Vappu lähenee nopeaa vauhtia ja täällä ainakin odotetaan jo kovasti ensi maanantaita! Vappuna on ihana juhlia ystävien kanssa, juoda kuohuvaa ja tietenkin myös herkutella. Suosikki vappuherkkuni on ehdottomasti vegaaniset donitsit, joiden leipomisesta onkin kehittynyt jokavuotinen perinne. Donitsit syntyvät nopeasti, sillä niitä ei tarvitse kohottaa, kuten perinteisiä munkkeja. Eri värisillä kuorrutteilla ja koristeilla donitseista saa luotua näyttävän kokonaisuuden juhlapöytään. Veikkaanpa, että tämä donitsierä ei kuitenkaan tule riittämään ensi viikkon juhliin asti…
Vegaaniset donitsit (12 kpl)
Ainekset:
1 dl sokeria
50 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kasvimaitoa
1 litra öljyä paistamiseen
Kuorrutus:
25 g margariinia
200 g tomusokeria
n. 4 rkl vettä
Vegaanista elintarvikeväriä
Vegaanisia strösseleitä (esim. Dr. Oetker sprinkles mix)
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri
2. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää margariini-sokeri-vaahtoon vuorotellen maidon kanssa
3. Sekoita taikina lopuksi tasaiseksi käsin, mutta vältä turhaa vaivaamista, ettei taikinaan tule sitkoa.
4. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
5. Kuumenna paistamista varten öljy kattilassa. Lämpötila on sopiva, kun pieni taikinan pala tirisee ja ruskistuu minuutissa.
6. Tee taikinapallon keskelle reikä sormella ja nosta donitsi reikäkauhalla öljyyn paistumaan. Paista 2-3 donitsia kerrallaan, noin minuutti per puoli.
7. Nosta paistuneet donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
8. Valmista kuorrute sulattamalla margariini ja lisäämällä tomusokeri sen joukkoon. Sekoita ja lisää vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on notkeaa, mutta hieman jämäkkää. Värjää kuorrute halutessasi elintarvikevärillä.
9. Kuorruta jäähtyneet donitsit esim. veistä apuna käyttäen ja ripottele pinnalle strösseleitä.
Kurkkaa myös resepti Halloween-donitseihin!
8 Kommenttia
Mira / Blinger shimmer -blogi
26/04/2018 at 18:45Meillä menee vappu varmaankin melkoisen rauhallisissa tunnelmissa kotosalla ilman sen suurempia järjestelyitä 🙂
Minna
27/04/2018 at 07:29Kuulostaa hyvältä ja blogisi vaikuttaa kivalta, täytyykin jäädä tarkemmin tutkailemaan! Tehtiin kanssa viime vuonna munkkeihin poikkeus ja tehtiin donitseja, oli kivaa vaihtelua. Täytyy pistää tämä resepti jossain vaiheessa testiin, jos ei nyt ihan maanantaina ennätä! Kivaa vappua !
Minna M
27/04/2018 at 18:02Näyttääpä hyvältä! Pitäisiköhän sittenkin tehdä donitseja perinteisten munkkien sijaan?! Kiitos inspiraatiosta!
Mukavaa vappua!
MINNA N/Sukat hukassa
29/04/2018 at 07:55Herkullisen näköisiä kuvia! mulla tulee ammatin puolesta munkkien valmistus jo korvista ulos, että ei tule kotona juurikaan munkkeja edes mietittyä 😀 mutta kuten sanoin, ihanan näköisiä munkkeja <3
Minna
11/05/2018 at 11:14Sekin on mukava tapa viettää vappua, ihan vaan rentoutuen 🙂
Minna
11/05/2018 at 11:15Ihana kuulla, tervetuloa seurailemaan 🙂 donitsit on kyllä kivaa vaihtelua ja niitähän voi tietty syödä muulloinkin kun vappuna! 😉
Minna
11/05/2018 at 11:16Olepa hyvä vaan, donitsit on aina hyvä vaihtoehto munkkien sijaan 🙂
Minna
11/05/2018 at 11:17No sitten varmaan hyvä leipoa jotain muuta, eihän niitäkään kyllästymiseen asti jaksa 😀 Kiitos! 🙂