Tänä viikonloppuna valmistettiin herkulliset vegaaniset burgerit. Hyvä pihvi, kasvikset ja kastikkeet ovat mielestäni hampparin tärkeimmät osat, mutta myös muutakin ekstraa on kiva kokeilla välillä. Tällä kertaa päätin laittaa burgerin väliin kauppareissulta kotiuttamaani Violifen uutta kreikkalaistyylistä juustoa, joka teki kokonaisuudesta superherkullisen. Aivan loistava tuote akuuttiin feta-ikävään – pehmeä koostumus sekä kermainen ja sopivan suolainen maku. Yksi kreikkalaistyyppinen juusto löytyykin jo Sheeseltä, mutta tämä oli mielestäni vielä parempaa.
Tavallinen kasvispihvi (eikä varsinkaan falafel) hampurilaisen välissä ole ollenkaan makuuni, vaan ulkoa rapea ja sisältä mehukas soijapihvi sen olla pitää. Jos siis olet maistanut vegehampparia kasvispihvillä ja pettynyt, suosittelen kokeilemaan vielä aivan toista maata olevaa soijapihviä. Maku on todistetusti niin hyvä, että kerran juhlissa vieraat luulivat syövänsä lihahamppareita 😉 Näistä pihveistä tuli superisot, joten yhdellä hampparilla taltutti isommankin nälän. Kastikkeeksi valikoitui myös uusi vegaanituote, Auran Ranch burgerkastike. Kaikki Auran uudet Bööga-hampparikastikkeet ovat muuten vegaanisia, joten vaihtoehtoja riittää taas lisää!
Vegaaniset burgerit & soijapihvit
Ainekset:
Hampurilaissämpylöitä
Violifen Greek White Block -juustoa
Tomaattia
Salaattia
Punasipulia
Hampurilaiskastiketta (esim. Auran Ranch)
Ketsuppia
Pihvit, 3-4 kpl:
2 dl soijarouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 tl paprikajauhetta
Suolaa
Pippuria
Öljyä paistamiseen
1. Aloita pihvien valmistus hienontamalla sipuli. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sipuli kulhossa ja lisää kiehuva vesi.
2. Jotta pihvit pysyvät paistamisen ajan hyvin koossa, anna taikinan turvota ainakin 15 minuuttia.
3. Muotoile taikinasta pyöreitä pihvejä ja paista pannulla runsaassa öljyssä reilut viisi minuuttia molemmin puolin.
4. Paahda sämpylöitä vielä kevyesti pannulla, jotta ne lämpenevät.
5. Täytä hampparit kasviksilla, kastikkeilla, juustolla ja pihveillä.
Näitä samoja soijapihvejä tulee valmistettua myös arkena perunoiden tai perunamuussin kanssa syötäväksi, sillä ne valmistuvat nopeasti ja vaivatta. Poikaystäväkin ihmetteli, kuinka käden käänteessä nämä syntyivätkään. Kannattaa ottaa testiin siis ihan sellaisenaankin!
8 Kommenttia
Katja
24/04/2018 at 12:25Olipa helpot ohjeet! 🙂 Välillä on kyllä kivaa tehdä itse hamppareita sen sijaan, että käy esimerkiksi Hesessä! 🙂
emmaot
24/04/2018 at 12:25Tosi herkullisen näköisiä! Pitäisi varmaan itsekin joskus kokeilla kasvisversioita, mutta olen kamalan skeptinen kasvisruokien suhteen, koska en tykkää käytännössä kuin aivan peruskasviksista salaatissa 😀 ehkä miut pitäis huijata syömään niitä..
Mere
24/04/2018 at 18:10Oh yes, näyttää ihan superhyviltä! Nämä menee testiin, hyviä vegevaihtoehtoja hampurilaisen väliin on kyllä ihan liian vähän tullut vastaan.
tuulanneli
24/04/2018 at 18:10Todella herkullisen näköisiä ja helppo ohje. Täytyypä laittaa muistiin tämä!
Minna
11/05/2018 at 11:18Se täytyy vaan rohkeasti kokeilla, niin saattaa yllättyä! Monet sekasyöjät ainakin sanoo että kasvisruoka on kivaa vaihtelua 🙂
Minna
11/05/2018 at 11:19Joo nämä valmistuu kyllä superhelposti! Niinpä, oma tekemistä saa just sellaiset kun tykkää 🙂
Minna
11/05/2018 at 11:19Kiva kuulla! Testiin vaan 🙂
Minna
11/05/2018 at 11:22Jes mahtavaa! Hampparihan menee melkein pilalle jos sinne jonkun mauttoman kasvismössön laittaa väliin 😀 tämä onneksi toimii 🙂