tiistai 22. toukokuuta 2018

Valkosuklaafudge

Ihanan pehmeä ja kermainen fudge on pienestä asti kuulunut suosikkiherkkuihini. Olen ajatellut sen tekemisen olevan jotenkin vaikeaa juuri oikeanlaisen murenevan koostumuksen saavuttamiseksi, joten suussasulava fudge on jäänyt vegaaniaikoina pelkäksi haaveeksi. Kerran kuitenkin kinuskia keitellessäni heitin sekaan muutaman palan valkosuklaata ja voilá - täydellisen lohkeava fudge syntyi puolivahingossa! Resepti on tosi helppo, et tarvitse lämpömittaria etkä pitkää keittoaikaa fudgen valmistukseen.

Vegaaninen valkosuklaafudge


2,5 dl Alpron soijavispikermaa
2,5 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
80 g (levy) iChoc valkosuklaata

1. Mittaa soijakerma, fariinisokeri ja margariini kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes se pulpahtaa ja alkaa kiehua.
2. Alenna lämpöä puoleen ja anna seoksen kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
3. Testaa sitten koostumusta tiputtamalla pieni pisara seosta kylmään veteen. Jos pisara hajoaa veteen, jatka vielä keittämistä. Kun pisarasta saa muotoiltua pallon, on seos valmista.
4. Pienennä taas lämpöä, lisää suklaalevy seokseen pieninä paloina ja sekoita. Suklaa sulaa nopeasti kuumaan fudgemassaan.
5. Vuoraa n. 12 x 18 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada fudgemassa vuokaan. Ripottele päälle koristeita halutessasi.
6. Laita fudge jääkaappiin jähmettymään n. 2-3 tunniksi.
7. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Fudgen voi koristella esimerkiksi pakastekuivatuilla mansikoilla tai pistaasipähkinämurulla. Myös turkinpippurirouhe toimisi takuuvarmasti, sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti