Monthly Archives:

huhtikuu 2018

Kahvilat ja ravintolat

Vegaaninen lippakioski Jänö

vegaaninen lippakioski jänö

Vegaanina olo on nykyään niin helppoa, että jopa perinteistä grilliruokaa saa ilman eläinperäisiä ainesosia. Kiitos Suomen ensimmäisen vegaanisen lippakioski Jänön, joka tyydyttää makkaraperunahimoisen sipsikaljavegaanin nälän – olipa sitten päivä tai baari-illan jälkeinen aamuyö. (Jos joku vielä miettii, että miksi ihmeessä vegaani haluaa ruokansa lihan muodossa, niin kannattaa lukaista tämä.) Talven jälkeen Jänö avasi taas Museokadulla Etu-Töölössä ja olimme tietenkin ensimmäisten joukossa luukulla jonottelemassa…

Sää oli perjantaina ihanan aurinkoinen ja Jänön terassi olikin sen vuoksi aikalailla täyteen ahdettu. Suuntasimme siis ruokaboksiemme kanssa viereiseen puistoon herkuista ja auringosta nauttimaan. Makkaraperunat eivät pettäneet tälläkään kertaa ja kuulemma myös toisen puoliskon vöner ranskalaisilla oli herkullista.



Jänön valikoimissa on grilliruokien lisäksi myös leipiä, juomia, jäätelöä ja irtokarkkeja. Kesällä tulee haettua jätskiä varmasti monet kerrat, sillä Jänöstä saa ihania 3 Kaverin makuja. Jänöön on Helsingin keskustasta lyhyt matka, suosittelen käymään tai hakemaan vaikka piknik-evästä!

Vegaaninen Lippakioski Jänö, Museokatu 12, Helsinki

Leivonta

Vegaaniset donitsit vappujuhliin

vegaaniset donitsit

Vappu lähenee nopeaa vauhtia ja täällä ainakin odotetaan jo kovasti ensi maanantaita! Vappuna on ihana juhlia ystävien kanssa, juoda kuohuvaa ja tietenkin myös herkutella. Suosikki vappuherkkuni on ehdottomasti vegaaniset donitsit, joiden leipomisesta onkin kehittynyt jokavuotinen perinne. Donitsit syntyvät nopeasti, sillä niitä ei tarvitse kohottaa, kuten perinteisiä munkkeja. Eri värisillä kuorrutteilla ja koristeilla donitseista saa luotua näyttävän kokonaisuuden juhlapöytään. Veikkaanpa, että tämä donitsierä ei kuitenkaan tule riittämään ensi viikkon juhliin asti…

Vegaaniset donitsit (12 kpl)

Ainekset:
1 dl sokeria
50 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kasvimaitoa
1 litra öljyä paistamiseen

Kuorrutus:
25 g margariinia
200 g tomusokeria
n. 4 rkl vettä
Vegaanista elintarvikeväriä
Vegaanisia strösseleitä (esim. Dr. Oetker sprinkles mix)

1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri
2. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää margariini-sokeri-vaahtoon vuorotellen maidon kanssa
3. Sekoita taikina lopuksi tasaiseksi käsin, mutta vältä turhaa vaivaamista, ettei taikinaan tule sitkoa.
4. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
5. Kuumenna paistamista varten öljy kattilassa. Lämpötila on sopiva, kun pieni taikinan pala tirisee ja ruskistuu minuutissa.
6. Tee taikinapallon keskelle reikä sormella ja nosta donitsi reikäkauhalla öljyyn paistumaan. Paista 2-3 donitsia kerrallaan, noin minuutti per puoli.
7. Nosta paistuneet donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
8. Valmista kuorrute sulattamalla margariini ja lisäämällä tomusokeri sen joukkoon. Sekoita ja lisää vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on notkeaa, mutta hieman jämäkkää. Värjää kuorrute halutessasi elintarvikevärillä.
9. Kuorruta jäähtyneet donitsit esim. veistä apuna käyttäen ja ripottele pinnalle strösseleitä.

Kurkkaa myös resepti Halloween-donitseihin!

Muoti

iDeal of Sweden suojakuoret + ARVONTA

ideal of sweden

Jokunen viikko sitten puhelimeni kopsahti näyttö edellä parketille ja lasi hajosi tuhannen palasiksi. Olin aina ennen selvinnyt puhelimen tiputuksesta pelkällä säikähdyksellä ja katsellut vierestä, miten muut saivat näyttönsä hajalle vähän liiankin helposti. Noh, kai tämän piti minullekin tapahtua jossain vaiheessa, joten ei auttanut muu kuin lähteä puhelinkaupoille.

Uusi puhelin vaati tietysti myös uudet suojakuoret. Onneksi iDeal of Sweden riensi apuun ja sain valita uuteen iPhoneen upeat Peony Garden suojakuoret seuraavia onnettomuuksia torjumaan. iDeal of Swedenin kuoret ovat supertyylikkäitä ja kestävät käytössä pitkään ihan moitteetta. Vaikka iDealin valikoima onkin todella laaja, ei kuosin valitsemiseen tällä kertaa mennyt kauaa. Pionit ovat lempikukkiani, joten katselen niillä koristeltuja suojakuoria enemmän kuin mielelläni. ♥

Yhteistyössä iDealin kanssa saan arpoa myös teidän kesken nämä kevään malliston kauniit uutukaiset!

Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset:

Arvon yhdelle onnekkaalle iDeal of Sweden Peony Garden kuoret, jotka ovat yhteensopivat iPhone 6/6S/7/8 kanssa. Yhden arvan saat jättämällä kommenttikenttään toimivan sähköpostiosoitteen. Toisen arvan saat tykkäämällä Vegan like me -sivusta Facebookissa.

1. Jätä kommentteihin toimiva sähköpostiosoite ja kerro osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla.
2. Olet mukana arvonnassa!

Aikaa osallistua on ensi viikon perjantaihin eli 4.5.2018 asti. Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Onnea arvontaan!

ARVONTA PÄÄTTYNYT JA KOMMENTIT POISTETTU!

Ruoka

Vegaaniset burgerit soijapihveillä

vegaaniset burgerit soijapihveillä

Tänä viikonloppuna valmistettiin herkulliset vegaaniset burgerit. Hyvä pihvi, kasvikset ja kastikkeet ovat mielestäni hampparin tärkeimmät osat, mutta myös muutakin ekstraa on kiva kokeilla välillä. Tällä kertaa päätin laittaa burgerin väliin kauppareissulta kotiuttamaani Violifen uutta kreikkalaistyylistä juustoa, joka teki kokonaisuudesta superherkullisen. Aivan loistava tuote akuuttiin feta-ikävään – pehmeä koostumus sekä kermainen ja sopivan suolainen maku. Yksi kreikkalaistyyppinen juusto löytyykin jo Sheeseltä, mutta tämä oli mielestäni vielä parempaa.

Tavallinen kasvispihvi (eikä varsinkaan falafel) hampurilaisen välissä ole ollenkaan makuuni, vaan ulkoa rapea ja sisältä mehukas soijapihvi sen olla pitää. Jos siis olet maistanut vegehampparia kasvispihvillä ja pettynyt, suosittelen kokeilemaan vielä aivan toista maata olevaa soijapihviä. Maku on todistetusti niin hyvä, että kerran juhlissa vieraat luulivat syövänsä lihahamppareita 😉 Näistä pihveistä tuli superisot, joten yhdellä hampparilla taltutti isommankin nälän. Kastikkeeksi valikoitui myös uusi vegaanituote, Auran Ranch burgerkastike. Kaikki Auran uudet Bööga-hampparikastikkeet ovat muuten vegaanisia, joten vaihtoehtoja riittää taas lisää!

Vegaaniset burgerit & soijapihvit

Ainekset:
Hampurilaissämpylöitä
Violifen Greek White Block -juustoa
Tomaattia
Salaattia
Punasipulia
Hampurilaiskastiketta (esim. Auran Ranch)
Ketsuppia

Pihvit, 3-4 kpl:
2 dl soijarouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 tl paprikajauhetta
Suolaa
Pippuria
Öljyä paistamiseen

1. Aloita pihvien valmistus hienontamalla sipuli. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sipuli kulhossa ja lisää kiehuva vesi.
2. Jotta pihvit pysyvät paistamisen ajan hyvin koossa, anna taikinan turvota ainakin 15 minuuttia.
3. Muotoile taikinasta pyöreitä pihvejä ja paista pannulla runsaassa öljyssä reilut viisi minuuttia molemmin puolin.
4. Paahda sämpylöitä vielä kevyesti pannulla, jotta ne lämpenevät.
5. Täytä hampparit kasviksilla, kastikkeilla, juustolla ja pihveillä.



Näitä samoja soijapihvejä tulee valmistettua myös arkena perunoiden tai perunamuussin kanssa syötäväksi, sillä ne valmistuvat nopeasti ja vaivatta. Poikaystäväkin ihmetteli, kuinka käden käänteessä nämä syntyivätkään. Kannattaa ottaa testiin siis ihan sellaisenaankin!

Kauneus

Vegaaninen kosmetiikka osa 3: meikit

vegaaniset meikit

Vegaaniksi ryhtymisen myötä myös meikkilaatikoiden syöverit ovat käyneet läpi muutoksen eläinystävällisempään suuntaan. Olen käyttänyt kaikki epävegaaniset tuotteet aina loppuun ja sen jälkeen ostanut tilalle uuden vegaanisen vaihtoehdon. Koko meikkivarastoa ei siis tarvitse yhdessä yössä päivittää, vaikka vegaaniksi alkaisikin, vaan projektiin saattaa mennä jopa useampi vuosi. Kaikki meikkini eivät vieläkään ole täysin vegaanisia, sillä käytän kyllä hyvällä omalla tunnolla esimerkiksi äidille tai siskoille ylimääräiseksi jääneitä tuotteita, mikäli niitä tarvitsen.

Monilta tutuilta brändeiltä, kuten NYXiltä, Urban Decayltä ja Wet n Wildilta löytyy hyvät valikoimat vegaanisia meikkejä. Googlaamalla löytyy näiltä merkeiltä myös valmiita vegaanilistoja, joiden avulla ainesosien tutkimisen voi kaupassa skipata. Näistä ainakin Wet n Wild merkitsee pakkauksiin vegaaniset tuotteensa, jolloin ostaminen on vieläkin helpompaa.

Meikkipohja

Peitevoiteena minulla on tällä hetkellä käytössä NYXin Gotcha Covered ja Wet n Wildin Photo Focus concealer. Vaihtelen näitä sen mukaan, kuinka paljon peittävyyttä haluan, sillä NYX on tosi peittävää ja jämäkkää koostumukseltaan. Toimii siis superhyvin tummiin silmänalusiin! Meikkivoiteena minulla on Urban Decayn Naked Skin, josta kirjoittelinkin tarkempaa selostusta jo aikaisemmin tähän postaukseen. Puuterina käytän tällä hetkellä Essencen läpikuultavaa kivipuuteria, joka pitää ihon mattaisena pitkälle iltaan saakka. Puuterin sudin kasvoille Ecotoolsin siveltimillä, jotka ovatkin olleet jo pitkään suosikkeja erityisesti meikkipohjan tekemisessä

Contour

Contourin tekemiseen minulla on kaksi luottotuotetta: BH Cosmeticsin Studio Pro ja NYXin Highlight & Contour Pro -paletit. BH:n voidemaisen paletin hankin alkuvuodesta ja oon ollut siihen todella tyytyväinen, erityisesti vaaleat ja oranssi sävy ovat olleet ahkerassa käytössä lähes päivittäin. NYXin puuterimainen paletti mulla taas on ollut jo pari vuotta päivittäisessä käytössä ja vasta muutaman napin oon siitä saanut kulutettua. Paletti on tosi kätevä, sillä uusia värinappeja voi tarpeen mukaan ostaa erikseen. Siveltiminä toimii Real Techniquesin iso bronzer-sivellin ja pienempi contour-sivellin. Voidemaisen contourin taas levitän useimmiten ihan vaan sormin tai pienemmällä luomivärisiveltimellä.

Kulmat & rajaukset

Kulmiin käytän tällä hetkellä NYXin 3-in-1 Brow Penciliä, josta löytyy nimensä mukaisesti kolme erilaista työkalua täydellisten kulmien loihtimiseen. Tuote sisältää ohuemman kynänmallisen pään kulmien rajojen muotoiluun, tussintyyppisen pään kulmien värittämiseen ja harjaosan viimeistelyyn. Silmänrajauksiin käytän Wet n Wildin mustaa rajaustussia ja E.L.F.in mustaa perus eyelineria. Loistava tuote on myös E.L.F.in meikinkorjauskynä, jolla levinnyt eyeliner lähtee ihan superhelposti pois suttaamatta muuta meikkiä!

Luomivärit

Luomiväriä en oikeastaan käytä arkisin ollenkaan, mutta juhliin ja muihin hienompiin tilaisuuksiin tykkään sitten kunnolla panostaa. Mitään kovin neutraaleja ja hempeitä sävyjä ei siis meikkipöytäni laatikoista löydy, vaan usein mennään kunnon kimalteilla ja glittereillä. Ehdoton lempituote on tällä hetkellä BH:n Carli Bybel -paletti, josta löytyy luomivärien lisäksi myös upeita highlightereita. Käytössä ovat myös BH:n pienemmät luomiväripaletit ja Wet n Wildin voidemaiset överiglitterit!

Huulituotteet

Viimeisenä esittelyssä vielä ehdottomat lempituotteeni, eli huulipunat! Mun täytyy aina laittaa jotain huuliin ennen kun voin astua ovesta ulos, sillä ilman olo tuntuu ihan alastomalta. Huulipunia on kertynyt laatikot pullolleen ja niitä löytyy joka laukusta vähintään viisi, mutta kokosin tähän vain useimmiten käytössä olevat tuotteet. Käytän tällä hetkellä lähes pelkästään mattahuulipunia ja erityisesti tykkään nestemäisistä vaihtoehdoista. BH:lla ja NYXillä on mielestäni parhaimmat sävyt, joten niihin olen erityisesti mieltynyt. NYXin Liquid Suedet ovat ihan ykkösiä, sillä ne pysyvät huulilla vaikka koko päivän eivätkä erityisemmin edes kuivata, vaikka mattaisia ovatkin. Tuo oranssi sävy on uusin hankintani ja se tulee varmasti olemaan kovassa käytössä koko tulevan kesän!

Haluaisin ihonhoidon lisäksi siirtyä myös meikeissä luonnonkosmetiikkaan, mutta vieläkään en ole löytänyt tarpeisiini sopivia tuotteita. Monissa luonnonkosmeettisissa meikeissä tuntuu myös olevan esimerkiksi mehiläisvahaa, jolloin ne eivät täytä vegaanisuuden kriteereitä. Suosituksia hyväksi havaituista tuotteista otan siis ilomielin vastaan!

Löytyykö teidän meikkipusseista samoja suosikkeja?

Kahvilat ja ravintolat

Aamupalalla uudistuneessa SIS. Deli + Caféssa

sis deli + cafe aamupala

Rakastan kiireettömiä viikonlopun aamupalahetkiä ja kahviloissa istuskelua. Vakiokohteeni aamupalalle on yleensä tunnelmallinen Punavuori, josta löytyy ihastuttavia pieniä kahviloita joka korttelista. Tällä kertaa astuimme ystäväni kanssa sisään uudistuneeseen SIS. Deli + Caféeseen, jonka yhteyteen oli avattu Töölöntöriltakin tuttu Reloven second hand -puoti. Myös kahvilan sisustus ja menu olivat saaneet uuden muodonmuutoksen, joten oli mukava päästä maistelemaan listan uutuuksia. Lauantaiaamu, aamupalaa, ystävän seuraa ja kirppistelyä – parasta!

Aamupalasetistä sai koottua helposti vegaanisen. Oma valintani kohdistui mustikkaiseen smoothiebowliin, siemenleipään punajuurihummuksella, inkiväärijuomaan sekä kauracappuccinoon. Erityisesti leipä + hummus ja smoothiebowl olivat mieleeni!



Aamupalasta lähti hyvin nälkä, mutta viimeisten suupalojen kanssa ei tarvinnut taistella. Ehkä olisin kaivannut lisäksi vielä jonkun pienen makean jälkkärin, jotta lauantaiaamun herkkuhetki olisi ollut täydellinen! Setti kustansi erikoiskahvin kanssa 15,50e, mikä on aika normaali hinta hyvästä ja terveellisestä aamupalasta Punavuoressa. Kiva juttu on myös, että aamiaista on tarjolla koko päivän.

SIS. Deli + Café, Helsinki/Punavuori, Pursimiehenkatu 7

Zero waste

Näin vähennät muovin käyttöä – 10 helppoa vinkkiä

muovin vähentäminen - humble brush

Törmäsin Helsingin Sanomien artikkeliin Indonesian valtavasta jäteongelmasta ja järkytyin niin, että kyyneleet vierähtivät poskille. Itsekin Balilla asuneena tiedostin kyllä ongelman, sillä uintireissulla pohkeeseen ulottuva roskakerros tai reiteen liimautuva muovipussi oli enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Silti jutun luettuani olin suorastaan kauhuissani. Ongelma ei suinkaan rajoitu pelkästään Aasiaan, vaan myös meidän Itämeremme on hiljalleen hukkumassa muoviin. Mitä minä voin tehdä asian hyväksi?

Viimeisen vuoden aikana olen kiinnittänyt erityistä huomiota omaan kulutukseeni ja saanut vähennettyä muoviroskan määrää pienillä arkisilla valinnoilla. Ruokakaupassa saan välillä outoja katseita, kun avokadot, bataatit ja paprikat keikkuvat ostoskorissani irrallaan. Vieressä puolestaan joku pakkaa banaanitkin muoviseen hedelmäpussiin, ehkä varmuuden vuoksi vielä toiseenkin. Silloin tekisi mieli kysyä, että ajattelitko syödä banaanit kuorineen, mutta tyydyn kuitenkin vain näyttämään esimerkkiä kiikuttamalla banaanitertun vaa’alle ihan sellaisenaan, nakuna. Ihmeen kaupalla pystyn hillitsemään itseni vielä silloinkin, kun joku pussittaa jo valmiiksi muoviin käärittyjä kurkkuja.

Maailman meriin päätyy joka vuosi 12 miljoonaa tonnia muovia. Muovin valtava määrä huolestuttaa näin vegaanin näkökulmasta myös siksi, että vuosittain yli miljoona merilintua ja yli satatuhatta merinisäkästä ja kilpikonnaa kuolee syötyään muovia. Useimmiten muovinen roska tukkii eläimen ruuansulatuksen, josta seuraa tukehtuminen tai hidas nälkään nääntyminen. Joskus taas terävä muovinkappale rikkoo eläimen ruuansulatuskanavan tai eläin voi sotkeutua roskaan pääsemättä koskaan irti. Esimerkiksi ongen siiman maatuminen meressä kestää 600 vuotta, joten yksi pieni roska voi koitua monen eläinraukan kohtaloksi.

Onneksi jokainen ihminen voi vaikuttaa muovin vähentämiseen jättämällä muovisen tuotteen kaupan hyllylle. Kun niitä ei osteta, alkaa jossain vaiheessa niiden tuotantokin laskea. Ilman muovia ei tarvitse elää, mutta vastuuta sen kulutuksesta täytyy meistä jokaisen ottaa.

Evolven* voiteet, naamiot ja kuorinnat pakataan lasipurkkeihin, eivätkä ne sisällä mikromuovia. 

10 vinkkiä, joilla voit vähentää muovin kulutusta:

1. Kierrätä muovipakkaukset. Ainakin suurimmissa kaupungeissa on erilliset keräyspisteet muovia varten.
2. Jätä kaupassa hedelmäpussit ottamatta tai käytä kestopussia.
3. Suosi hedelmiä ja vihanneksia, joita voi ostaa “irrallaan” ilman muovipakkausta.
4. Ota ruokakauppaan mukaan oma kangaskassi. Kassia on hyvä pitää varalla myös vaikka vaate- ja kosmetiikkaostoksilla, sillä monissa liikkeissä muovikassit ovat nykyään maksullisia – ja syystä!
5. Jos välttämättä tarvitset muovisen tuotteen, valitse vaihtoehto, joka on valmistettu kierrätysmuovista.
6. Vähennä autoilua – iso osa meriin päätyvästä muovista on peräisin auton renkaista.
7. Vaateostoksilla suosi luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Keinokuidut tehdään muovista ja niitä pestessä irtoava mikromuovi päätyy vesistöihin. Älä pese vaatteita turhaan.
8. Valitse muovipakkauksen sijaan pahviin pakattu tuote esim. pyykinpesu -tai konetiskiainetta valitessa.
9. Kosmetiikkaa ostaessa suosi lasi- tai metallipurkkeja ja mahdollisuuksien mukaan palashampoota ja -saippuaa.
10. Valmisruoat ja take-away -ateriat on usein pakattu muovirasiaan ja vielä muovipussiin. Tee ruokaa enemmän itse ja pakkaa eväät lasisiin rasioihin.

Ben & Annan luonnonkosmetiikkadeodorantti*on pakattu muovin sijaan kokonaan pahviseen putkiloon. 

Miten sinä vähennät muovin kulutusta?

Treeni

Vivo Life Perform proteiini – treenaavan vegaanin valinta

vegaaninen proteiini - vivolife perform

Usein mietitään, täytyykö vegaanina käyttää ruokavalion tukena proteiinilisää. Vastaus on ei, mutta joissain tapauksissa se kyllä helpottaa arkea – ihan niin kuin sekasyöjilläkin. Proteiinijauhetta käyttämällä treenaava vegaani saa lisättyä helposti tarvittavia rakennusaineita lihaskasvuun. Itse pyrin käymään salilla 3-5 kertaa viikossa, jolloin otan aina palautusjuoman heti treenin jälkeen. Kaikki tarvittavat aminohapot saa kyllä “tavallisestakin ruoasta”, mutta välittömästi salitreenin jälkeen ei ainakaan minulle maistu kunnon ateria, jolloin tarvittavat proteiinit on helpompi juoda palkkarin muodossa.

Proteiineissa on paljon eroja, joten on syytä kiinnittää erityistä huomiota niiden  laatuun ja aminohappokoostumukseen. Paras koostumus saavutetaan yhdistämällä kahta tai useampaa eri kasviproteiinia, esimerkiksi hernettä ja hamppua. Käytin aikaisemmin riisiproteiinia ja se ei ainoastaan ollut karmeaa maultaan, vaan myös sen aminohappoprofiili oli puutteellinen. Tavoitteellisesti treenaavan kannattaakin valita valmis sekoitus, jossa eri proteiinit täydentävät toisiaan.

Itse olen tykästynyt Vivo Lifen Perform -proteiinijauheisiin erityisesti niiden puhtaiden raaka-aineiden ja vatsaystävällisyyden vuoksi. Kuinkahan moni muu proteiinipussi voi kertoa olevansa vegaaninen, gluteeniton, GMO-vapaa, luomu ja raaka? Vivo Life Perform sisältää myös lihaskasvua parantavaa BCAA:ta eli haaraketjuisia aminohappoja ja imeytymistä edistäviä entsyymejä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tätä palautusjuomaa nauttiessa tulee samalla huitaistua alas myös superterveellistä chlorellaa, kurkumaa ja spirulinaa. Vaikka tässä onkin kaikkea vihreää, niin maku on silti miellyttävä ja menee helposti alas ihan vaan veteen sekoitettuna.

Oma suosikkimakuni on raakakaakao ja poikaystävä taas käyttää salted maca caramelia, johon on lisätty suorituskykyä parantavaa macaa. Samoja Vivo Lifen proteiineja käyttävät myös vegaanikehonrakentajat Nimai Delgado, Jon Venus ja Bianca Taylor, joilta saa myös roppakaupalla inspiraatiota terveellisiin ruokiin ja rankkoihin treeneihin.

Hinta näissä proteiinijauheissa on kyllä hilattu todella korkealle (46,95 e/ 910 g), mutta mielelläni maksan laadusta, kun tiedän mitä kroppaani laitan. Mielestäni ehdottomasti paras ja luultavasti markkinoiden laadukkain proteiini! Vivo Lifea voi ostaa ainakin Vegekaupasta.

Kauneus

Urban Decay Naked Skin – maailman paras meikkivoide

Urban Decay Naked Skin -meikkivoide

Tämä Urban Decay Naked Skin -meikkivoide on niin loistava tuote, että sitä on tullut käytettyä uskollisesti jo pari vuotta. Täydellisen tuotteen löytäminen ei ole ollut kuitenkaan helppoa, sillä kriteerit eläinkokeettomuudesta ja vegaanisuudesta ovat tuoneet matkaan omat haasteensa. Olen testannut vaikka mitä meikkivoiteita elämäni aikana, mutta kaikki on olleet joko täysin susia tai sitten sellaisia “ihan ok” tapauksia. Siksi ajattelinkin jakaa teille kokemuksiani Urban Decay Nakes Skin -meikkivoiteesta, jonka suhteen ei ole tarvinnut tyytyä jotenkuten toimivaan tuotteeseen.

Tämän kohdalla ei tarvinnut joustaa laadusta, pysyvyydestä eikä mistään muustakaan. Siksi se onkin heittämällä paras meikkivoide, mitä olen koskaan käyttänyt! Tuotteesta löytyy myös laaja skaala eri vaihtoehtoja sekä neutraaleista, viileistä että lämpimistä sävyistä, joista jokainen löytää varmasti omansa. Itselläni on käytössä sävy 3.0, joka on täydellinen vaaleahkolle, neutraalille ihonsävylle.

Urban Decay Naked Skin -meikkivoide on ihan unelmakevyt ja sulautuu täysin ihoon joko sormin tai Beauty Blenderillä levittämällä. Se peittää juuri tarpeeksi ja jättää ihon kuitenkin hehkuvaksi. Jos haluaa tiettyihin kohtiin enemmän peittävyyttä, niin tätä voi kerrostaa ja lopputulos säilyy silti tasaisena. Iho tuntuu niin kevyeltä, kuin ei mitään meikkiä olisikaan.

Meikkivoide ei sisällä öljyjä, parabeeneja tai hajusteita, joten se sopii hyvin myös herkemmällekin iholle. Hoitavia, kosteuttavia ja ikääntymisen merkkejä estäviä ominaisuuksia sen sijaan löytyy antioksidanttien, hyaluronihapon ja peptidien muodossa. Tämän ansiosta se ei myöskään tarraa kiinni kuiviin kohtiin, vaan asettuu nätisti ja tasaisesti.

Urban Decay Naked Skin -meikkivoide sopii sinulle, jos haluat:

  • Luonnollisen lopputuloksen
  • Kevyen tunteen
  • Virheettömän ihon
  • Vegaanisen tuotteen

Urban Decay Naked Skin -meikkivoide

En voi siis muuta kuin suositella tätä mahtavaa tuotetta! Itselläni kestää tämä päivittäisessä käytössä puolisen vuotta, joten kovin ahkeraan ei tarvitse käydä meikkivoideostoksilla. Itse olen ostanut tuotteen täältä*, josta sen saa hieman halvemmalla kuin kivijalkakaupasta, esim. Stockalta tai Sokokselta.