perjantai 6. huhtikuuta 2018

Vietnamilaiset kesärullat

Tämä kesärullien resepti on ihanan kevyt ja maistuva, eikä toteutuskaan ole yhtään vaikeaa. Tuoreet vietnamilaisen keittiön kesärullat sopivat hyvin raikkaaksi lounaaksi tai ihan vaan naposteltavaksi dipin kanssa. Rulliin laitettavien kasvisten suhteen voi käyttää luovuutta ja valita ne omien mieltymysten mukaan. Aasialaiseen ruokaan sopivaa tofua tai tempeä lisäämällä näistä saa vielä ruokaisampia herkkuja. Riisipaperia löytyy parhaiten aasialaisista ruokakaupoista, mutta isompien markettien valikoimiinkin ne ovat kuuluneet jo hetken aikaa.


Vegaaniset kesärullat, 12 kpl


12 riisipaperiarkkia
1/2 kerä ohutta riisinuudelia
ripaus suolaa
kurkkua
porkkanaa
korianteria ja/tai minttua
avokadoa
kirsikkatomaatteja

1. Keitä riisinuudit paketin ohjeen mukaan, lisää ripaus suolaa, valuta ja jätä jäähtymään.
2. Pilko kasviksista pitkiä, ohuita suikaleita, jotta saat rullista kauniin muotoisia ja täytteet pysyvät rullissa paremmin.
3. Liota riisipapereita hetki lämpimässä vedessä yksi kerrallaan esimerkiksi ruokalautasella, kunnes ne pehmenevät. Valuta ylimääräinen vesi pois pehmenneestä riisipaperista ja siirrä se toiselle lautaselle tai alustalle.
3. Aseta sopiva määrä kasviksia ja yrttejä liotetun riisipaperin reunaan ja käännä napakalle rullalle. Taita reunat keskelle puolessa välissä ja taittele loppuun.
4. Toista sama lopuille riisipapereille ja kasviksille.


Kastike


1 limen mehu
1 tl tamarinditahnaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
(vettä)
valkosipulia
chiliä

Valmista kastike hienontamalla valkosipuli ja chili. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Jos kastike tuntuu liian vahvalta, voi joukkoon lisätä hieman vettä. Kastikkeessa saa kuitenkin olla voimakas maku, sillä rullat itsessään ovat hyvin mietoja. Jos kastikkeesta haluaa paksumpaa, voi joukkoon lisätä pari ruokalusikallista sokeritonta maapähkinävoita.

Rullat ovat parhaimmillaan, kun ne syödään ihan tuoreina, mieluiten heti valmistamisen jälkeen. Jos rullat valmistaa jo aiemmin, voi niitä ennen tarjoilua sivellä hieman vedellä, jos riisipaperi pääsee kuivahtamaan. Sitten vaan dippailemaan ja nautiskelemaan, nam!

2 kommenttia:

  1. Oi, ihana postaus ja ihana respti, nämä ovat niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, nämä on kyllä herkkua! :)

      Poista