen päälle ja anna maustua ainakin hetken aikaa jääkaapissa.
3. Kasta tofupalat kaurakermassa ja pyörittele sen jälkeen suolalla maustetuissa korppujauhoissa.
4. Paista rapeiksi runsaassa öljyssä.

Majoneesi onnistui helposti tällä ohjeella, mutta lisäsin hieman öljyn määrää paksumman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Majoneesiin sekoitin vielä 2 rkl sitruunamehua, jotta siitä tuli erityisesti "kalalle" sopiva lisuke. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti