Leivonta

Makeat herkut juhannukseen

Jos juhannustarjoilut vielä mietityttää, niin tästä postauksesta voi poimia viime hetken ideat juhlapöytään. Näissä herkuissa yhdistyy kesän maut: mansikka, jäätelö ja raparperi, joten ne sopivat ihanasti tähän vuodenaikaan. Vaikka juhannussää olisikin harmaa, niin tarjoilujen ei sitä todellakaan tarvitse olla!

Hedelmävartaat suklaamansikoilla

Hedelmä- ja marjavartaat ovat raikas kesäherkku, joita pystyy varioimaan mieleisekseen. Näihin vartaisiin käytin pensasmustikoita, kiiviä ja mansikoita, jotka kuorrutin suklaalla. Suklaamansikat valmistuvat helposti sulattamalla tummaasuklaata (esim. Panda) ja dippaamalla mansikat kantaa lukuunottamatta suklaaseen. Suklaamansikat jähmettyvät jääkaapissa, jonka jälkeen ne voi pujottaa vartaisiin yhdessä muiden marjojen ja hedelmien kanssa.

Oreo-minttusuklaajäätelö

Jäätelö jos jokin kuuluu kesään. Itse tykkään tosi makeista jätskeistä ja mitä enemmän sattumia, sen parempi! Siksi olikin pakko testata tätä Chocochilin vegaanista Oreo-minttusuklaajäätelöä. Jäätelön valmistaminen onnistuu helposti ilman jäätelökonetta, kunhan satsin tekee laakeaan astiaan sen tasaisen jäätymisen varmistamiseksi. Jäätelöstä tuli herkullista ja mukavan ilmavaa marenkivaahdon ansioista. Itse laitoin joukkoon hieman enemmän Oreon paloja mitä alkuperäisessä reseptissä oli, eikä sekään makua ainakaan huonontanut 😀

Raparperi-mansikka-piirakka kaurapohjalla

Mikä maistuisikaan enemmän kesältä kuin raparperi ja mansikka? Tässä piirakassa yhdistyy kirpsakka raparperi makeaan mansikkaan ja pehmeään soijarahkaan. Kaurapohjaan leivottuna piirakka on myös aavistuksen terveellisempi valinta juhannuspöytään. Olen aikaisemmin julkaissut reseptin mustikkapiirakkaan kaurapohjalla, joka taipuu hyvin myös tähän piirakkaan. Ainostaan mustikat korvataan 350 g raparperia ja 150 g mansikoita, muuten resepti on täysin sama. Piirakan ajattelin pakata tuliaisiksi juhannuksen viettoon mennessä ♥

Millä te aiotte herkutella juhannuksena?

Saatat pitää myös näistä

5 Kommenttia

 • Vastaa
  Mira / Blinger shimmer -blogi
  21/06/2018 at 09:51

  Meillä on vielä juhannuksen menu aivan täysin auki, riippuu varmaan siitä mitä lähikaupasta vielä löytyy 😀

 • Vastaa
  Marjaana Soini
  21/06/2018 at 20:34

  Ihania herkkuja olet tehnyt. 🙂 Kiinnostaisi kokeilla joskus kuorruttaa mansikoita suklaalla. 🙂 Vielä en tiedä mitä syödään juhannuksena, paitsi huomenna mennään syömään isommalla porukalla ravintolaan.

 • Vastaa
  Katta
  21/06/2018 at 20:34

  Kiitos vinkeistä. Meillä on juhannukseksi juuri jälkkärivastuu, ja siskonpoikani on vegaani. -Katta /Arki(paska)ruokaa

 • Vastaa
  Elisa-Maria
  22/06/2018 at 14:37

  Nämä herkut on kyllä kaukana harmaasta! <3 Jotenkin erityisesti nuo vartaat hotsittaisi… Niin simppeliä! 🙂

 • Vastaa
  Marjo
  23/06/2018 at 17:58

  WAU, miten ihania herkkuja! Nuo vartaat…omonomnom. Itse pidän dippailen joskus mansikoita suklaaseen mutta vartaat voisivatkin olla kivan erilaiset vaihteeksi. Raparperi-mansikkapiirakka….kohta on pakko varmaan aloittaa taas leipominen….

Jätä kommentti