Vinkit

Vegaaniset keittokirjat

vegaaniset keittokirjat

Eräältä lukijalta tuli toive, että kirjoittaisin postausta vegaanisista keittokirjoista. Niitä on omaan hyllyyn päässyt kertymään jo vino pino, joten esittelenpä tässä teille omat suosikkini niin vegaaniseen ruuanlaittoon kuin leivontaankin.

Vegaanin uusi keittokirja

Ensimmäisen vegaanisen keittokirjani itse asiassa voitin osallistuttuani vegaanihaasteeseen vuonna 2015 ja silloin se tuli veganismin ensiaskeleita ottavalle todellakin tarpeeseen! Kirjan alusta löytyy kattava tietopaketti myös ravitsemuksesta, joten tässä on paljon hyödyllistä asiaa yksissä kansissa. Reseptien puolelta löytyy tuttuja arkiruokia veganisoituna sekä vinkkejä vaikkapa tofun marinoimiseen ja täytekakun leipomiseen. Veikkaisin, että ihan sekasyöjäkin saisi tästä kirjasta hyviä ideoita kasvisruokapäiviä varten.

Vegaanin aamupalakirja

Suositun Chocochili-vegaaniruokablogin kirjoittaja Elina Innanen on julkaissut parikin eri keittokirjaa, joista uusimpana on ilmestynyt tämä Vegaanin aamupalakirja*. Nimensä mukaisesti kirjasta voi löytää erilaisia aamiaisreseptejä munakkaista muffinsseihin ja puuroista smoothieisiin. Kirjasta löytyy myös yhtään liioittelematta maailman paras pannareiden ohje!

Kiitos hyvää pikaruokaa

Vanelja-blogistaan tunnetun Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta* löytyy terveellisiä reseptejä, jotka valmistuvat ilman valkoista sokeria ja -jauhoja. Olen valmistanut kirjan ohjeilla muun muassa kanelipullia, chiavanukasta, naanleipää sekä kikherneblondieita ja ne ovat aina maistuneet superhyviltä sokerittomuudesta ja jauhottomuudesta huolimatta. Kirja ei ole täysin vegaaninen, mutta suurin osa resepteistä on kuitenkin kasvipohjaisia tai sellaisiksi muunnettavissa olevia.

Vegaanimättöä

Hyvänä vastapainona edelliselle terveysruokakirjalle toimii sipsikaljavegaanihengessä tehty Vegaanimättöä-keittokirja*. Kirjan idea on yksinkertainen – kaiken ruuan voi valmistaa vegaanisena olipa sitten kyse kaviaarista, pekonista tai savuporosta. Kun kaipaa vaihtelua arkiruualle, kannattaa kurkata tämän teoksen resepteihin. Kirjasta löytyy vinkit myös hodareiden, burgereiden ja juustoisten nachojen ystäville.

Puputyttö ja Vohvelisankari

Puputytön kirja on hieman vanhempaa tuotantoa, mutta siitä löytyy edelleen tosi toimivia ohjeita perusleivontaan, kuten kakkuihin, muffinsseihin, kekseihin ja piirakoihin. Puputyttö ja Vohvelisankari onkin ollut alusta asti opettamassa minua vegaanisen leivonnan saloihin. Oma suosikkini näistä on jenkkityyliset maapähkinävoi-hilloneliöt, joita pitäisikin taas leipoa pitkästä aikaa. Kirjaa selatessa on ilo huomata, miten paljon viime aikoina markkinoille onkaan putkahdellut uusia kasvipohjaisia tuotteita – hih, eipä tarvitse enää valkosuklaata tilata netistä niinkuin kirjassa neuvotaan! 🙂

Tuulispään leivontakirja

Toinen herkkusuun valinta on Tuulispään leivontakirja*, josta löytyy erilaisia reseptejä makeaan leivontaan. Kirjassa on selkeät ohjeet gluteenittomien vaihtoehtojen tekemiseen, joten se sopii hyvin myös gluteenia välttävälle. Osa kirjan tuotosta lahjoitetaan Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle, jossa olen itsekin päässyt ihastelemaan entisten tuotantoeläinten onnellista elämää.

Lisää vegaanisia reseptejä löytyy tietysti netistä googlaamalla, Facebookin vegaaniruokaryhmiä selaamalla tai kaupan lehtihyllyä tutkimalla. Muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä Vegaanikeittiö-lehti on oma suosikkini trendikkäine resepteineen ja ravitsemusjuttuineen.

Muista kurkata myös Vegan Like Me:n reseptiarkistoon!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

    Jätä kommentti