Treeni

Vivo Life Perform proteiini – treenaavan vegaanin valinta

vegaaninen proteiini - vivolife perform

Usein mietitään, täytyykö vegaanina käyttää ruokavalion tukena proteiinilisää. Vastaus on ei, mutta joissain tapauksissa se kyllä helpottaa arkea – ihan niin kuin sekasyöjilläkin. Proteiinijauhetta käyttämällä treenaava vegaani saa lisättyä helposti tarvittavia rakennusaineita lihaskasvuun. Itse pyrin käymään salilla 3-5 kertaa viikossa, jolloin otan aina palautusjuoman heti treenin jälkeen. Kaikki tarvittavat aminohapot saa kyllä “tavallisestakin ruoasta”, mutta välittömästi salitreenin jälkeen ei ainakaan minulle maistu kunnon ateria, jolloin tarvittavat proteiinit on helpompi juoda palkkarin muodossa.

Proteiineissa on paljon eroja, joten on syytä kiinnittää erityistä huomiota niiden  laatuun ja aminohappokoostumukseen. Paras koostumus saavutetaan yhdistämällä kahta tai useampaa eri kasviproteiinia, esimerkiksi hernettä ja hamppua. Käytin aikaisemmin riisiproteiinia ja se ei ainoastaan ollut karmeaa maultaan, vaan myös sen aminohappoprofiili oli puutteellinen. Tavoitteellisesti treenaavan kannattaakin valita valmis sekoitus, jossa eri proteiinit täydentävät toisiaan.

Itse olen tykästynyt Vivo Lifen Perform -proteiinijauheisiin erityisesti niiden puhtaiden raaka-aineiden ja vatsaystävällisyyden vuoksi. Kuinkahan moni muu proteiinipussi voi kertoa olevansa vegaaninen, gluteeniton, GMO-vapaa, luomu ja raaka? Vivo Life Perform sisältää myös lihaskasvua parantavaa BCAA:ta eli haaraketjuisia aminohappoja ja imeytymistä edistäviä entsyymejä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tätä palautusjuomaa nauttiessa tulee samalla huitaistua alas myös superterveellistä chlorellaa, kurkumaa ja spirulinaa. Vaikka tässä onkin kaikkea vihreää, niin maku on silti miellyttävä ja menee helposti alas ihan vaan veteen sekoitettuna.

Oma suosikkimakuni on raakakaakao ja poikaystävä taas käyttää salted maca caramelia, johon on lisätty suorituskykyä parantavaa macaa. Samoja Vivo Lifen proteiineja käyttävät myös vegaanikehonrakentajat Nimai Delgado, Jon Venus ja Bianca Taylor, joilta saa myös roppakaupalla inspiraatiota terveellisiin ruokiin ja rankkoihin treeneihin.

Hinta näissä proteiinijauheissa on kyllä hilattu todella korkealle (46,95 e/ 910 g), mutta mielelläni maksan laadusta, kun tiedän mitä kroppaani laitan. Mielestäni ehdottomasti paras ja luultavasti markkinoiden laadukkain proteiini! Vivo Lifea voi ostaa ainakin Vegekaupasta.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti