Kauneus

5 kesän must-have kosmetiikkatuotetta

Kesäisin kauniiksi päivettyvä iho ei välttämättä kaipaa paljoakaan meikkiä, mutta huolenpitoa kylläkin. Listasin viisi itseni hyväksi kokemaa tuotetta, jotka ovat tarpeen etenkin kesällä.

1. Sóley Nærð Soothing Tonic Splash -kasvovesi

Kesäisin ihoni ei kaipaa kosteusvoidetta, mutta kasvovedellä sen sijaan tulee lotrattua aamuin illoin. Uusin suosikkini on islantilaista luonnonkosmetiikkaa valmistava Sóley, jonka kasvovesi kosteuttaa ja puhdistaa todella tehokkaasti. Suihkuttelen tätä kasvoille useamman kerroksen ja annan sen kuivua itsestään. Iholleni tyypillinen pintakuivuus on kadonnut ihan täysin otettuani kasvoveden mukaan ihonhoitorutiiniin. Tuote toimii mukavana raikastuksena myös vaikkapa rannalla makoillessa. Pullo on aika hintava, mutta todellakin joka euron arvoinen. Sóleyn kasvoveden voi ostaa esimerkiksi Joliesta*.

2. Urban Decay De-Slick Mattifying Powder

Urban Decay lähetti mulle testiin kassillisen ihania tuotteita, joista yksi oli väritön De-Slick Mattifying kivipuuteri. Kesällä iho kiiltelee herkemmin, joten tämä puuteri on pelastus, kun haluaa ylläpitää mattapintaista lookkia. Tuotteessa parasta on se, ettei se kasaannu iholle, vaan on ihanan kevyt ja huomaamaton. Puuterin sisältämä antiseptinen teepuuöljy myös rauhoittaa ja puhdistaa ihoa. Puuteri löytyy täältä*.

3. Biosolis Melt-in aurinkovoide

Aurinkovoide on kenties kesän tärkein kosmetiikkatuote, sillä palamisen seuraukset eivät ole sieltä mukavimmasta päästä. Oma suosikkini vegaanisista luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista on Biosoliksen Melt-in, joka levittyy tasaisesti eikä muiden fysikaalisten voiteiden tapaan jätä ihoa valkoiseksi. En ole koskaan palanut Biosolista käyttäessäni, joten olen todennut sen tehokkaaksi ja turvalliseksi aurinkosuojaksi. Kemiallisten aurinkovoiteiden (yleisimmät marketeissa myytävät merkit) turvallisuudesta on ollut paljon keskustelua, joten itse valitsen ehdottomasti fysikaalisen suojan luonnonkosmetiikasta. Biosolista voi ostaa täältä*.

4. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Samassa Urban Decayn lähetyksessä oli myöskin luomivärin pohjustukseen tarkoitettu Eyeshadow Primer Potion. En yleensä saa luomiväriä pysymään paikoillaan muutamaa tuntia kauempaa varsinkaan kesällä, joten mielenkiinnolla testasin tätä primeria. Pohjustin aamulla luomet tällä tuotteella ja laitoin luomivärit normaalisti. Lähdin koko päiväksi polttareihin ja tietysti myöhään meni. Seuraavana aamuna kurkkasin peiliin ja luomivärit olivat edelleen paikallaan. Ja mainittakoon vielä, että olin nukkunut koko yön unimaski silmillä… Ihan täydellinen tuote! Löydät sen edullisesti Kicksistä*.

5. Weleda Sun Edelweiss After Sun Lotion

Auringossa oleskelun jälkeen iholle kannattaa levittää viilentävää after sun -voidetta. Sain Hyvinvoinnin Tavaratalosta testiin Weledan Edelweiss after sunin, joka elvyttää ihoa auringon jäljiltä. Voiteessa on kevyt mutta kosteuttava koostumus, joten sitä on miellyttävä levittää punoittavallekin iholle. Voiteen viilentävä vaikutus on maltillinen, mutta sitä voi halutessaan tehostaa säilyttämällä pakkausta viileässä. Tehoaineet aloe vera ja alppiruusu-uute rauhoittavat ja suojaavat ihoa auringonoton haittavaikutuksilta. Tuotteen löydät täältä*.

Mitkä on teidän lempparituotteet erityisesti kesäisin?

Saatat pitää myös näistä

3 Kommenttia

 • Vastaa
  Katta
  07/07/2018 at 22:22

  Aurinkovoiteille on kyllä ollut tälle kesälle käyttöä. After sun on kyllä kans luottotuote. Kaikki oli itselle outoja tuotteita tällä kertaa. Tuo after sun kyllä kiinnostaa. -Katta /Arki(paska)ruokaa

 • Vastaa
  Klara
  08/07/2018 at 14:09

  Onpas kivoja tuotteita! Ja kaikki minulle täysin uusia tuttavuuksia. Kasvovesi taitaa lähteä ainakin seuraavaksi testiin ja puuttuis kaapista myös hyvä after sun! Kiitos näistä vinkeistä 🙂

 • Vastaa
  Marjo
  11/07/2018 at 22:23

  Weledaa lukuunottamatta minulle uusia tuotteita mutta mielenkiintoisia. Aurinkoisina päivinä saa olla tarkka ihonsa suojauksen kanssa ja myös after sun-tuotteet kuuluvat minulla ihan arkipäivää. En ota aurinkoa mutta jo liikkuessaan ulkona täytyy silti suojautua. Kiitos vinkeistä!

Jätä kommentti